20+ подкастів для пізнавальних вихідних

Вихідні призначені не лише для прокрастинації — щось корисне можна завжди взяти із собою на прогулянку, на пляж, у парк, і це корисне — подкаст у вашому смартфоні чи плеєрі. Наука, підприємництво, мандрівки, поради та саморозвиток — далеко не вичерпний перелік тем у понад 20 англомовних подкастах, про які ми вам розповімо сьогодні.

Юним (і не дуже) географам та мандрівникам

Щотижневі історії від This American Life охоплюють не лише Сполучені Штати, але й епізоди із життя закордонних мігрантів, переселенців та інші цікаві моменти, які може побачити, почути та дізнатися лише бувалий у бувальцях мандрівник ( і звісно ж, такі актуальні геополітичні теми, як Brexit тут теж обговорюють).

Цікавим також буде щотижневий подкаст From Our Own Correspondent, що збирає новини з різних куточків світу; а от подкаст The Documentary від Всесвітньої Служби BBC перенесе вас із путінської Росії до Сирії, а звідти — до наукових експериментів на Коні-Айленд.

Тим, хто вчить англійську

Яко вас цікавить художня література англійською мовою, радимо звернути увагу на New Yorker Fiction Podcast — щомісяця редакторка відділу художньої літератури Дебора Трайсман (Deborah Treisman) запрошує до розмови нового автора з числа тих, котрі пишуть для New Yorker, вони читають вголос матеріал з архіву видання та обговорюють його разом.

Якщо ви хочете покращити знання англійської в цілому, зверніть увагу на подкаст The Allusionist — з ним ви зможете вивчити значення нових для себе слів та контексти, у яких ці слова і вирази вживаються носіями мови по обидва боки Атлантики.

А для тих, кого приваблює ще й журналістика та діалоги з цікавими особистостями, довгі аудіоісторії рекомендуємо підписатися на Longform та Long Reads.

Науковцям-аматорам

Дослідження та експерименти науковців сьогодення і минулого чекають на вас у випусках RadioLab. А от більше про закулісні теми, інтриги і навіть жарти науковців слухайте у Inside Science та Invisibilia. І не забудьте додати до списку Infinite Monkey Cage.

Тим, кого цікавить минуле та сучасне

Історія музеїв і музейників чекатиме на вас у випусках In Our Time; а для тих, хто прогулював уроки історії в школі чи виші, і хоче надолужити згаяне англійською, радимо звернути увагу на подкаст Stuff You Missed in History Class. Тим, кого цікавить минуле та сучасне в особистостях та біографіях видатних діячів, рекомендуємо випуски Great Lives.

Творцям та шанувальникам мистецтва

Захоплюючий путівник мистецтвом — британським зокрема і загальноєвропейським в цілому — це подкаст The Essay від BBC Radio 3. Дослідники дизайну оцінять Adventures in Design, а меломанам сподобається Song Exploder. Тим же, кого ваблять старовинні та сучасні зразки архітектури, рекомендуємо подкаст 99% Invisible.

Спортсменам

Якщо окрім йоги та легкого фітнесу вас цікавить щось більш змістовне, зверніть увагу на нестандартний і сповнений гумору подкаст на спортивну тематику під назвою ArseBlog.

ТАКОЖ РАДИМО СЛУХАТИ:

Всім, хто хоче добре почуватися у світі чисел

Плутаєтеся у цінах на нафту, економічних показниках та причинах краху курсу біткоїнів? Не переживайте: вашим провідником у світі цифр, розрахунків та економіки стане подкаст Planet Money. Також всім, хто цікавиться економічними темами та статистикою, радимо випуски More or Less.

Політика, суспільство та загальні теми

Загальний рівень освіченості ніколи не пізно підняти завдяки природознавчому подкасту The Inquiry, про політику та військові конфлікти можна послухати у випусках подкасту Middle East Week. Тим, кого цікавить правнича система у США, час додати до свого списку випуски More Perfect; а міжнародні питання у взаєминах США та світу краще вивчати разом із Global DispatchesLittle Atoms допоможе дати лад у цілій низці тем — від кулінарії та політики до науки, літератури та театральних постановок. А все про їжу, фермерство та технології селекції овочів і ведення сільського господарства вам розкажуть у свіжих випусках The Archers.

Джерело: The Guardian

Читайте также:

ШІ музика: як стартап Suno робить створення пісень доступним кожному

Google представила онлайн нейромережі для створення музики! Огляд та приклади використання

Чому при виборі гаджетів важливо звертати увагу на версію Bluetooth?

Жилети, які за допомогою вібрації транслюють музику для людей із порушеннями слуху