В Києві 22 квітня пройде зустріч на тему SmartCity та соціальних міських стартапів

Співзасновник проекту Donor.UA Олександр Краковецький анонсував проведення сьогодні, 22 квітня, о 19:00 проведення в київському коворкінг-просторі «Часопис» зустрічі із підприємцями та розробниками сервісів соціального спрямування для «розумного міста».

В рамках зустрічі відбудеться низка доповідей. Так Антон Моїсеєнко, кофаундер Givemealift.net, розповість про стратегію смартсіті в Києві. Він входить до робочої групи (спільно з КМДА), що займається як стратегією, так і практичними аспектами цього питання (зокрема «карткою киянина»).

Денис Гурський, ідеолог технології open-data та очільник SocialBoost, розкаже про те, що вдалось вже зробити в плані відкриття даних і які законодавчі та соціалі ініціативи відбуваються і плануються вже зараз (зокрема, київський конкурс міських стратапів).

Дар’я Просяник, керівник програми Microsoft CityNext в Україні, розповість про досвід співпраці компанії із міською владою Вінниці та Львова щодо побудови електронних сервісів для громадян.

Також із доповіддю виступить Ірина Славінська, керівник Асоціації донорів України і проекту «Донор.UA». Вона розкаже про проблеми в області донорства крові, пошук технічних спеціалістів та співзасновника для свого проекту.

На зустріч запрошуються активісти, волонтери, розробники, дизайнери та представники ЗМІ і профільних онлайн-видань.

Нагадаємо, раніше було анонсовано конкурс міських проектів для Києва, мета яких — розвиток електронних сервісів та соціальних онлайн-ініціатив для мешканців столиці.

Читайте также:

Як використання штучного інтелекту впливає на нашу продуктивність?

7 техногігантів із США зрівнялися з 5 країнами за часткою в індексі ACWI

Як і навіщо Facebook обігріває житлові будинки

Windows падає, а Linux росте: що відбувається на світовому ринку настільних операційних систем