Компактна роботизована пекарня від компанії Wilkinson Baking Company

Багато хто погодиться з тим, що немає нічого кращого аромату і смаку свіжоспеченого хліба. Але якщо ви не готові займатися його випічкою самостійно, то єдиним правильним рішенням буде – піти в найближчу пекарню. Проблема в тому, що далеко не скрізь є пекарні, де можна завжди купити свіжий, тільки спечений хліб. Тому доводиться вибирати: або пекти самому, або йти за самим звичайним хлібом в найближчий супермаркет. У компанії Wilkinson Baking Company, яка приїхала на виставку електроніки CES-2019, є інше рішення – повністю роботизована міні-пекарня під назвою Breadbot.

Новинка привернула на виставці досить великий інтерес з боку відвідувачів. Втім, це й не дивно, адже вона зовсім не вимагає наявності людей-операторів і пекарів для контролювання процесу – а при своїх заявлених технічних характеристиках і можливостях, здатна готувати буханку свіжого хліба кожні 6 хвилин.

В основі машини лежить використання декомпресора і міні-печі, яка нагнітає необхідну температуру для того, щоб тісто і дріжджі зійшли – при цьому користувач може заздалегідь відрегулювати всі аспекти та тонкощі процесу випікання. Задавши потрібні настройки та додавши потрібні інгредієнти (апарат здатний випікати різні види хліба: білий, чорний, з цільного зерна і так далі) машина все інше зробить за вас: замісить тісто, дасть йому підійти, розділить його на частини та помістить в форми для випічки. Як тільки свіжий хліб буде готовий, він відправиться прямо в сусідній вендінговий автомат. Журналісти, які відвідали стенд з унікальною роботизованою пекарнею, відзначають, що хліб дійсно виходить дуже смачним.

На приготування кожної окремої буханки хліба потрібно близько 90 хвилин часу, але оскільки машина працює без зупинки та готує відразу кілька буханок, пекарня може виробляти до десяти батонів хліба за одну годину. При цьому в компанії відзначають, що максимальна продуктивність апарату складає до 235 буханок хліба на добу. Слід додати, що апарат оснащений сенсорним дисплеєм, на який за запитом користувача видається інформація про те, коли був приготовлений ​​той чи інший буханець хліба, впізнає їого склад і час виготовлення.

Звичайно ж додому таку штуку купувати навряд чи хтось буде, навіть не дивлячись на те, що вона має досить компактні для такого пристрою розмірами та багатофункціональність. У свою чергу Wilkinson Baking Company націлена радше на продуктові магазини й супермаркети, де замість звичайного хліба в целофановому упаковувані покупці зможуть купувати завжди по-справжньому свіжий хліб.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Біонічні робобджоли розміром з голуба – для чого вони потрібні?

Astribot показала напрочуд спритного робота

«Їжте майбутнє, платіть обличчям»: антиутопічна подорож до гамбургерної зі штучним інтелектом

Новий Atlas від Boston Dynamics