Чим цікаве «квадробачення» від Redmi Note 8 Pro?

Компанія Xiaomi представила в Києві два нових смартфони під брендом Redmi, а також два смарт-телевізори, один з яких — флагманська 55-дюймова модель. Справжньою сенсацією стала презентація фаблета Redmi Note 8 Pro. Та чим цікавий цей гаджет?

Унікальні особливості Redmi Note 8 Pro

Після шаленого успіху моделі Redmi Note 7 — нагадаємо, що всього за місяць компанія продала понад 1 мільйон примірників — компанія Xiaomi вирішила скористатися перевіреним методом для привертання уваги споживачів. Метод цей виглядає наступним чином:  потужна якісна камера з дивовижними характеристиками, великий дисплей та привабливий дизайн. І дуже схоже на те, що «вісімка» здатна повторити успіх попередньої моделі лінійки.

Тоні Чен, генеральний менеджер Xiaomi Global в країнах Центральної, Східної, Північної Європи та Балтії: «Xiaomi увійшла в ТОП100 найбільш цінних брендів 2019 року. На ринку смартфонів в Центральній та Східній Європі компанія зайняла – 3-тю позицію. І ми маємо 278 млн активних користувачів MIUI в світі»

Тоні Чен, генеральний менеджер Xiaomi Global в країнах Центральної, Східної, Північної Європи та Балтії: «Всього через 9 років після заснування Xiaomi увійшла в ТОП100 найбільш цінних брендів року. На ринку смартфонів в Центральній та Східній Європі компанія зайняла 3-тю позицію. І ми маємо 278 млн активних користувачів MIUI по всьому світу»

Основним «хітом» Redmi Note 7 була 48-мегапіксельна камера, яка застосовувала технологію Quad Bayer (альтернативна назва — TetraCell), коли чотири пікселі об’єднуються в один великий піксель розміром 1,6 мкм того ж кольору. Таким чином, на виході користувач міг отримати 12-мегапіксельний знімок у форматі 3: 4, або 9-мегапіксельний (4000х2250) в форматі 16: 9.

Квадрокамера – найбільш приваблива перевага Redmi Note 8 Pro

Квадрокамера – найбільш приваблива перевага Redmi Note 8 Pro

Але в Redmi Note 8 Pro інженери  Xiaomi пішли далі й вмонтували першу в історії компанії 64-мегапіксельну квадрокамеру. Вона складається зі стандартного фотомодуля з 64-мегапіксельним фотосенсором, ультраширокого фотомодуля 8 МП з кутом огляду 120° та окремого модуля 2 МП для макрозоймки від 2 см. Також є додатковий фотомодуль, який грає роль датчика глибини 2 МП.

Великий дисплей та привабливий дизайн – це те, на що роблять ставку інженери Xiaomi

Великий дисплей та привабливий дизайн – це те, на що роблять ставку інженери Xiaomi

У «вісімці» не застосовується технологія Quad Bayer, тому користувач може вирізати будь-який фрагмент з величезного 64-мегапіксельного фотознімка і перетворити його в окрему фотографію фактично без втрати якості. Втім, в нічному режимі камера дає на виході саме 16 МП знімки.

Чудове співвідношення ціна-якість – це саме той пункт, за який споживачі люблять пристрої від Xiaomi

Чудове співвідношення ціна-якість – це саме той пункт, за який споживачі люблять пристрої від Xiaomi

Ще однім хітом новинки є наявність NFC — оскільки раніше Xiaomi не комплектувала телефони лінійки Redmi цими модулями, що можуть використовуватися для безконтактної оплати. Серед інших переваг Redmi Note 8 Pro — водонепроникні ущільнення для кнопок та роз’ємів.

Порт USB Type C та стандартне аудіогніздо забезпечують додаткві зручності для споживача

Порт USB Type C та стандартне аудіогніздо забезпечують додаткові зручності для користувача

Redmi Note 7 був оснащений чималим за розмірами дисплеєм, але в Redmi Note 8 Pro він ще більше — це 6,53-дюймовим IPS-дисплей з роздільною здатністю 1080 x 2340 пікселів. Для захисту екрану використовується скло Corning Gorilla Glass 5. Збільшення дисплею майже не вплинуло на кінцеві розміри гаджету — у порівнянні з «смікою» він збільшився всього на кілька міліметрів. Як платформу обчислювання застосовується доволі потужний 8-ядерний чипсет Mediatek Helio G90T, який, згідно з тестами, значно випереджає процесор Qualcomm SDM660 Snapdragon 660 з попередньої моделі.

Літієво-полімерний акумулятор 4500 мА-г впевнено забезпечує добу роботи. Втім, якщо смартфон все ж таки розрядиться в самий недоречний момент, функція швидкого зарядження 18Вт дозволяє дуже швидко поповнити запас енергії.

Вартість Redmi Note 8 Pro в конфігурації з 6ГБ оперативної пам’яті та 64 ГБ SSD складе 6999 грн, а версія 6 ГБ + 128 ГБ обійдеться в 7799 грн. Телефони вже є в наявності в магазинах.

Світова прем’єра Redmi 8

Одночасно з Redmi Note 8 Pro компанія Xiaomi презентувала модель Redmi 8. Особливість цієї прем’єри в тому, що Україна стала фактично першою країною у світі, де буле представлена новинка. Навіть в Китаї презентація відбулася на добу пізніше.

Новинка оснащена 6,22-дюймовим IPS-дисплеєм

Новинка оснащена 6,22-дюймовим IPS-дисплеєм

Redmi 8 — це 6,22-дюймовий IPS-дисплей, 8-ядерний чипсет Qualcomm SDM439 Snapdragon 439 та потужна батарея місткістю 5000 мА-г з можливістю швидкого зарядження 18 Вт. Дисплей покритий склом Corning Gorilla Glass 5. Крім того, новинка нарешті має конектор типу USB Type-C, хоча раніше бюджетну лінійку Redmi оснащували стандартними MicroUSB. Правда деякі інші характеристики — такі як Wi-Fi 802.11 b/g/n і Bluetooth 4.2 — не сильно вражають. Зате тут є виділений слот під картку пам’яті MicroSD, на відміну від багатьох інших смартфонів.

Redmi 8 оснащений подвійною камерою та сканером відбитків пальців

Сканер відбитків пальців розташований одразу під подвійною камерою Redmi 8, що не дуже зручно

Redmi 8 оснащений подвійною фотокамерою з матрицею 12 МП, до того ж другий фотомодуль виконує роль сенсора глибини.

Нарешті смартфони серії Redmi отримали конектор типу USB Type-C

Нарешті смартфони серії Redmi отримали конектор типу USB Type-C

Про переваги Redmi 8 в одному слайді

Про переваги Redmi 8 в одному слайді

Вартість новинки в конфігурації 3ГБ + 32 ГБ складає 3999 грн, а більш доросла версія 4ГБ+64ГБ обійдеться в 4499 грн.

Смарт-телевізори Mi TV 4S 55″ та Mi TV 4A 32″

Хоча компанія Xiaomi вже кілька років є найпопулярнішим телевізорним брендом в Китаї, на закордонні ринки вендор виходить дуже обережно. А оскільки ринок ТВ є дуже конкурентним, виробник намагається завоювати прихильність користувачів перевіреним способом – через випуск пристроїв з хорошим співвідношенням «ціна-якість».

Xiaomi також представила дві моделі смарт-телевізорів на базі ОС Android TV. Перша з них — це телевізор модель Mi TV 4S 55″ з величезним 55-дюймовим екраном та якістю зображення 4K Ultra-HDR. Корпус телевізора виконаний з металу, пристрій має 2 стереодинаміки потужністю 10 Вт, які забезпечують бас і чисті високі частоти. Підключення до інтернету відбувається за допомогою кабелю чи бездротових мереж Wi-Fi 2,4/5 ГГц. Новинка має 3 порти HDMI й стільки ж USB-портів.

4K-зображення та якісний звук – що ще потрібно для якісного телевізора?

4K-зображення та якісний звук – що ще потрібно для якісного телевізора?

Пульт має всього 12 кнопок, оскільки основний акцент зроблено на голосовому управлінні в один клік. 64-розрядний чотирьох ядерний процесор та великий обсяг вбудованої пам’яті 2 ГБ + 8 ГБ дозволяють встановлювати додаткові програми. Вартість новинки складає 15999 грн.

Крім того, виробник представив бюджетну модель для невеликих приміщень Mi TV 4A 32″. Телевізор має 32-дюймовий екран HD-якості, стереодинаміки потужністю 5 Вт, підтримує бездротові мережі Wi-Fi в діапазоні 2.4 та 5 ГГц. Також новинка оснащена 64-розрядним чотирьох ядерним процесором, вбудованою пам’яттю 1 ГБ + 8 ГБ, що дозволяє встановлювати додаткові програми.

Вартість новинки — лише 4999 грн. Обидві моделі з’являться в авторизованих Mi Store чи магазинах-партнерах з 17 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?

Потужність штучного інтелекту Google стане доступна в новій серії Samsung Galaxy S24

Як виглядають найменші гаджети у світі