Сканування обличчя, щоб купити алкоголь? Як працює розумний бар у Лондоні

Як би МОЗ не попереджав, ми все одно періодично ходимо в бари. Погодьтеся, буває дуже прикро і неприємно, коли ви чекаєте своє замовлення, а той, хто прийшов тільки що, вже потягує келих свого напою. Щоб таких ситуацій не було, в Лондоні з’явився перший розумний бар. Розповімо, як він працює і що вміє.

Навіщо сканувати людей в барах

Британська компанія DataSparQ розробила технологію, яка допомагає працівникам громадських закладів формувати віртуальну чергу без використання талончиків, до яких ми звикли в електронній черзі.

Суть полягає в скануванні осіб людей, які зайшли в бар, і вибудовуванні їх в порядку черги. Для цього в залі висять спеціальні камери, а поруч з барною стійкою екран з електронним списком клієнтів. Так відвідувачі самі зможуть відстежувати, коли прийде їхня черга, і будуть приблизно розуміти скільки їм ще доведеться чекати. Персонал закладу отримує цю інформацію на планшети, з якими він працює, і знає, в якій послідовності обслуговувати гостей.

«Невизначеність часу очікування поряд з тими хто вклинюється в чергу негативно відбивається на поведінці відвідувачів в барах. A.I. Bar забезпечить систему “першим прийшов — першим обслугований”. Це спростить життя і відвідувачам, і працівникам закладу », — розповів представник DataSparQ Джон Уайлі.

Технологію вже застосували в одному з барів Лондона, і персонал високо оцінив її ефективність. Завдяки застосуванню описаної технології, клієнти перестали скаржитися на те, що вони не отримали своєчасно обслуговування. Стало бути, непомітно для себе, вони підвищили свій рівень задоволеності від відвідин закладу.

Камера розпізнає вік відвідувача бару

Всі ми знаємо, що на практиці перевірка документів при продажу алкоголю здійснюється тільки в тих випадках, коли продавець, офіціант або бармен не впевнені в реальному віці клієнта. Їх завдання полягає в тому, щоб не продати алкоголь особам, які не досягли певного віку. В цілому, вони з нею справляються, але іноді бувають помилки.

В системі розумного бару передбачена можливість сканування осіб відвідувачів, з подальшою обробкою їх за допомогою алгоритмів штучного інтелекту. Якщо система визначить, що гість не досяг відповідного віку, офіціант отримає повідомлення про необхідність перевірки документів.

Система зберігає дані протягом 24 годин. Після закінчення цього часу вони будуть знищені. Тому користувачам не доведеться переживати за свою цифрову безпеку та анонімність.

Скільки коштує система розпізнавання осіб

Як модель поширення системи розумного бару її творець, компанія DataSparQ, вибрала підписку. За місяць використання доведеться заплатити 199 фунтів. Не так багато за серйозне поліпшення свого закладу. Особливо, якщо це приверне нових клієнтів, які будуть тільки раді відвідати бар, в якому їм не доведеться терпіти нахабних клієнтів, які намагаються отримати обслуговування без черги.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Перекладач із собачого: які технології допоможуть вам краще зрозуміти вашого вихованця

Штучний інтелект навчився покращувати смак пива

ШІ музика: як стартап Suno робить створення пісень доступним кожному

Штучний інтелект забере у нас роботу? Думки візіонерів та дослідження