7 корисних занять на шляху до роботи

Блогер Лі Фішер (Leigh Fisher) у своїй колонці на Medium розповіла про те, чому важливо корисно проводити час у дорозі на роботу і запропонувала декілька занять, які допоможуть вам з користю витратити декілька годин у транспорті або в заторі.

1. Аудіокниги

Кращий спосіб провести з користю час у дорозі – це слухати аудіокниги. Ви можете слухати щось із художньої літератури або щось більш-менш просвітницьке.

У будь-якому випадку ви не будете сумувати і в процесі дізнаєтесь щось нове. Якщо ви не фанат аудіокниг, спробуйте послухати різних розповідачів і знайти того, хто вам найбільше сподобається. Якщо такий формат вам все-таки не сподобався, спробуйте електронні книги.

2. Вчіть мови

Вивчення мови по дорозі на роботу – це одне з найпродуктивніших занять. Майже кожний з нас давно збирається вивчити якусь мову, але не робить цього через відсутність часу. Спробуйте послухати освітні матеріали в метро чи в автобусі.

Якщо ви за кермом, то через зрозумілі причини ви не зможете читати з екрана та аналізувати правопис, але вам нічого не завадить розвивати свій словниковий запас та вимову.

Якщо ви захочете вивчати мову детальніше, придбайте аудіокурс в App Store або Google Play Store. Також не забувайте, що на YouTube достатньо освітніх відео, які допоможуть вам у вивченні основ.

3. Складіть список запланованих справ

У дорозі можна планувати свій робочий день. Скласти список справ та організувати свої думки ніколи не завадить. Звичайно, це не так корисно, як читання книг та вивчення мови, але все-таки краще, ніж грати в телефон.

4. Пишіть

Ще один варіант – писати. Напишіть вірш, коротку історію або наступний розділ вашої книги. Незалежно від того, чи ви справді письменник, чи пишете просто для того, аби вбити час, все ж спробуйте! Для цього ви можете використовувати навіть найпростіші додатки на телефоні.

5. Спілкуйтесь з рідними або друзями

Подзвоніть друзям або сім’ї. Можете навіть попередити їх про дзвінок, можливо їм теж нудно сидіти в автобусі по дорозі на роботу чи додому і вони будуть раді поспілкуватися з Вами.

6. Соціальні мережі або маркетинг

Якщо ви вирішите витратити час на соціальні мережі, не треба гортати безкінечну стрічку новин. Напишіть друзям та сім’ї. Познайомтесь з новими людьми зі схожими інтересами. Використовуйте соцмережі для спілкування, а не для безглуздого гортання новин.

Якщо ви креативна людина і займаєтесь якимось проектом на стороні, де вам потрібно розкручувати себе або щось продавати, відведіть час саме на це заняття. Займіться маркетингом. Напишіть щось в соцмережі або у Twitter.

7. Релаксація або медитація

Якщо ж вам надто довго їхати, а на роботі ви часто нервуєтесь, спробуйте розслабитись та помедитувати. Якщо вам потрібен поштовх, аби почати, завантажте спеціальний додаток для медитації. Там ви зможете виставити таймер, щоб ненароком не оминути свою зупинку. Візьміть з собою навушники. Вони точно захистять вас від зовнішнього шуму транспорту чи балаканини людей.

Продуктивно провести час у дорозі допоможе вам у боротьбі з моральним вигоранням, особливо, якщо ви далеко від офісу. Дві години у дорозі додають кожній людині ще більше втоми. Тому важливо використати цей час з розумом та користю.

Якщо ви будете займатися читанням у дорозі або спілкуватися з друзями, ви будете почуватися набагато краще. Ви перетворите щось нудне у щось продуктивне.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Medium

Читайте также:

Як користуватися Artbreeder — нейромережею, яка вміє «схрещувати» зображення та створювати нові

Сім ідей технологічних подарунків на день всіх закоханих

Як використання штучного інтелекту впливає на нашу продуктивність?

15 гаджетів, які було б приємно отримати в подарунок на Новий рік