13 подкастів, які можна слухати щовечора

Андрій Орлик, засновник книжкового стартапу Book Box (сервісу із замовлення книжкових наборів з доставкою), радить на прогулянку чи ввечері брати із собою плеєр або смартфон — і слухати цікаві подкасти. Його добірку ми вирішили опублікувати для наших читачів — адже впевнені, що серед вас є ті, хто любить вечорами слухати щось цікаве і пізнавальне.

Як слухати?

На відміну від популярних iTunes, Mixcloud чи TuneIn, Андрій рекомендує слухати подкасти через додаток Pocket Casts — при невеликій вартості додаток є зручним у користуванні, твердить він. А знайти його можна за цим посиланням. І ще вам знадобиться знання англійьскої мови — бо більшість подкастів у цій добірці звучать саме англійською. Тепер переходимо власне до самого списку.

Що слухати?

🎧 Stuff You Should Know — автори цього подкасту докладно пояснюють у кожному новому випускові, як працюють звичні нам речі: від побутових до промислових.

🎧 Tomorrow — мікс із новин та обговорень про сучасні медіа, гаджети, кіно та поп-культуру.

🎧 TED Radio Hour — найкращі виступи, презентацій та розмови від TED.

🎧 Freakonomics Radio — Левіт та Дабнер, економісти-дослідники, автори бестселерів «Фрікономіка» та «Суперфрікономіка», вже потрапляли і в наші особисті добірки улюблених подкастів. Вони досліджують усі прояви людьского життя — та показують, як вони пов’язані із еокномічними явищами.

🎧 The Tim Ferris Show — відомий тренер із продуктивності та автор книги про 4-годинний робочий тиждень має власний мотивуючий подкаст, в якому часто можна дізнатися не лише про тайм-менеджмент, а й про безліч корисних сервісів та прийомів для вашої роботи.

🎧 Аэростат — для меломанів-поціновувачів музикант Борис Гребенщіков вже котрий рік веде авторський подкаст, який найкраще слухати саме ввечері через його особливу атмосферність.

🎧 Мозг — наукові дослідження того, як працює все на світі: від захоплення соціонікою чи діанетикою до Великої депресії та посткомунізму.

🎧 Брендятина — російськомовний подкаст із історіями найвідоміших брендів та бізнесменів світу.

🎧 Planet Money — розмови про гроші та бізнес доступною мовою для не-бізнесменів.

🎧 The Inquiry — спільний проект чотирьох експертів, котрі у кожному новому випускові розбирають одне питання із найбільш актуальних на сьогоднішній день.

🎧 No Such Thing As A Fish — автори британської програми QI діляться своїми дивними знахідками.

🎧 A History of the World in 100 Objects — автори цього подкасту беруть предмет (наприклад, якусь китайську ритуальну чашу) й через нього розкривають історичний сюжет під зовсім несподіваним кутом.

🎧 Reply All — динамічний подкаст про сучасну інтернет-культуру із серйозним аналізом медійних явищ (наприклад, із аналізом онлайн-стратегії бойовиків та формувань «Ісламської держави»).

На які інші подкасти варто звернути увагу

Ми вже раніше розповідали вам про інші цікаві подкасти, тому також нагадуємо вам про ці добірки:

А які подкасти любите слухати ви? Прокоментуйте у Facebook на нашій сторінці, якщо ваших улюблених подкастів у цій добірці немає.

Джерело: Facebook Андрія Орлика

Читайте также:

Чому при виборі гаджетів важливо звертати увагу на версію Bluetooth?

Добірка неочевидних ресурсів для пошуку референсів для будь-яких задач

12 багатообіцяючих стартапів, які шукають методи боротьби з раком

5 кращих програм для запису та обробки звуку в домашніх умовах