П’ять українських компаній отримують €170 000 на розвиток Climate Tech

Greencubator оголосив переможців третього етапу програми «Кліматичні Інноваційні Ваучери». П’ять українських компаній, що розробляють та впроваджують дружні до клімату технології, отримають фінансування в розмірі 170 000 євро.

Переможці та команда Greencubator

Переможцями третьої хвилі відбору Програми «Кліматичні Інноваційні Ваучери» стали:

  • PassivDom (Київ) – розробник технології 3D-друку енергоефективних автономних будівель, що можуть бути встановлені у будь-якій кліматичній зоні.
  • Інвестиційно-фінансова компанія «СИМВОЛ» (Київ) – розробник підшипників ковзання з використанням антифрикційного матеріалу на основі чавуну, який за своїми експлуатаційними властивостями до 5 разів перевершує аналоги і не містить значної кількості рідкісних і шкідливих компо.
  • Sirocco Energy (Київ) – розробник модульної вітрової панелі, придатної для безпечного встановлення та експлуатації у містах і на дахах будинків.
  • Фермерське господарство «Лиманськ» (Рибальче) – аквапонічна ферма, що очищує воду від продуктів життєдіяльності риб та перетворює їх на добрива для екологічно чистої органічної сільськогосподарської продукції.
  • Go To-U (Львів) – розробник системи управління зарядними станціями, що поєднує соціально та екологічно відповідальні бізнеси з водіями електромобілів та стимулює розвиток електромобільності в Україні. Більше про цей проект читайте тут.

Переможці конкурсу використають кліматичні інноваційні ваучери для подальшої розробки та сертифікації своїх технологічних рішень, що направлені на скорочення викидів парникових газів, поширення ресурсо-ефективності та енергоефективності.

Прийом заявок на четвертий етап відбору програми «Кліматичні Інноваційні Ваучери» триватиме до 1 липня 2018 року. Очікується, що до кінця 2018 року програма надасть підтримку близько 50 інноваційним проектам в Україні. Розмір ваучерів на окремі проекти може становити від 20 000 до 50 000 євро залежно від інноваційності, складності і потенційних переваг.

Нагадаємо, проект «Кліматичні Інноваціні Ваучери» започаткований програмою ЄБРР «Центр передачі технологій і фінансів у сфері зміни клімату» (FINTECC) і впроваджується за фінансування Інвестиційного фонду сусідства ЄС (ІФС). Україна стала першою серед країн діяльності ЄБРР, де запущено механізм Інноваційних Ваучерів, а втілює проект у життя українська НУО «Грінкубатор».

Раніше ми розповідали про команди, що перемогли у другому етапі програми. Більше про розвиток зелених технологій:

Читайте также:

Як стартапи намагаються знешкодити цукор

3D-друк, рослинна шкіра та біорозкладні кросівки: у пошуках екологічної альтернативи взуття

Британський стартап обіцяє відновити льодовики Арктики

Фінансування тревел-стартапів у 2023 році: тренди та найбільші раунди