Розумний годинник від компанії Facebook

Facebook розробляє свій перший девайс, що носиться. Він оснащений дисплеєм з двома камерами, який можна від’єднати від зап’ястя, щоб зробити фото і відео. Контентом можна буде поділитися в додатках Facebook, включаючи Instagram. Новинка повинна дебютувати наступного літа, але компанія ще не оголосила про це публічно.

Згідно із задумом Facebook, такий годинник повинний спонукати власників використовувати його як звичайний смартфон, а також допомогти компанії перевершити Apple і Google. Камера на передній панелі годинника в основному призначена для відеодзвінків. На задній панелі розміщена камера з підтримкою 1080p і автофокусу, яку можна від’єднати від основи з нержавіючої сталі, щоб робити знімки. За анонімним повідомленням двох осіб, знайомих з проєктом, в партнерстві з іншими компаніями Facebook розробляє аксесуари для девайса. Наприклад, камеру можна буде прикріпити до рюкзака.

Плани з обходу Apple і Google

Випуск першого пристрою, що носиться компанією Facebook розширить область конкуренції з Apple, яка позиціює себе як захисника конфіденційності та обмежує типи даних, які можуть збирати додатки, подібні Facebook. Водночас Facebook вже кілька років стикається зі скандалами, пов’язаними з обробкою даних користувача. У таких обставинах компанії може бути непросто переконати людей купувати конкурента Apple Watch, який також буде підтримувати пульсометр.

Facebook працює з провідними операторами бездротового зв’язку в США, щоб додати підтримку LTE в годинник. Це означає, що для роботи його не потрібно підключати до телефону. Новинка буде представлена ​​в білому, чорному і золотому кольорах. Facebook сподівається, що початковий обсяг продажів досягне шестизначних цифр. Це лише невелика частка всього ринку: за даними Counterpoint Research, торік Apple продала 34 млн розумних годинників.

Facebook розраховує, що майбутні версії годинників будуть служити як основний пристрій введення для окулярів доповненої реальності, які, на думку Цукерберга, одного разу будуть використовувати так само повсюдно, як і мобільні телефони. Компанія планує використовувати технологію, придбану у стартапу CTRL-Labs, який розробив пов’язки для управління комп’ютера за допомогою рухів зап’ястя.

Перша версія годинника з’явиться в продажу влітку 2022 року. Facebook вже працює над другим і третім поколіннями, які з’являться в наступні роки. За останніми обговореннями, їх вартість складе приблизно $400, але це може змінитися. Малоймовірно, але Facebook також може повністю відмовитися від наміру, через те, що годинники ще не надійшли в масове виробництво і навіть не мають офіційної назви.

Facebook не вперше намагається створити техніку

У 2013 році Facebook спільно з компанією HTC випустила телефон, який зазнав серйозного провалу. До того ж компанія ще не оголосила показники продажів навушників Oculus VR і дисплея Portal для відеочатів. У недавніх інтерв’ю представники керівництва заявили, що продажі навушників Oculus Quest 2 перевершили всі попередні версії Oculus разом узяті.

Facebook, мабуть, думала про створення розумних годинників ще кілька років тому. У 2019 вона розглядала можливість придбати виробника пристроїв для фітнесу Fitbit ще до того, як його купила Google. З того часу Facebook витратила приблизно $1 млрд на розробку першої версії годинника, якою займаються сотні співробітників.

Представник компанії відмовився коментувати цю історію. Раніше видання The Information повідомляло, що Facebook створює розумні годинники з функціями для здоров’я та обміну повідомленнями, проте інформації про камери та інші деталі ще не було.

Розумні годинники будуть працювати на спеціальній версії операційної системи Android від Google. Вони будуть підтримувати набір додатків Facebook і її партнерів, а також відповідні мобільні додатки. Однак поки невідомо, чи знайде розробка Facebook відгук у користувачів, бо розумні годинники з камерами не завоювали популярність, а Apple вже охопила верхівку ринку.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: The Verge

Читайте также:

Що являє собою Threads — нова соцмережа Цукерберга, яку називають «вбивцею Twitter»

Як у Facebook вигадали кнопку «Мені подобається» і змусили нас змагатися за популярність

Make-A-Video: система штучного інтелекту, яка створює відео з тексту

Що про вас знає Facebook і як видалити цю інформацію?