Tokyo Game Show 2022 – кращі релізи з виставки

15-18 вересня відбулася головна азійська ігрова виставка – Tokyo Game Show. Великі японські видавці на кшталт Capcom, Sony, Nintendo, Sega та Square Enix показали на ній трансляції з показом свіжих проєктів та розповіли новини про старі. Не залишилися осторонь і деякі західні розробники, наприклад, Ubisoft і 3D Realms, які організували свої стрими. З усіх цих презентацій ми вибрали найважливіші ігри.

Street Fighter 6

Коли вийде: у 2023 році на PC, PS4, PS5 та Xbox Series

Street Fighter 6 переїхав на двигун Resident Evil, тому персонажі тепер виглядають реалістичніше. Втім, знайомої мультяшності вони не розгубили.

Файтинг розбитий на три великі «модулі»: World Tour, Battle Hub та Fighting Ground. World Tour – це сюжетна кампанія з героєм, якого ви створюєте “з нуля” в редакторі. Battle Hub – змагальний мультиплеєр. Fighting Ground – збірка розважальних режимів, взяти Extreme Battle, де правила поєдинку задаєте ви самі, плюс на арену вискакує то бомба-м’ячик, то бик.

Дуелі супроводжують репліки від кіберспортивних коментаторів. Вони генеруються в реальному часі, що робить файтинг подібним до симуляторів з розряду FIFA і NHL.

SF 6 зберіг стандартну 6-кнопкову схему введення. Якщо ви новачок у жанрі, то можете активувати спрощену розкладку – з нею сильне комбо виконає і дитина.

God of War: Ragnarok

Коли вийде: 9 листопада на PS4 та PS5

Пряме продовження God of War 2018 року. Кратосу та його сину Атрею належить зупинити кінець світу — Рагнарок.

Допоможе їм Тір, скандинавський бог війни. Серед основних противників – Фрея з попередньої частини і Тор.

Like a Dragon 8

Коли вийде: на початку 2024 року на PC, PS4, Xbox One, PS5 та Xbox Series

Випуски серії Yakuza (Like a Dragon) з першого по шосту є мордобійні екшени. Центральний персонаж у них – «чесний» бандит Кадзума Кірю.

У сьомій частині місце Кірю посів новий герой Ітібан Касуга. Серія відкинула активні бійки та стала покроковою RPG.

У Like a Dragon 8 у кадрі виявляться і Касуга, і Кірю. Бійки залишаться покроковими.

Чим Кірю займався між Yakuza 6 та Like a Dragon 8? Про це розповість у 2023 році Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name. Наступного року фанати лінійки також отримають Like a Dragon: Ishin! – Спін-офф про Японію середини 19 століття.

Resident Evil: Village – The Winters’ Expansion

Коли вийде: 28 жовтня на PC, PS4, Xbox One, PS5 та Xbox Series

Resident Evil: Village – одна з найкращих ігор минулого року. The Winters’ Expansion – велике доповнення до неї.

Доповнення додасть у хорор-екшен вигляд від третьої особи, звичний для шанувальників старих RE. У режимі The Mercenaries додасться локацій, плюс дозволять пограти Крісом Редфілдом та босами – леді Дімітреску та Гейзенбергом. А головне, історію розвинуть місії за участю Розмарі Уінтерс, дочки головного героя RE 7 і RE: Village, — події тут відбуваються через 16 років після фіналу RE: Village.

Новини про рімейк Resident Evil 4 компанія Capcom вирішила притримати до жовтня. Реліз ремейку на PC, PS4, PS5 та Xbox Series намічено на 24 березня 2023 року.

Phantom Fury

Коли вийде: у 2023 році на PC, Switch, PS5 та Xbox Series

Slipgate Ironworks та 3D Realms пестують Phantom Fury – сіквел ретрошутера Ion Fury (2019). Шеллі Харрісон знову у справі!

Цього разу героїня знищуватиме мутантів та кіборгів у різних точках США, від Альбукерке до Чикаго. Невипадково автори називають проєкт «роуд-муві», своєрідною дорожньою пригодою. Серед особливостей старомодного FPS — безліч інтерактивних об’єктів.

До речі, ролик Phantom Fury покадрово цитує перший трейлер Duke Nukem Forever, легендарного довгобуду. 3D Realms не ховає джерело натхнення.

Bayonetta 3

Коли вийде: 28 жовтня на Switch

Bayonetta 3 – добротний слешер від майстрів з PlatinumGames, які подарували нам Nier: Automata та Astral Chain.

Серію Bayonetta цінують за ефектну головну героїню та варіативний геймплей. Японські розробники не закинули експерименти у третій частині. Компанію Байонетте становитиме другий грабельний персонаж — відьма Вайола. На відміну від досвідченої войовниці Байонетти, Вайола лише проходить навчання. У кожної героїні, звісно, ​​свій набір прийомів.

Rise of the Ronin

Коли вийде: у 2024 році на PS5

Team Ninja (Nioh) за підтримки Sony анонсувала на Tokyo Game Show рольовий бойовик Rise of the Ronin. Він відправить вас в 1863, в пекло громадянської війни в Японії.

З одного боку — прихильники сьогуна та жорстких феодальних порядків. По-іншому — ті, хто хоче, щоб реальна влада повернулася до імператорської родини. Між двома вогнями — ронін, самурай без господаря.

Оскільки 1850-і та 1860-і роки — час активного проникнення в Японію, насамперед ізольовану від решти світу, вогнепальної зброї, то ронін у грі однаково «налягатиме» на катану та револьвер.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Коли вийде: 12 травня 2023 року на Switch.

Сіквел Breath of the Wild через 3 роки після анонсу нарешті обзавівся підзаголовком – Tears of the Kingdom. Nintendo вміє зберігати секрети.

Не поспішає компанія розкривати інші важливі деталі про гру. Так, це екшен від третьої особи у відкритому світі. Так, у роликах Nintendo демонструвала, як сміливець Лінк ширяв у хмарах і лазив по горах. Про інші геймплейні та сюжетні деталі автори замовчують.

Forspoken

Коли вийде: 24 січня 2023 року на PC та PS5

Forspoken – паркур-екшен від Square Enix. За сюжетом, дівчину Фрей із сучасного Нью-Йорка заносить до країни Атія.

В Атії в ході магія. У Фрей до неї талант. Вона використовує заклинання, щоб боротися з ворогами й швидко пересуватися ландшафтами, не зіпсованими цивілізацією.

Атія була квітучим краєм, але її красу зіпсував чумний туман. Чарівниці, що колись мудро правили країною, перетворилися на злих чаклунок. Тож Фрей, несприйнятлива до туману, — остання надія місцевих жителів.

Assassin’s Creed: Mirage

Коли вийде: у 2023 році на PC, PS4, Xbox One, PS5 та Xbox Series

В Assassin’s Creed: Mirage все як за старих добрих часів: лінійне проходження, стелс, акробатика, рольові елементи відсунуті на задній план. Місце дії – Багдад із 9 століття.

Частково AC: Mirage можна вважати приквелом AC: Valhalla, адже герой нового випуску – Басим, знайомий тим, хто грав у Valhalla. Він пройде шлях від вуличного злодія до члена братства ассасинів.

Геймери з ентузіазмом сприйняли анонс Mirage, таке собі «повернення до коріння» серії. Паралельно Ubisoft працює над Assassin’s Creed: Codename Jade про Стародавній Китай, Assassin’s Creed: Codename Red – про середньовічну Японію, а також над Assassin’s Creed: Codename Hexe. Сеттинг Hexe тримають у секреті.

Tales of Symphonia Remastered

Коли вийде: на початку 2023 року на PS4, Xbox One та Switch

Ремастер JRPG зразка 2003 року, що має 86 зі 100 балів на Metacritic.

Як завжди в японських рольових іграх, у Tales of Symphonia герої-підлітки рятують світ. На наївний сюжет накладено дослідження просторого світу, кумедні діалоги з соратниками, вирішення нескладних пазлів та битви у реальному часі, як у beat ’em up.

На PS4, Xbox One і Switch перевидання видаватиме 30 кадрів/с у роздільній здатності 1080p.

Tekken 8

Коли вийде: на PC, PS5 та Xbox One, ймовірно, у 2024 році

За популярністю з Mortal Kombat здатний посперечатися лише Tekken. Восьма частина, подібно до попередниці, загляне і на консолі, і на комп’ютери.

Міркувати про бойову систему поки що дуже рано. Дебютний ролик дозволяє лише прикинути рівень графіки у сюжетному режимі.

Tekken 7 розійшлася тиражем понад 9 млн копій.

Tokyo Game Show охопила ігри різного ступеня готовності: якісь блокбастери майже завершені й вийдуть до кінця року, інші націлені на 2023 рік, треті, як Tekken 8, не мають виразних термінів релізу. Помістити всі очікувані релізи в одну статтю ми не зуміли, тому перерахуємо їх хоча б наприкінці: Sonic Frontiers, Wanted: Dead, Atelier Ryza 3, Exoprimal, Suikoden 1 & 2 HD Remaster.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Epic Games назвала топ-20 ігор 2023 року

Як відеоігри допомагають знайти роботу

Криза геймдева в Японії та вихід китайських інвесторів на ці терени

Як донат погіршує ігри, руйнує життя людей і що з цим робити