В Китаї представили найшвидший потяг на магнітній подушці

Потяг на магнітній подушці виїхав на виробничій лінії в прибережному місті Циндао на сході Китаю і це на сьогодні найшвидший наземний транспорт у світі.

За даними China Railway Rolling Stock Corporation, поїзд був розроблений Китаєм і став останнім науково-технічним досягненням країни в галузі залізничного транспорту. Виробництво потяга почалося в жовтні 2016 року. Прототип був виготовлений в Циндао, а випробування проводилися в Шанхаї в червні 2020 року.

За даними провідного інженера проєкту Діна Саньсаня, потяг може складатися з двох-десяти вагонів на 100 пасажирів. Він може стати найкращим рішенням для поїздок на відстань до 1500 км і займе нішу між високошвидкісними потягами та авіацією.

Максимальна швидкість транспорту — 600 км/год. За даними виробників, це найшвидший наземний транспорт у світі.

Потяги на магнітній подушці працюють за допомогою сили електромагнітного поля, тому вони видають менше шуму через відсутність тертя колеса об рейку. Крім того, їх мінімальний радіус повороту вдвічі менше, ніж у метро, ​​що дозволяє краще обходити будівлі при плануванні маршруту. Такі потяги призначені для проїзду в вузьких місцях.

Як зазначає видання Xinhua, Китай — світовий лідер в будівництво високошвидкісної залізниці, до кінця 2020 року в країні налічувалося 37 900 км високошвидкісних залізничних ліній.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Xinhua

Читайте также:

Як виглядає транспорт майбутнього у кіно

Криза геймдева в Японії та вихід китайських інвесторів на ці терени

Shenzhen Zhongshuge: як влаштований найфантастичніший книжковий магазин у світі

Розумні сонцезахисні окуляри для мотоциклістів від BMW