Facebook знайшов альтернативу дронам для роздачі інтернету по всьому світу

Хто в темі, той знає, що Facebook закрив проект по роздачі інтернету з дронів Aquila. Детальніше про проект можна дізнатися у нашій статті. Facebook відмовився від розробки величезних безпілотників, що живляться енергією сонця, через високу конкуренцію в даній галузі. Замість цього, всі сили були кинуті на те, щоб програмно забезпечити навігацію дронів.

Зараз компанія активно розвиває ідею інтернет-супутника, який здатен забезпечити доступом до інтернету навіть найвіддаленіші кутки планети Земля. Про це сповіщає видання Wired, яке запросило документи у Федеративній комісії по зв’язку. Компанія Марка Цукерберга (Mark Zuckerberg) підтвердила існування такого проекту і навіть розкрила його кодову назву – Афіна (Athena), але деталей проекту не розкриває:

«Поки що ми не можемо сказати чогось конкретного про цей проект. Але ми маємо надію, що супутникові технології в майбутньому відіграватимуть велику роль у розвитку інфраструктури широкосмугового доступу наступного покоління. Вони допоможуть забезпечити наявність інтернету навіть у найвіддаленіших куточках світу.»

Alphabet наслідувала приклад Facebook та теж закрила проект роздачі інтернету з дронів. Замість цього, материнська компанія Google зайнялась проектуванням повітряних куль Project Loon, які роздають Wi-Fi. Крім цього, Alphabet приймає участь в інвестиціях і в інші компанії, які забезпечують населенню супутниковий інтернет.

За результатом досліджень, проведених восени 2017 року, більше половини населення нашої планети досі не мають точки підключення до мережі інтернет. Тому компанія SpaceX на чолі з Ілоном Маском (Elon Musk) вже вивела на орбіту перший пробний інтернет-супутник на початку 2018 року. Такий метод на сьогоднішній день називають найефективнішим для покриття «сірих зон» широкосмуговим інтернетом.

У Facebook також є вигода в тому, щоб забезпечити інтернетом якомога більше людей. Адже тоді показник кількості активних користувачів Facebook зросте найменш вдвічі. Нині кількість користувачів досягає 2,2 млрд.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Ілон Маск: освоєння Марса займе у SpaceX 20 років

Кінець всесвіту Google або чому пошуковики втрачають популярність

Що являє собою Threads — нова соцмережа Цукерберга, яку називають «вбивцею Twitter»

Не тільки космічний туризм. Varda — компанія, яка хоче виготовляти ліки в космосі