Три дієвих способи пошуку потрібного каналу в Telegram

Епідемія коронавірусної інфекції COVID-19 внесла глобальні зміни в професійне та особисте життя людей усього світу. Ті, хто вимушено не працюють використовують час з користю: ​​закінчують давно відкладені побутові справи, впорядковують всі поточні завдання і звичайно ж багато читають. Одним з популярних джерел для отримання корисної інформації по галузях які цікавлять є Telegram. Але як знайти потрібні канали?

Дійсно, труднощі з пошуком у цьому месенджері є. У самому Telegram його можливості сильно урізані, а будь-яких офіційних каталогів чатів немає. Звичайний користувач може вбити в пошуку запит і отримати у видачі від трьох до десяти результатів, які на думку Telegram є «найбільш релевантні». Однак, в результатах буде натуральна солянка з каналів, ботів, чатів і особистих облікових записів, а всі результати побачити, на жаль, неможливо.

Ми розповімо про всі ефективні та відомі способи пошуку чатів. При комплексному підході можна знайти навіть унікальні за тематикою спільноти. Поїхали!

Використання пошукової системи Google

У пошуковому рядку треба ввести команду з потрібним ключем, наприклад: «site:t.me подорожі -joinchat» (команда вводиться без лапок, а слово «подорожі» треба замінити на ваше ключове слово).

Якщо запит популярний, то на останній сторінці пошукової видачі натисніть по посиланню «показати приховані результати», через те, що Google вважає, що результати дуже схожі.

Важливо розуміти, в залежності від ключа може бути дуже хороша видача, а може ніяка. Крім того, трапляються канали, боти та дублі, тому, в будь-якому випадку, необхідно вручну перевіряти посилання.

Використання каталогів і сервісів аналітики

По-перше, немає такого сервісу або каталогу, де були б всі телеграм-чати. Такий каталог могла б зробити команда розробників самого месенджера Telegram, але … робити навряд чи стане. Це скоріш пов’язано це з тим, що Telegram позиціюється як анонімний месенджер, а кожен публічний чат в будь-який момент може стати приватним. Тобто його треба буде викидати з каталогу або про приватність й мови бути не може.

По-друге, будь-який каталог вимагає постійної актуалізації, а це можливо, знову ж таки, тільки, маючи повні дані про всі чати. Проблема випливає з першого пункту — якщо власник чату переведе його з публічного в приватний, то без доступу до чату, знайти його та актуалізувати неможливо.

Але все ж таки декілька ресурсів для пошуку потрібних каналів існують.

Перший ресурс це каталог чатів усього світу від сервісу модерації чатів Combot.org. На жаль, каталог не має ніякого функціоналу, крім сортування по країнах і можливості додати свій чат. Є “як би рейтинг”, але для звичайної людини абсолютно незрозуміло за яким принципом він побудований, чому в каталозі ранжування саме в такому порядку.

Другий ресурс це всім відомий Tgstat.com — мабуть, головний інструмент по аналітиці та рейтингу телеграм каналів. Завдяки тому, що є поділ каналів за тематикою, зручний пошук і сортування за критеріями, сервіс можна використовувати й для пошуку чатів. Робити це доведеться вручну — відкриваєте картку каналу, переходите в нього за посиланням, знаходите інформацію на каналі або в описі про супутній чат. Дуже багато адмінів намагаються відкривати тематичні спільноти та переливати в них аудиторію зі своїх каналів.

Вбудований пошук в Telegram

Так, він кострубатий, але дещо знайти можна. Просто вбивайте ваш запит і серед результатів шукайте чати. Як правило, в назвах або юзернеймі присутні слова «чат» і слово, яке відносить спільноту до певної тематики, тому телеграм їх індексує і видає за відповідним запитом. Наприклад, за запитом «арбітраж чат» можна знайти кілька великих і не дуже спільнот. Про мінуси такого пошуку ми написали на початку статті.

Є ще кілька специфічних способів, наприклад, пошук чи покупка готових баз тематичних чатів, пошук згадок про інші чатах серед тисяч повідомлень в тематичних спільнотах. Але ці та інші підходи, на наш погляд, менш ефективні та більш затратні по ресурсах.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Як зробити свої наліпки для Telegram: покрокова інструкція

10 можливостей Viber які ви не знали

Як додати можливість коментування у постах Telegram-каналу

Як захистити свій смартфон та соцмережі від окупантів