Робопес Unitree Go1 від Unitree Robotics може стати компаньйоном на пробіжках. Відео

Китайська компанія Unitree Robotics вже кілька років займається розробкою чотириногих роботів і створила робопса Unitree Go1.

За даними компанії вартість робопса починається від $2700. Якщо порівнювати з роботом Spot від Boston Dynamics, який коштує $74,5 тисячі, то це зовсім небагато. Unitree Go1 справляється з такими завданнями, як «слідування за власником під час пробіжки» і «носіння пляшки води».

Якщо робопса Spot використовують в комерційних цілях — наприклад, тестують в роботі поліції, то Unitree хоче продавати роботів для звичайних людей — і зробити їх такими ж популярними й доступними, як смартфони.

На сайті Unitree представлена ​​тільки одна версія пса, але компанія відзначає, що всього їх три — Go1 Air за $2700, Go1 за $3500 і Go1 Edu за $8500. Незалежно від моделі, робот важить 12 кг. На сайті можна зробити попереднє замовлення продукції компанії.

Дорожчі версії можуть розвивати швидкість до 17 км/год. Unitree не вказує час роботи пса — але заявляє, що він може стати «супутником на весь день». На думку видання The Verge, це перебільшення — у того ж Spot час автономної роботи до 90 хвилин, після цього його потрібно заряджати.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: The Verge

Читайте также:

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти

Робот, який може навести порядок у кімнаті без сторонньої допомоги

Кишеньковий робот-тамагочі AIBI з лапками та ChatGPT

Робособака встановила новий рекорд Гіннеса в спринті на 100 метрів