Популярність Telegram в Україні та що собою являє Telegram Premium

Telegram продовжує набирати популярності серед українців, ставши їхньою новою повсякденною звичкою. Якщо раніше середньостатистичний користувач приділяв месенджеру Павла Дурова 5 хвилин на день, то від лютого цей показник збільшився до 40 хвилин на день, свідчать дані нового дослідження Kantar CMeter.

Згідно з результатами попереднього квітневого рейтингу мобільних застосунків Telegram приріс аудиторією +5%, збільшивши своє охоплення серед користувачів смартфонів в Україні. За цей часовий проміжок, час користування месенджером збільшився у 8 разів.

Найактивніше застосунком Telegram користувалися в період з 28 лютого до 06 березня. Під час найгострішої фази військового вторгнення, українці присвячували Telegram до 1 години часу щоденно. На кінець квітня показник зменшився — до 30 хвилин на день.

Головний методолог Kantar Україна Антон Пігіда пояснює феномен популярності застосунку трьома факторами:

  • Це один з найбільш зручних способів для отримання новин про поточну ситуацію: з’явилося безліч новинних Telegram-каналів, а також власні урядові Telegram — канали, які були впроваджені для інформування населення.
  • В перші дні вторгнення переважна більшість українців використовували месенджер за його основним призначенням — підтримка зв’язку та контактів з усіма своїми родичами, друзями та колегами. І
  • Telegram слугував одним з перших додатків для підтримки зв’язку з тими, хто був вимушений бігти закордон.

За словами головного методолога Kantar, цей кейс яскраво показує приклад того, яку важливу роль відіграють сучасні технології у підтримці інтеграції суспільства.

На початку повномасштабного вторгнення рф в Україну месенджер Telegram працював з величезними перебоями та помітними «гальмами» — тоді розробники пояснювали це «безпрецедентним навантаженням» на європейський кластер серверів. Водночас був момент, коли засновник Telegram Павло Дуров повідомив про можливість обмеження роботи месенджера в Україні та рф на час війни — втім після хвилі критики він майже зразу відмовився від цієї ідеї.

Telegram Premium — чи є сенс підписки?

19 червня Telegram запустив передплату Telegram Premium, яка надає доступ до нових функцій. У блозі месенджера також розповіли про те, що кількість активних користувачів Telegram перевищила 700 млн. Розповімо, що ж чекає користувачів після оформлення підписки.

  • Підвищені ліміти: чати в теці 100 → 200, канали та групи у підписках 500 → 1000, кількість папок 10 → 20, закріплені діалоги в основній вкладці 5 → 10 і всередині теки 100 → 200, кількість публічних посилань для каналів 10, вибрані стікери 5 → 10, збережені гіфки 200 → 400, підключені до месенджера акаунти 3 → 4.
  • Збільшення обсягу файлів для завантаження: одним файлом можна завантажити до 4 ГБ замість нинішніх 2 ГБ.
  • Підвищена швидкість завантаження: у файлів, що завантажуються з преміум-акаунта, буде підвищений пріоритет і, як наслідок, висока швидкість завантаження.
  • Розшифровування голосових повідомлень: користувачі з преміумом отримають функцію перекладу голосових повідомлень у текст.
  • Вимкнення реклами: спонсорські пости наприкінці стрічки каналів зникнуть.
  • Додаткові реакції та ексклюзивні набори стікерів: зокрема унікальні стікери з анімацією на весь дисплей.
  • Розширене керування діалогами: можливість призначити будь-яку вкладку як теку за замовчуванням, налаштування приховування вхідних повідомлень – їх автоматичне архівування.
  • Анімовані аватарки: анімація на юзерпіках у власників преміуму програватиметься у списку чатів та діалогів.
  • Додаткові іконки для месенджера.
  • Піктограма профілю: власника Telegram Premium легко відрізнити кольорову зірочку поруч із ім’ям.

Список виглядає великим, але насправді в ньому майже немає нічого, без чого не можна було б прожити. Корисними здаються хіба що розшифровка голосових та підвищена швидкість завантаження файлів, та й ті стануть у нагоді ситуативно. Реклама в Telegram максимально ненав’язлива, її відключення мало що змінить, а стікери на весь екран і позначені зірочкою профілі – не більше ніж мішура. Але охочих підключити собі Premium у будь-якому разі знайдеться чимало.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Telegram