Засновники Instagram залишають компанію? Все про те, як розвивалась відома соцмережа

Нещодавно засновники соціальної мережі Instagram Кевін Сістром (Kevin Systrom) та Майк Кригер (Mike Krieger) оголосили про те, що залишають компанію. Вони не мало вклали в проект, який на даний момент займає центральне місце у сучасній культурі. В цьому їм допомогли технологічні зрушення і певні зміни в суспільстві, яке потребувало такий сервіс для фото, як Instagram.

У своєму першому Instagram пості влітку 2011 року Джастін Бібер на жаль не порадував своїх фанаток оголеним торсом або іншими фотографіями зі своєї літньої фотосесії. Він всього лиш поскаржився на затори у Лос-Анджелесі.

Фото виявилось не зовсім вдалим. Не надто гарним. Але на той момент це було не настільки важливо. Це були тільки перші дні нової соціальної мережі, побудованій на фотозображеннях. Тоді у смартфонах ще не було хороших камер, які могли чітко передавати весь контраст та яскравість картинки.

Зараз же більшість знаменитостей мають десятки мільйонів підписників на своїй сторінці. Вони надають Instagram дедалі більше значення, ніж коли-небудь раніше. Тут більше не скаржаться на затори чи погане обслуговування в кафе. Те ж стосується і простих підлітків, які хочуть виглядати стильно на фоні того, що відбувається навколо них.

Початок

Мало хто знає, але перша назва соціальної мережі Кригера та Сістрона називалася Burbn. Вона давала можливість користувачам відмічатися в тих місцях які вони відвідували домовлятися з друзями про зустріч про поїздки, тощо. На цьому можна було заробляти певні бали та виставляти фотографії в додаток. Але якось засновники помітили, що користувачі найбільше люблять фотографуватися і тому цей сайт з часом перекваліфікувався на такий, де користувачі просто обмінювалися фотографіями. Також змінили й назву компанії.

Це був вдалий час для запуску такого додатку. Flickr на той час домінував серед подібних додатків, але вже поступово всім набридав. Apple випускає iPhone 4 з пятимегапіксельною камерою та вже будь-хто, хто хоч якось дружив зі смартфонами, міг застосувати фільтри з Instagram щоб приховати зернистість.

За декілька годин після запуску додатку його на свій телефон завантажили тисячі людей Через 2 місяці додаток вже нараховував 2 мільйони користувачів, а у 2012 році – 40 мільйонів. Зараз Instagram користується вже більше, ніж 1 мільярд чоловік і ця цифра продовжує зростати. Через 18 місяців після запуску Facebook купив додаток за $1 млрд. За оцінкою авторитетного видання Bloomberg Intelligence, його вартість з того часу зросла в 100 разів

Просте джерело позитиву

Концепція Instagram насправді набагато простіша, ніж в інших соцмережах. Люди можуть продивлятися відео та фото без зайвої реклами та об’ємних новинних сюжетів. Принаймні, такий був задум у засновників соцмережі.

Критики ж вважають, що в інстаграмі все несправжнє. Всі фото підставні та відфотошоплені, що викликає у багатьох відчуття заздрості, неповноцінності, потреба у визнанні суспільства та втомленість від постійної гри на публіку. З іншого боку, щодня можна спостерігати за тим який смачний сніданок готує ваш сусід або як та чи інша зірка вигулює свою собаку.

Але все ж таки, додаток дозволяє стежити за життям своїх друзів та знайомих, дозволяє вбити час в черзі до лікаря. Завдяки інстаграму можна навіть знайти свою другу половинку.

Знаменитості також хочуть відпочити від усіх

Зірки, які бажають показати себе з кращого боку також зіграли велику роль у встановленні та розвитку Instagram. Сервери компанії ледь витримували навантаження, коли Джастін Бібер викладав своє фото в мережу. Зараз, замість читання статей в бульварних газетах, можна просто зайти на акаунт улюбленої зірки та підписатися на щоденні оновлення. Так ви зможете слідкувати за життям улюбленої зірки.

Приміром, гості Met Gala можуть викласти фото за лаштунками. Зірки НБА – відео зі змагань. Тут можна навіть побачити як Папа Римський благословляє людей на благі звершення.

Де ще, як не в Instagram ви зможете побачити як Beyoncé і Кайлі Дженнер (Kylie Kristen Jenner), які розповідають про вагітність та виховання своїх дітей? Зіркові скандали тепер розвиваються в інтернеті. Світські сайти просто не встигають за потоком інформації, який надходить з інстаграму.

Instagram – це платформа для розкрутки не публічних людей. Головне тут – це гарне оформлення профілю та красиві фотографії. Таким чином звичайний користувач перетворюється у відомого інфлюенсера, який рекламує бренди на своїй сторінці. Так можна заробити немало грошей.

Але, навіть ті, які заробляють тут великі гроші, стверджують, що іноді хочуть відпочити від цієї соціальної мережі. Та ж відома співачка Селена Гомес, колишня Джастіна Бібера, яка має 143 мільйони підписників, нещодавно заявила, що хоче взяти паузу та відпочити від соціальних мереж.

«Я дуже вдячна за можливості, які дають нам соціальні мережі, але я також хочу відпочити від інтернету та пожити реальним життям» — так прокоментувала співачка своє чергове селфі.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: The New York Times

Читайте также:

Добірка неочевидних ресурсів для пошуку референсів для будь-яких задач

Нейромережі, які розфарбують ваші фотографії

4 тренди у розробці мобільних додатків у 2023 році

Як у Facebook вигадали кнопку «Мені подобається» і змусили нас змагатися за популярність