Шість маловідомих функцій Google Календаря

Google Календар можна використовувати не тільки для планування справ. Його широкий функціонал дозволяє організувати захід, налаштувати розсилки та використовувати гарячі клавіші, щоб швидко перемикати зображення. Розповідаємо про лайфхаки, які допоможуть вивести роботу з додатком на новий рівень.

Домовтеся про час

У додатку є два корисних інструменти для організації зустрічей.

  • «Знайти час». Система покаже розклад всіх учасників зустрічі на потрібний день (якщо вони використовують Google Календар).
  • «Запропонувати час». Система автоматично створить список варіантів, щоб вибрати найбільш відповідний.

Додайте посилання на відеоконференцію

Коли ви створюєте подію або запрошення, Google дозволяє додати посилання на відеоконференцію через Google Meet. Вона може вмістити до 100 учасників.

Налаштувати посилання дуже просто. Відповідне повідомлення спливає при створенні події в календарі. Просто натисніть кнопку «Додати відеоконференцію Google Meet», і посилання буде згенеровано і включено в запрошення.

Використовуйте гарячі клавіші

Чи знаєте ви, що в Google Календарі є цілий набір доступних комбінацій клавіш? Щоб скористатися цією можливістю, включіть її в налаштуваннях. Натисніть шестірню в правому верхньому куті календаря, відкрийте Налаштування та виберіть «Комбінації клавіш».

Ось деякі з найбільш корисних комбінацій:

  • Пошук: shift + /
  • Створити подію: c
  • Прокрутити до попереднього діапазону дат: k або p
  • Прокрутити до наступного діапазону дат: j або n
  • Перейти до сьогоднішнього дня: t
  • Видалити захід: Backspace або Delete

Перемикнути представлення:

  • день: 1 або d
  • тиждень: 2 або w
  • місяць: 3 або m
  • 7 днів: 4 або x
  • сьогодні: 5 або а

Щоб календар зображав більше інформації про заплановані події, можна змінити щільність формату, але знайти цей параметр досить складно. Замість того, щоб входити в налаштування, натисніть на значок шестерні в правому верхньому кутку сторінки та знайдіть «Представлення та колір». Потім змініть параметр «Представлення інформації» на «Компактний».

Надсилайте електронні листи групі

Якщо потрібно відправити оновлення групі людей, які беруть участь у заході, не потрібно намагатися запам’ятати їх імена та адреси. Можна написати їм усім через сам захід. Натисніть на подію в календарі, потім клацніть значок конверта, щоб відправити гостям електронного листа і заповніть текст. Готово.

Делегуйте управління подією

Після того, як ви створили зустріч або захід, ви можете відмовитися від нього і призначити когось іншого відповідальним. Відкрийте параметри події та в нижній частині списку побачите «Змінити власника». Виберіть його і введіть ім’я або адресу електронної пошти призначеної вами особи.

Сформуйте план на день

Google Календар може сам підготувати порядок денний. Перейдіть в розділ «Налаштування» ​і виберіть календар, який ви хочете створити для порядку денного, в розділі «Налаштування моїх календарів». У розділі «Інші повідомлення» змініть опцію «Порядок денний» з «Ні» на «Електронна пошта»

Тепер ви будете щодня отримувати розклад на день, і вам не доведеться постійно звірятися з календарем.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Mashable

Читайте также:

Google запускає в Україні кампанію «‎Google для бізнесу‎»

Небо не межа: стратосферні проекти Airbus, Google та SoftBank

Як користуватися Artbreeder — нейромережею, яка вміє «схрещувати» зображення та створювати нові

Сім ідей технологічних подарунків на день всіх закоханих