Геймерський ноутбук ROG Zephyrus S17 представлено в Україні. В чому його особливості?

ASUS Republic of Gamers (ROG) повідомляє про початок продажу в Україні ROG Zephyrus S17 — ігрового ноутбука преміумкласу з оптико-механічною клавіатурою. Новинка поєднує в собі високу продуктивність, стильний дизайн та безліч технологічних інновацій.

Дизайн

ROG Zephyrus S17 відрізняється оригінальною конструкцією корпусу завтовшки всього 20 мм. При розкритті кришки ноутбука клавіатура підіймається на 5°, відкриваючи широкий вентиляційний отвір, завдяки чому досягається посилення потоку повітря на 25%. До речі, це не перша модель від ASUS, де клавіатура підіймається на 5°-7° над корпусом.

Клавіатура, що підіймається під кутом 5°, робить введення тексту максимально комфортним завдяки такому самому ергономічному нахилу, який мають настільні механічні клавіатури. Потрібні символи легко знайти завдяки подібній до настільної розкладки та цифровій клавіатурі, окремому блоку клавіш зі стрілками та повнорозмірним клавішам. Сенсорна панель має на 125% більшу площу поверхні, ніж у попереднього покоління S17.

Надзвичайно чуйні оптико-механічні перемикачі забезпечують точний контроль у грі. Вони не мають затримки для усунення помилкових повторних натискань і спрацьовують всього лише за 0,2 мс. Оптичний механізм надзвичайно довговічний, тому ресурс перемикачів складає до 100 мільйонів натискань. Окреме підсвічування можна налаштувати для різних ігор і програм, а також синхронізувати його з іншими виробами, що підтримують технологію Aura Sync.

Контролер-коліщатко Multiwheel у верхньому лівому куті клавіатури надає зручний доступ до дій, у яких часто виникає потреба. Натискання на нього викликає меню з переліком функцій. Користувачі мають змогу відрегулювати гучність динаміків та мікрофона, підсвічування клавіатури, яскравість дисплея, вибрати режими роботи тощо.

Комплекс технологій ROG Intelligent Cooling сприяє додатковому покращенню охолодження ROG Zephyrus S17. Вентилятори Arc Flow, найсучасніші у серії ROG, ефективно та тихо проганяють повітря; лопатки цих вентиляторів мають спеціальну аеродинамічну форму для зведення турбулентності та шуму до мінімуму. Коли температура компонентів опускається нижче 50°C, вентилятори автоматично зменшують частоту обертання й починають працювати повністю безшумно.

Рідкий метал, що використовується як термоінтерфейс, знижує температуру центрального процесора на 10 градусів у порівнянні зі звичайними термопастами. Для правильного нанесення цього матеріалу використовується спеціальне обладнання, що виключає ймовірність помилки. Система з шести теплових трубок відводить тепло від центрального та графічного процесорів, відеопам’яті та стабілізатора напруги. Тепло виводиться з корпусу через чотири радіатори з ультратонкими пластинами. Коли працюють вентилятори, система самоочищення відводить пил від критично важливих компонентів охолодження, щоб стримати зниження продуктивності та стабільності з часом.

Користувачі мають змогу змінювати режими роботи вручну, скориставшись контролером-коліщатком Multiwheel чи комбінацією клавіш, або автоматично – за допомогою профілів з налаштуваннями. Ці профілі, доступні через утиліту ROG Armoury Crate, дозволяють співвідносити конкретні ігри та програми з певними режимами роботи, ефектами підсвічування та іншими налаштуваннями системи.

Обчислювальна платформа

У максимальній конфігурації ноутбук оснащений процесором Intel® Core i9-11900H, здатним розганяється до 4,9 ГГц. Завдяки інтелектуальному охолодженню ліміт потужності процесора досягає 90 Вт (50 Вт при одночасній активації відеокарти). Цей інноваційний процесор розроблено для забезпечення виняткової продуктивності тонких портативних пристроїв. Його вісім ядер здатні виконувати 16 обчислювальних потоків одночасно, надаючи потужний обчислювальний ресурс для ігор, трансляцій і розробки контенту, а для швидкої та ефективної багатозадачності ноутбук має до 48 ГБ оперативної пам’яті DDR4 3200 МГц. Розробники контенту можуть створювати великі проєкти з матеріалами високої роздільної здатності, а геймери – одночасно грати, вести трансляцію та спілкуватися у чаті.

Відеокарта, якою в максимальній конфігурації є NVIDIA ® GeForce RTX™ 3080 для ноутбуків, гарантує високу частоту кадрів навіть у найвибагливіших іграх. Покращене охолодження дозволяє розігнати графічний процесор до 1545 МГц при енергоспоживанні у 115 Вт у режимі ROG Boost і досягти 140 Вт у режимі Dynamic Boost.

Як і решта відеокарт серії GeForce RTX 30, GeForce RTX 3080 базується на найсучаснішій архітектурі Ampere. Вона поєднує нові потокові мультипроцесори з ядрами RT другого покоління та тензорними ядрами третього покоління, що виконують реалістичне трасування променів і мають розширені можливості ШІ. Усе це дозволяє отримати реалістичне зображення з надзвичайно високою частотою кадрів. На додачу відеокарта підтримує технологію NVIDIA Reflex, що знижує час затримки у низці багатокористувацьких ігор, та ефекти NVIDIA Broadcast, які миттєво надають лоску трансляціям наживо. Цілих 16 ГБ відеопам’яті GDDR6 відведено виключно для відеокарти. Підтримка технології Resizable BAR дозволяє центральному процесору отримати доступ до всієї пам’яті відеокарти, що збільшує продуктивність у багатьох іграх.

Пристрої зберігання нового покоління дозволяють завантажувати ігри та отримувати доступ до масивних файлів зі швидкістю до 10,5 ГБ/с  завдяки RAID-масиву HyperDrive Ultimate на базі трьох SSD NVMe. Решта конфігурацій використовують один твердотілий накопичувач PCIe 4.0 і пропонують два додаткові слоти M.2 для розширення дискового простору в майбутньому.

Два варіанти 17-дюймового дисплея

Великий 17-дюймовий дисплей оточує супертонка рамка, що з боків звужується всього до 5,65 мм. Низький час відгуку в 3 мс зводить до мінімуму розмиття у динамічних сценах. Повне покриття колірного простору DCI-P3 та покращена контрастність завдяки підтримці технології Dolby Vision забезпечують природні відтінки кольорів. Усі дисплеї ROG Zephyrus S17 проходять заводське калібрування та сертифікацію Pantone, що гарантує точність відтворення кольорів без необхідності додаткових налаштувань.

Завдяки двом варіантам дисплея користувач може вибрати той, що найкраще підходить саме йому. Перша панель поєднує частоту оновлення 165 Гц із роздільною здатністю WQHD, що гарантує плавний ігровий процес і чудову деталізацію. Ця панель також застосовує технологію NVIDIA Advanced Optimus, яка об’єднує ефективні засоби заощадження заряду акумулятора Optimus із плавністю й швидкістю технології G-SYNC. Вона дозволяє автоматично перемикатися між вбудованими та дискретними графічними процесорами, щоб отримати максимальну продуктивність або збільшити час автономної роботи – залежно від того, що робить користувач. Якщо використовується дискретний графічний процесор, частота оновлення дисплея синхронізується з частотою кадрів графічного процесора для отримання плавного зображення без розривів.

Другий варіант дисплея – це панель 4K, що надає ще більш детальне зображення при досить високій частоті оновлення 120 Гц. Технологія Adaptive-Sync перешкоджає розривам зображення й робить ігровий процес більш плавним, а максимальна яскравість 500 кд/м2 означає, що чітке та яскраве зображення залишатиметься таким само й на сонці.

Аудіосистема

Шість динаміків із технологією Dolby Atmos ще більше посилюють ефект занурення. Чисті високі ноти та глибокі баси досягаються завдяки двом високочастотним та двом низькочастотним динамікам з компенсацією вібрацій. Кожен НЧ-динамік складається з двох головок, трохи зміщених для того, щоб компенсувати вібрації одна одної та запобігти небажаному резонансу. Це дозволяє ROG Zephyrus S17 видавати глибші баси та гучніший звук у порівнянні з іншими ігровими ноутбуками.

Тривимірна система мікрофонів пропонує кілька режимів звукозапису, оптимізованих для різних сценаріїв. Кардіоїдний режим захоплює звук із джерел, розташованих безпосередньо перед екраном ноутбука, що робить голос користувача гучним і чистим та найкраще підходить для запису для потокової передачі або спілкування в чаті. Усеспрямований режим вловлює звук з усієї кімнати, що дозволяє брати участь у розмові цілій групі. Поєднання цих двох режимів у стереорежимі відкриває широкі можливості, наприклад, для створення музики.

Щоб поліпшити голосовий чат, удосконалена функція двостороннього інтелектуального шумозаглушення видаляє небажані звуки як із вхідного, так і з вихідного звуку. Ця функція може бути застосована до будь-якого пристрою і навіть налаштована для кожної окремої програми, тож користувачі можуть обмежити її використання програмами для голосового спілкування, щоб вона не впливала на звук в іграх.

Характеристики автономності

Магнієво-алюмінієвий корпус ROG Zephyrus S17 має практичне чорне покриття, на якому не лишаються відбитки пальців.

Пристрій має акумулятор на 90 Вт·год, який до того ж заряджається до 50% всього за 30 хвилин. Підтримка заряджання через порт USB Type-C (до 100 Вт) дозволяє залишати основний адаптер вдома. Хоча повнорозмірний адаптер є необхідним для максимальної продуктивності, повсякденні завдання ноутбук здатен виконувати, працюючи від меншого адаптера Type-C або навіть від портативного блоку живлення з інтерфейсом USB.

Зручні пристрої введення, широкі можливості з’єднання

Убудовані вебкамера та зчитувач відбитків пальців надають зручні засоби входу до системи. Звичайні вебкамери використовують або технологію 2DNR, що аналізує окремі кадри для усунення шуму, або 3DNR, що аналізує кадри в послідовності, щоб поліпшити чіткість рухомих об’єктів. ROG Zephyrus S17 застосовує обидві технології, щоб користувачі мали найкращий вигляд у будь-якій ситуації, навіть за умов слабкого освітлення. Зчитувач відбитків пальців, поєднаний із кнопкою живлення, разом з технологією Windows Hello звільняє від зайвих дій при вході.

Широкий вибір та зручне розташування роз’ємів забезпечує гнучкість при підключенні периферійних пристроїв. Порт Thunderbolt 4 дозволяє підключатися до універсальної док-станції або зовнішнього дисплея з роздільною здатністю до 8K. Також він надає можливість швидко переносити великі файли між ноутбуком і зовнішнім накопичувачем. А при підключенні до блоку живлення його можна використовувати для заряджання акумулятора ноутбука.

Для підключення додаткових дисплеїв пропонується порт USB Type-C з інтерфейсом DisplayPort, а також порт HDMI. Зчитувач SD-карт підтримує швидкість передачі даних до 312 МБ/с, що дозволяє швидко копіювати фотографії та відеозаписи. Модуль Wi-Fi 6 гарантує максимум пропускної здатності від сумісних маршрутизаторів, а численні порти USB спрощують підключення додаткових пристроїв.

Вартість моделі з конфігурацією i7+3060+16ГБ+1ТБ+WQHD складає 73 999 грн, а більш преміальна модель i9+3080+32ГБ+2ТБ+WQHD/4К буде коштувати майже 130 тисяч грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Читайте также:

Новинки геймерської індустрії з виставки CES 2024

Як відеоігри допомагають знайти роботу

Пристрої, які допоможуть розширити функціональність вашого ноутбука

Indie Cup Ukraine’22 — кращі з кращих українських ігор