Нові розробки від Samsung на CES 2020

Днями стартувала споживча виставка CES 2020. На ній компанії з усього світу представляють найцікавіші продукти, але ми зупинимося на новинках від Samsung. Йтиметься про штучну людину Neon, окуляри доповненої реальності та розумний роботі Ballie. При цьому варто відзначити, що Neon – це стартап, який безпосередньо не пов’язаний з Samsung, проте фінансуванням займаються саме корейці.

Neon — аватари в кожному будинку

Ще до анонсу Neon в мережі з’явилися відеоролики, що демонструють можливості проєкту. Багато хто припускав, що Neon стане заміною Bixby, однак на ділі мова йде лише про штучних людей, які здатні підтримувати діалог без доступу до Інтернету. Це, скоріше, демонстрація технології візуалізації штучних людей, ніж спроба створити повноцінного помічника.

Проєкт розробляється Samsung Technology і компанією Advanced Research Lab (STAR ​​Labs) під керівництвом Пранава Мінбуд. Мета проєкту: створення штучних сутностей, які здатні копіювати поведінку людини та мають їх образ. Неони — це аналоги Тамагочі, з ними можна спілкуватися, спостерігати за їх поведінкою, однак будь-якої корисної інформації вони не нададуть.

Неони можуть стати чудовою базою для заміни вчителів, провідних телевізійних передач, фінансових консультантів. Кожен неон при цьому має свої унікальні звички, поведінку. Неони — це скоріше новий вид істоти, який є цифровою копією людини.

Однак поки не зовсім зрозуміло, що саме нам пропонує Пранав. Не було розказано про роботу технологій, які лежать в основі неонів. Ми знаємо лише, що вони працюють на основі двох рішень: CORE R3 і SPECTRA. Перше відповідає за взаємодію і відображення неонів в реальному часі (вони здатні реагувати на дії користувачів за частки секунди), в завдання SPECTRA входить навчання, емоції та пам’ять неонів.

Не тішить те, що відеоролики з демонстрацією можливостей неонів, які раніше опублікували в соцмережі Reddit, це лише спроба показати, якими вони можуть бути. На практиці ж реальної демонстрації поки не було.

Робот Ballie

Це, на наш погляд, найцікавіший продукт виставки. Робот Ballie має вигляд невеликої кулі з вбудованою камерою, яка здатна переміщатися по будинку і взаємодіяти з розумною технікою в залежності від ситуації. Відеоролик вище відмінно демонструє можливості робота. Він зможе активувати порохотяг, якщо собака в будинку перекине їжу на підлогу. Прийшов час сну? Робот закриє розумні штори та вимкне розумні лампи. Ballie може стати справжнім помічником. В його обов’язки може входити захист будинку від проникнення зловмисників і пропозиції під час заняття фітнесом.

Вартість і дата виходу Ballie поки не розкривається.

AR-окуляри

На виставці Samsung представила ще один цікавий гаджет — це AR-окуляри. Разом з ними компанія показала екзоскелет GEMS, який був представлений в минулому році. У комбінації з окулярами GEMS дозволить власнику займатися фітнесом з особистим тренером. Як і у випадку з Ballie, компанія поки не розкриває вартість і старт продажів AR-окулярів.

Нагадаємо, у минулому Google представила AR-окуляри Glass, проте проєкт був закритий у 2017 році. У Microsoft також був проведений експеримент з AR завдяки виходу HoloLens, але їх не можна назвати масовими, вони націлені на b2b-модель.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Що таке Apple Vision Pro – кому потрібний цей гаджет і чи варто його купувати

Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?

Потужність штучного інтелекту Google стане доступна в новій серії Samsung Galaxy S24

Samsung анонсує Galaxy AI з функцією перекладу дзвінків у реальному часі