Ви згодні оплатити дзвінок? Особливості послуг телекому для ув’язнених США

Протягом багатьох років адвокати в США намагаються добитися реформування однієї з найболючіших тем перебування громадян у в’язниці — порядку встановлення цін на телефонні дзвінки. Мова йде не про зміну юридичного покарання за здійснений злочин, а про політику телекомунікаційних компаній, що користуються своєю монополією. Здається, що телекомгалузь вирішила компенсувати збитки, завдані падінням популярності дротового телефонного зв’язку за рахунок категорії користувачів, яка не має змоги користуватися мобільними технологіями.

frequencies-oscilloscope_NEW_1439

Реалії телефонного зв’язку

В Америці є група приватних інвестиційних компаній, які об’єднано контролюють дану галузь. Зазначимо, що об’єм ринку надання телефонних послуг ув’язненим сягає $1,2 млрд. Монополісти користуються правом самостійно визначати вартість зв’язку і на сьогоднішній день в США вона складає $1,22 за хвилину розмови.

Громадяни вважають, що це — занадто висока ціна, їх думку поділяє навіть Федеральна комісія зі зв’язку США. Її представники намагалися судовим шляхом обмежити вартість телефонних послуг у в’язницях. Однак, в червні цього року Федеральний суд відхилив вимоги, а телекомкомпанії можуть і надалі самостійно керувати тарифами.

Нічого особистого, тільки бізнес

Раніше стаціонарні телефонні дзвінки з в’язниці коштували стільки ж, як і звичайні. Однак наприкінці 1990-х років вартість комунального обслуговування в’язниць суттєво збільшилася і приватний сектор побачив для себе можливість розбагатіти.

Найбільші «акули» в цьому бізнесі — корпорації Global Tel-Link Corp. та Securus Technologies — домінують на ринку та заробляють свої капітали на тюремних дзвінках. Між іншим, щорічно їх кількість досягає 500 млн. Разом з операторами зв’язку на залежному положенні ув’язнених заробляють і самі пенітенціарні органи — вони отримують комісію з прибутків телекомкомпаній, яка обчислюється мільйонами доларів США. За таких умов ведення бізнесу зрозуміло, що нікому із залучених сторін не вигідне державне регулювання цін.

Телефон — понад усе

Населення Сполучених Штатів складає менше 5% від усієї кількості жителів Землі, зате кількість ув’язнених в Америці — це 25% від загальносвітової. У виправних закладах перебуває 2,2 млн чоловік, а індустрія, що обслуговує систему в рік досягає об’єму $80 млрд. Телефонні дзвінки складають лише невелику частину всього ринку. Однак послуги телефонного зв’язку відрізняються тим, що ув’язнені вважають їх сервісом першої необхідності і відмовлятимуться від дзвінків в останню чергу — адже телефон дозволяє контактувати з родичами й близькими «за парканом».

Федеральна комісія зі зв’язку, найімовірніше, продовжуватиме боротьбу за встановлення державного порядку регулювання цін. Навіть в країні рівних можливостей, якою вважає себе Америка, держава може втручатися у ведення телекомунікаційного бізнесу. Але заявлена мета такого втручання досить шляхетна — захист прав ув’язнених громадян США. Доменний реєстратор №1 в Україні imena.ua

БІЛЬШЕ ПРО ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЇ:

Джерело: The Hustle

Читайте также:

Майнінг підвищує забруднення повітря та вартість електроенергії

Роботи Boston Dynamics знялися у рекламі пива

Руйнівні сили вимагають сміливих рішень: прогноз Forrester на 2022 рік

Найважливіші тренди інформаційних технологій у 2021 році