7 фільмів про мандрівки в часі, які варто подивитися на вихідних

Святкування Нового року за старим стилем ще не поглинуло вас щедрівками та посіваннями? Тоді можете запланувати собі вечори кіно про мандрівку у часі, календарях та між епохами — ці 7 фільмів будуть цікаві не лише ґікам зі стажем, але й усім, хто хоча би трохи вірить у казку і хоч раз у житті хотів би змінити минуле чи дізнатися майбутнє.

Bill and Ted’s Excellent Adventure

Двійко придурків потрапляють у мандрівку різними епохами (за допомогою машини часу), і головне їхнє завдання — повернутися назад живими і не надто напсувати все у минулому, аби не перевернути догори дригом все теперішнє. Спецефекти 1989 року дуже теплі і лампові:

А головне — ви побачите, в яких дурнуватих фільмах знімався Кеану Рівз замолоду.

Star Trek: The Voyage Home

Капітан Кірк та команда «Ентерпрайзу» мандрують назад у часі (далі спойлери, тому ми не скажемо, навіщо, куди, кого і як вони мають зустріти, знайти і врятувати). Рекомендовано всім шанувальникам чи не найдовшої космічної кіноепопеї ХХ століття:

Interstellar

Ви, напевно, вже бачили цей фільм, або чули, або хоча би бачили меми про планету, на якій зручно почекати, поки міські комунальники розчистять дороги від снігу. Майже науково точний (хоча викликав палку дискусію між всіма шанувальниками достовірності) фантастичний фільм про чорні діри, паралеьні виміри, космос та важку людську долю на долоні Всесвіту:

Back to the Future 1, 2, & 3

«Назад у майбутнє» — чи не найзнаменитіша трилогія 80-х, яка подарувала світові мрію про кросівки, що здатні самі зашнуровуватися, літаючий скейт та антигравітаційне авто. Хоча, здається, з усього, що прогнозували на 2016-й рік ці фільми, втілилася лише мода (та й вона — тільки у колекціях Гоші Рубчинського:

The Girl Who Leapt Through Time

Шанувальники та шанувальниці аніме знають про цю стрічку все; для решти скажемо тільки те, що вона про старшокласницю, яка в момент смерті набуває здатності повертатися назад в часі, аби там щось виправити — ну і пробує виправити всі помилки, врятувати друга і віднайти кохання усього свого життя; от тільки зрештою з’ясовує, що всі три речі їй зробити точно не вдасться. А ще там багато велосипедів і красиво намальованих пейзажів:

Somewhere in Time

Чи можна помандрувати назад у часі, щоби зустрітися з коханням усього свого життя — на це питання намагаються відповісти автори і цього фільму:

Looper

Організована злочинна група отримує можливість за допомогою надсучасної технології відправити кілера назад у минуле, де йому треба знайти і вбити тих, на кого поклали око боси мафії:

Раніше ми вже говорили з вами про мандри і не лише в часі:

Читайте также:

Тонкий еластичний і міцний, як сталь: чи може графен нарешті змінити наш світ?

У Гарварді створили «розумну» рідинувластивості якої можна програмувати

Як до винайдення компютерної графіки робили персонажів у фільмах жахів

Про що фільм «Опенгеймер» і чому його має подивитися кожен?