reMarkable 2 – найтонший планшет з електронними чорнилами

Ідея створити пристрій, який об’єднає в собі планшет, електронну книгу і записну книжку не нова. У 2016 році був представлений reMarkable з E-Ink екраном. Однак ряд недоробок в ПО, висока ціна і погана оптимізація не дозволили продукту стати популярним. Зараз виробник повертається з новим пристроєм, позбавленим недоліків колишньої моделі та коштує істотно дешевше.

Відмінною рисою reMarkable 2 виробник називає “паперовий” дизайн. Досягається це не лише із-за товщини всього в 4,7 мм, але і завдяки текстурованій поверхні.

Особливості reMarkable 2

За допомогою спеціального стилуса планшет можна використовувати як блокнот. Додатково виробник звертає увагу на оновлений дисплей, який має затримку у два рази менше, ніж у минулій моделі (21 мілісекунда). Зарядка reMarkable 2 здійснюється за допомогою USB Type-C.

Планшет reMarkable 2 дозволяє конвертувати рукописні замітки в текст. Всі записи завантажуються в хмару і доступні через спеціальний додаток на всіх популярних платформах, включаючи macOS, Windows, iOS і Android.

Технічні характеристики reMarkable 2

Виробник зазначає, що не хотів створювати функціональний пристрій, зосередившись на заміну традиційного блокнота, який також вміє читати електронні книги. reMarkable 2 дозволить краще зосередитися на роботі, оскільки не має зайвих функцій.

  • Дисплей – CANVAS другого покоління, монохромний сенсорний з діагоналлю 10,3 дюйма і роздільною здатністю 1872×1404
  • Процесор — двоядерний ARM, 1,2 ГГц
  • Пам’ять — 1 ГБ LPDDR3 SDRAM + 8 ГБ накопичувача
  • Акумулятор — 3000 мАг, до двох тижнів роботи
  • Розмір і вага — 187 x 246 x 4,7 мм; 403,5 г
  • Стілус — спеціальний наконечник ручки з високим коефіцієнтом тертя, виявлення нахилу, розпізнавання 4096 рівнів натискання

Ціна

Новий планшет оцінений в 399 доларів. Крім того, потрібно заплатити 49 доларів за стилус і ще 69 за футляр. Попередні замовленя вже стартували, а старт продажів запланований на червень 2020 року.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: The Verge

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?

Новий мобільний пристрій на базі штучного інтелекту, який обіцяє нам революцію

15 гаджетів, які було б приємно отримати в подарунок на Новий рік