Подорожуй, продавай, розповідай — як у 24 роки заробляти $70 тис щомісяця

Ейлін Адалід (Aileen Adalid) з Філіппін почала працювати в банку одразу після закінчення університету в Манілі у віці 19 років. Однак вже через 2 роки вона звільнилась з посади з щомісячною платнею в $300, щоби стати подорожуючою підприємицею і збільшити персональний дохід в десятки разів. В 24 роки вона керує онлайн-бізнесом з обсягом $70 тис щомісяця, при цьому подорожує по всьому світу. Історія побудови персональого бізнесу та заробітку на розповідях про своє життя через інтернет привернула увагу видання BI. Пропонумо і вам дізнатися про неї більше.

13894984_937251246386205_4612618931952781044_n_0284960850

Зі студентки-практикантки у корпораціях — у дизайнери-фрілансери

В коледжі Адалід вивчала бізнес-менеджмент і протягом року проходила практику у великих міжнаціональних корпораціях Nestlé, Unilever та Siemens. Однак захоплення людьми, які створили власний бізнес, та бажання подорожувати ніяк не корелювали із офісною роботою на посаді фінансового контролера в Deutsche Bank. Звільнившись у квітні 2013-го, Ейлін мала $600 заощаджень і багато натхнення на запуск власних проектів.

Протягом першого року дівчина віддалено працювала над проектами з графічного та веб-дизайну, SEO-менеджменту. Найбільш стабільний прибуток давав контракт з постійним клієнтом — лише ця угода подвоїла місячний дохід. Окрім того, Адалід отримала змогу самостійно встановлювати свій робочий графік та почала регулярно подорожувати, хоч в Таїланд, хоч до Франції.

Ейлін в Парижі на День взяття Бастилії

Ейлін в Парижі на День взяття Бастилії

Фріланс дозволив Ейлін навесні 2014 року розпочати власну справу на Amazon — проект Adalid Gear для продажу спортивних аксесуарів. А вступ до університету Антверпена сприяв переїзду до Бельгії, з проживанням на умовах оформленої студентської візи. Однак запуск власної компанії виявився практично несумісним з повноцінним навчанням, і Ейлін вирішила зосередитись саме на бізнесі. Вона переоформила візу — і вдвох із співзасновником Adalid Gear зайнялась ретельним дослідженням того, що ж насправді цікаво і вигідно продавати через Amazon.

Відданість справі принесла результат: на сьогоднішній день, після двох років повноцінної роботи, продаж спортивних аксесуарів через Adalid Gear досяг щомісячного об’єму в $70 тис. Ейлін вдалось закріпитись на ринку як США, так і Великобританії. Дівчина вважає залучення менторів одним з найбільш важливих рішень в процесі розвитку Adalid Gear:

«— Нам дуже допомагало спілкування з людьми, які займались схожим бізнесом, працювали в тому ж напрямку і могли поділитись своїми знаннями. Вони давали поради і сприяли нашому руху у вірному напрямку.»

У тому ж 2014-му Ейлін відновила свій блог, який завела ще в підлітковому віці. На сторінці I Am Aileen почали з’являтись публікації про подорожі і мандрівний спосіб життя в сучасному світі. За 2 роки фото та опис мандрівок стали настільки популярними, наскільки ж і вигідними. До блогу додалась сторінка в Facebook (понад 49 тис читачів) та Instagram (понад 24 тис підписників).

Гроші з Мережі

Блог про подорожі зайняв свою нішу в онлайн-просторі і почав приносити прибуток

Блог про подорожі зайняв свою нішу в онлайн-просторі і почав приносити прибуток

Особистий дохід Ейлін сьогодні складає біля $5 тис від обох напрямків її діяльності — онлайн-торгівлі та блогу про подорожі. Останній заробляє через спонсорські публікації, перегляди в соціальних медіа, партнерські програми тощо. Окрім того, домовленості з брендами і туристичними компаніями часто включають безкоштовне проживання або подорожі.

Дівчина відзначається перебірливістю в контактах. Оскільки продажі спортивних аксесуарів почали приносити стабільний дохід, Ейлін може собі дозволити відмовлятись від пропозицій, які не вписуються в концепцію блогу про подорожі: «Я хочу зберегти блог автентичним і атмосферним, а не засміченим». Знижки від різноманітних компаній допомагають відкладати до 70% щомісячних статків, при цьому, не відмовляючи собі у нових подорожах.

Дубровнік, Хорватія

Дубровнік, Хорватія

Підтримка Adalid Gear займає до 4 годин щодня: в основному це — листування з клієнтами чи партнерами, просування та онлайн-маркетинг. Зараз Адалід повернулася на Філіппіни, однак подорожує по Азії та Європі не рідше одного разу на місяць. В Бельгії дівчина прожила 2 роки, за які встигла організувати собі автомобільну подорож Фарерськими островами, відвідати гори Норвегії, відсвяткувати День взяття Бастилії в Парижі, розвідати непопулярні туристичні маршрути самої Бельгії, подолати перевал Бреннер в Альпах, оглянути узбережжя Індонезії з гелікоптера та зустріти справжню гейшу і «останнього самурая» в Японії.

Ейлін в Норвегії, знаменитий кам'яний виступ Trolltunga

Ейлін в Норвегії, знаменитий кам’яний виступ Trolltunga

Чи складно почати

Ейлін визнає, що постійний рух та далекі подорожі можуть погано вливати на продуктивність, вміння зосереджуватись на роботі. Однак цих проблем можна легко позбутись, якщо подорожувати повільно, з регулярними зупинками, а також встановити збалансований графік між робочими процесами та туризмом, і постійно його дотримуватись.

Головна порада, якою залюбки ділиться Ейлін, — довгострокове планування та чітко поставлена мета. Звичайно, легше приймати участь в тимчасових кількамісячних проектах, що дають змогу подорожувати та працювати. Але в перспективі, набагато вигідніше опанувати професію, яка дасть стабільний прибуток і можливість працювати з будь-якої точки світу, а також дозволить розпочати власну справу. У самої Адалід в довгостроковій перспективі — розвиток та зростання власного бізнесу, одночасно з відвіданням всіх країн, що тільки є на глобусі. В самий найближчий час дівчина планує вирушити з Філіппін до Іспанії і пожити там деякий час.

Можливо, історія Ейлін Адалід надихне вас на створення власного проекту, або хоча би на роздуми про нього. Більше корисних порад, як змінити офісний стиль життя і почати займатись власною справою:

Джерело: Business Insider

Читайте также:

4 з 10 перекладачів втрачають роботу через штучниий інтелект

Як стартапи намагаються знешкодити цукор

Як користуватися Artbreeder — нейромережею, яка вміє «схрещувати» зображення та створювати нові

Сім ідей технологічних подарунків на день всіх закоханих