ТОП застосунків, які активно розряджають ваш смартфон

Акумулятор – це той аспект, про який користувачі, як правило, турбуються найбільше, особливо зараз, в умовах екстрених та аварійних відключень, коли світла немає по декілька годин, і смартфон можна заряджати хіба що від павербанка. Тож зараз саме час подумати про різні способи зменшити споживання енергії та збільшити час автономної роботи гаджета.

У магазині Google Play є незліченна кількість застосунків, але в цілому користувачі схильні завантажувати на смартфон одні й ті ж популярні програми. Однак для того, щоб найкращим чином доглядати за акумулятором у смартфоні, деякі з них варто використовувати рідше, адже вони здатні виснажувати батарею.

Якщо деякі з цих застосунків досить корисні, інші можуть бути згубними для тих, хто вже має проблеми з акумулятором. Тож варто перевірити, чи дійсно вони потрібні. Список застосунків з найбільшим споживанням енергії виглядає наступним чином:

  • Fitbit
  • Uber
  • Skype
  • Facebook
  • Airbnb
  • Instagram
  • Tinder
  • Bumble
  • Snapchat
  • WhatsApp.

Дані стосовно впливу цих застосунків на акумулятор зібрала дослідницька фірма pCloud. Її співробітники створили список програм, які найактивніше використовують батарею пристрою. І якими б чудовими не були ці платформи, на думку pCloud, вони дуже сильно впливають на смартфон та його час автономної роботи.

Дослідницька фірма розглянула три фактори при визначенні того, які програми є найбільш ресурсомісткими на наших телефонах: ресурс, який використовує кожна програма (наприклад, місцеперебування або камера), споживання батареї та наявність темного режиму. Так вона визначила, які зі 100 найпопулярніших застосунків є найвимогливішими.

Двома лідерами виявилися Fitbit та Verizon. 14 з 16 доступних ресурсів можуть використовуватися обома застосунками у фоновому режимі. У тому числі чотири найбільш ресурсомістких – це камера, визначення місцеперебування, мікрофон та Wi-Fi. Завдяки цьому ці застосунки отримали найвищий бал дослідження (92,31%).

Шість з 20 найбільш енергомістких програм на телефоні – це соцмережі. В середньому, 11 додаткових ресурсів – галерея, Wi-Fi, місцеперебування та мікрофон – можуть працювати у фоновому режимі у Facebook, Instagram, Snapchat, Youtube, WhatsApp та Linkedin. Кожен з них використовує більше енергії для роботи, що збільшує навантаження на акумулятор.

Згідно з дослідженням, застосунки для знайомств в Інтернеті використовують батарею телефону так само серйозно, як і ваші емоції. 15% застосунків-вбивць акумулятора – це програми для онлайн-знайомств, як-от Tinder, Bumble і Grinder. Вони дозволяють в середньому 11 ресурсам працювати у фоновому режимі.

Багато людей можуть замислюватися над тим, чи варто видаляти програми зі свого смартфона, щоб звільнити місце в пам’яті та збільшити час роботи акумулятора. У зв’язку з цим важливо підкреслити, що цей не єдиний запобіжний захід.

Кожна програма для Android працює у фоновому режимі. Як сервіси типу Instagram та Facebook, WhatsApp робить це для того, щоб надсилати відповідні сповіщення. Виправити цю проблему можливо – для цього варто оптимізувати використання акумулятора в додаткових налаштуваннях в розділі «Батарея». Але слід пам’ятати, що це призведе до того, що ви не зможете отримувати сповіщення, поки не ввійдете на платформу повторно. Тож краще використовувати цю процедуру лише в особливих обставинах і не з застосунками, які є абсолютно необхідними.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Daily Express

Читайте также:

Потужність штучного інтелекту Google стане доступна в новій серії Samsung Galaxy S24

Apple назвала номінантів на звання найкращих додатків App Store Awards 2023

Прем’єра iPhone 15 та інших новинок Apple. Усі подробиці з презентації

Чому при виборі гаджетів важливо звертати увагу на версію Bluetooth?