Чергова спроба захиститися від дронів — $16 млн для радіотехнології SkySafe

Поширення використання дронів на підприємствах, в зоні бойових дій та окремими приватними особами різко підвищує потребу у захисті від небажаного спостереження з повітря. Не обов’язково бути злочинцем, щоб виступати проти візиту безпілотника на ваше подвір’я — користувачам елементарно хочеться усамітненості.

Значні кошти виділяються на розробку систем, що протистоять дронам у військовій галузі. Так, американська технологія SkySafe, що блокує сигнал управління безпілотником спершу залучила $14,5 млн інвестицій від приватного інвестора, а тепер $1,5 млн — від Департаменту захисту ВМС. Військові планують використовувати мобільну захисну установку для моніторингу периметру. Технологія перехоплення та блокування радіохвиль дешевше аніж розробки лазерної зброї для знищення ворожих дронів. В той же час, вона безпечніше та ефективніше. На практиці SkySafe працює наступним чином:

Засновник проекту SkySafe Грант Джордан (Grant Jordan) протягом чотирьох років розробляв технологію в лабораторії Air Force Research Lab. Випускник MIT, він планує вже наступного року поставляти систему на поле бою.

БІЛЬШЕ ПРО ВІЙСЬКОВІ ТЕХНОЛОГІЇ:

Читайте также:

Небо не межа: стратосферні проекти Airbus, Google та SoftBank

Доставка їжі безпілотником стало вже повсякденним життям в Шеньчжені

Від органів на запит до аналізу стародавньої ДНК: 10 передових технологій 2023 року від MIT

RAM II UAV — українська «народна помста»