Українські розробники запрошуються для створення порталу відкритих данних ВР

Громадянська мережа «ОПОРА» оголошує відкритий тендер на закупівлю послуг розробки програмного забезпечення та створення порталу відкритих даних українського парламенту. Підготувати пропозицію розробки і впровадження системи, а також подати її потрібно до 11 грудня включно.

Послуги надаватимуться в рамках проекту «Портал відкритих даних Верховної Ради України», що реалізується за підтримки ООН. Технічні характеристики та вимоги вказані на веб-ресурсі «ОПОРА», зокрема зазначається, що майбутній портал повинен включати в себе колекцію головних наборів даних Верховної Ради України у відкритих форматах, що мають регулярно оновлюватись (автоматичне отримання даних з бази даних ВРУ). Кожен набір даних буде мати свій «паспорт» із описом інформації, мета-тегів та способів обробки.

monitor-933392_1280

Одна з головних умов до розроблюваного ПЗ – оперативність публікації даних після їх появи в базі даних ВРУ. Для кожного набору даних цей показник визначається окремо, але не повинен бути більшим, ніж 24 години з моменту оновлення бази даних Верховної Ради.

Для участі у тендері необхідно надати заявку, що має містити:

  • інформацію про заявника, контактні дані;
  • опис реалізованих аналогічних ініціатив, посилання на розроблені веб-сайти;
  • перелік платформ, мов програмування та технічних засобів, з якими заявник має досвід роботи;
  • цінову пропозицію.

Розробником ПЗ може бути ФОП, який вчасно доставить пропозицію в офіс «ОПОРИ» кур’єром, поштою, факсом або електронною поштою, разом з відомостями щодо вартості надання послуг відповідно до змісту технічного опису.

Раніше ми писали про те, як пересічні користувачі інтернету можуть діставати необхідну інформацію з відкритого електронного кадастру. При чому, зробити це можна безкоштовно.

Джерело: «ОПОРА»

Читайте также:

Как выбрать CMS для интернет-магазина

Світова медіаіндустрія змінюється на очах – і цьому сприяють українські інженери

Перестаньте недооценивать свою первую идею — советы от Masters of Scale

Не раніше 1 липня — підсумки аукціону та умови розгортання 4G в Україні