Головні тренди 2022 року за версією Trend Hunter: косметика і мода

Trend Hunter — одна з найбільших спільнот, яка займається відстеженням трендів та інновацій. Вона заснована в Канаді у 2005 році письменником та аналітиком Джеремі Гутче. На цей час проєкт об’єднує майже 300 тисяч мисливців за трендами, науковців і футуристів.

Щорічно Trend Hunter готує масштабний огляд найзначніших трендів у різних галузях — від бізнесу до харчових продуктів та мистецтва.  У цьому матеріалі ми розповімо про головні тенденції року у сфері косметики і моди.

Звіт включає тренди (перспективні можливості в галузі), інсайти (мотивацію користувачів, їх переконання та точки тертя, що стоять за цією можливістю), приклади, а також оцінку (середній бал, який враховує новизну тренду, активність користувачів, що взаємодіють із тематичними статтями, та популярність тренду всередині категорії).

Сироватки з пребіотиками

У сироватки для догляду за шкірою додають пребіотики, які сприятливі для пробіотиків.

Тренд. Вважається, що місцеве застосування пребіотиків підтримує здоровий вигляд шкіри шляхом зменшення ознак почервоніння, старіння та втрати гідратації. Наразі бренди включають пребіотики у сироватки для більш ефективного місцевого застосування.

Інсайт. У міру того, як споживачі все більше цікавляться областю догляду за шкірою, вони з більшою ймовірністю звернуться до наукових розв’язань своїх проблем з догляду за шкірою і будуть більше обізнані про ці рішення і як вони відповідають їхнім конкретним потребам. Цей утворений споживач постійно шукає наступну найкращу формулу, інгредієнт чи продукт.

  • Пребіотичні сироватки для шкіри голови. Виробники заявляють, що добавки сприяють живленню та зміцненню волосся.
  • Зміцнює пробіотичний догляд за шкірою. Основна лінія Valmont з поживними пребіотиками та пробіотиками.
  • Пробіотичні антивікові сироватки. Удосконалена сироватка Génifique від Lancôme підтримує мікробіом шкіри.
  • Поживні сироватки із тюльпаном. Сироватка Bloomeffects Tulip Dew Drops освітлює, зволожує та розгладжує шкіру.

Оцінка: 6,0.

Захист від забруднення

Бренди сонцезахисних кремів обіцяють також убезпечити шкіру від шкідливого впливу навколишнього середовища.

Тренд. Для деяких покупців недостатньо просто захисту шкіри від ультрафіолету. Виробники санскринів адаптуються та додають до продуктів із SPF додатковий захист від зовнішніх забруднень.

Інсайт. Коли справа доходить до особистої гігієни, споживачі все частіше віддають перевагу профілактичним заходам, які знижують ймовірність певних проблем зі здоров’ям. Оскільки клімат зараз є важливим фактором, що сприяє здоров’ю людей або шкідливо впливає на нього, особливо в містах, де забруднення є звичайним явищем, споживачі прагнуть додаткового захисту від навколишнього середовища.

  • Сонцезахисні лосьйони з рожевим відтінком. 100% мінеральний лосьйон Zincscreen містить інгредієнти для догляду за шкірою.
  • Набір зимових сонцезахисних кремів. Набір сонцезахисних кремів Supergoop зберігає шкіру від зимового сонця.
  • Молочні сироватки для догляду після сонця. Sun Silk Drops від бренду Coola із SPF 30, захистом від забруднень, синього та інфрачервоного світла.
  • Мінеральні сонцезахисні креми із трьома діями в одному. Environmental Defence Cream від бренду Liz Earle з мінеральним SPF 25 та захистом від навколишнього середовища.

Екологічний одяг для спорту

Екологічний одяг для активного способу життя стає все більш популярним.

Тренд. Популярність одягу для активного відпочинку призвела до появи у цій сфері екологічно чистих матеріалів та виробничих процесів. Таким чином, нові бренди спортивного одягу приділяють пріоритетну увагу сталому розвитку.

Інсайт. Все більше споживачів починають турбуватися про наслідки зміни клімату, що насуваються, які підкріплюються великими брендами та надмірним споживанням, і вони все частіше шукають бренди, які спрямовані на пом’якшення цих екологічних проблем. Все більшим пріоритетом для споживачів у Північній Америці стає зниження власного впливу.

  • Капсульні колекції одягу активного відпочинку. Приклад — колекція екологічного одягу від adidas та Карлі Клосс.
  • Екологічний одяг для занять спортом. Бренд Jack Wolfskin розширює свою присутність у Північній Америці.
  • Технологічний одяг. Нова капсула Veilance для сезону весна-літо 21.
  • Екологічні парки яскравих відтінків. Експедиційний парк Canada Goose білого кольору.

Новий підхід до тональних засобів

Тинти для шкіри знову стають популярними через продовження маскового режиму.

Тренд. Необхідність для людей носити маски в умовах пандемії призвела до того, що більше уваги приділяється догляду за шкірою, а не косметиці. Зараз, коли в деяких регіонах світу скасовуються обмеження, споживачі знову звикають регулярно користуватись косметичними продуктами. Особливо актуальні легкий макіяж та різноманітні тинти для шкіри.

Інсайт. Пандемія COVID-19 змінила звички споживачів у цілій низці напрямків, чи то гігієнічні звички, чи щоденні ритуали. Споживачі, як і раніше, звертаються до брендів, які дозволяють їм адаптуватися до їхніх потреб, що змінилися, і переваг, які стали прямим результатом пандемії.

  • Косметика «два в одному» з екстрактом буряків. Тинт для щік та губ Ere Perez Beetroot доступний у двох відтінках.
  • Ультразволожуючі тинти для шкіри. Eaze Drop Blurring Skin Tint забезпечує покриття від легкого до середнього.
  • Багатозадачні лосьйони для губ. Лосьйон для губ Alleyoop — це бальзам, маска, тинт, блиск в одному продукті який збільшує об’єм губ.
  • Тональні креми на водній основі. Зволожуючий крем Skin Paradise – це гібрид засобів доглядової та декоративної косметики.
  • Зволожуючі тональні засоби. Light Shifter Dewing Tint від марки Becca.

Вуглецево-нейтральне взуття

Зростає популярність взуттєвих товарів і брендів, котрі не залишають вуглецевий слід.

Тренд. Все частіше модні бренди віддають перевагу вуглецево-нейтральному виробництву, щоб обмежити свій вплив на навколишнє середовище. Тепер виробники взуття роблять те саме. Вони випускають екологічні товари всіх категорій — від кросівок до шкарпеток.

Інсайт. Споживачі чинять більший тиск на наявні та нові бренди, вимагаючи, щоб сталий розвиток став основою їхньої виробничої та благодійної практики. Це зрушення відбувається у міру того, як люди у всьому світі все частіше стикаються з наслідками зміни клімату або отримують інформацію про них.

  • Вуглецево-нейтральні шкарпетки. Компанія Allbirds створила лінійку екологічних шкарпеток трьох різних фасонів.
  • Вуглецево-нейтральні унісекс-черевики. Взуття Neumel Natural від UGG переосмислює стиль бестселера.
  • Пухнасті вуглецево-нейтральні сандалії. У яскравій колекції Plant Power від UGG використовуються екологічно чисті матеріали.
  • Універсальні кросівки без застібки. Модель Meridian від Forsake дозволяє легко переходити з бігової траси на пішохідну доріжку.

Мінімалістичне виконання

Одяг для занять спортом черпає натхнення в естетиці мінімалістської моди.

Тренд. Бренди, що спеціалізуються на спортивному одязі, все частіше поєднують функціональність з мінімальним дизайном. Спортивний одяг, в основі якого лежить комфорт, як і раніше, домінує у fashion-індустрії та зливається з модним дизайном.

Інсайт. Навіть до пандемії COVID-19 стиль athleisure (від англ. athletics та leisure — «спорт» і «дозвілля») був популярний серед мільйонів та покоління Z. Тепер, коли через пандемію ще більше людей одягаються з комфортом, споживачі шукають бренди, які поєднують цю потребу з їхнім бажанням виглядати та відчувати себе привабливо, де б вони не знаходилися.

  • Повсякденний та мінімалістичний спортивний одяг. Асортимент колекції Nike Every Stitch Considered мінімальний та непідвладний часу.
  • Капсульні колекції із прихованими функціями. Капсульна колекція Nike Every Stitch Considered.
  • Мінімалістичні лінії спортивного одягу. Колекція Somewhere Sport Меггі Мерілін одночасно функціональна та невимушена.
  • Весняні колекції спортивного одягу. Колекція спортивного одягу COS була зроблена екологічним чином.

Одяг для гарного самопочуття

Колекції одягу з корисними для здоров’я інгредієнтами.

Тренд. Одяг, натхненний велнес-рухом, стає популярним не лише з погляду дизайну, але й наповнення. Бренди в цій категорії пропонують все: від протизапального одягу, просоченого канабідіолом (CBD), до матеріалів, які нібито мають антивікові властивості.

Інсайт. Одяг для активного відпочинку, як і раніше, популярний, особливо тому, що багато споживачів все ще вважають за краще якомога більше часу перебувати вдома.

Споживачі все частіше віддають перевагу комфорту, але, як і раніше, вважають за краще, щоб комфорт супроводжувався продуманим дизайном і додатковими перевагами.

  • Люксовий спортивний одяг із додаванням CBD. Acabada використовує органічний каннабідіол та тканини преміум-класу при виготовленні власного одягу.
  • Комфортний одяг для велнес-категорії. Бренд Grey State нещодавно запустив колекцію для людей, які захоплюються велнес-течією.
  • Одяг, що покращує шкіру. Лінійка Cass Luxury Shapewear обіцяє, що мідь у складі тканини забезпечує підтримку та покращує стан шкіри.
  • Вишуканий одяг, просочений молоком. Компанія Backlabel нещодавно презентувала нову колекцію спортивного одягу.

Одяг із нерозпроданих запасів

Бренди використовують складські залишки, щоб забезпечувати стійке виробництво.

Тренд. Люкс, streetwear та екологічні бренди все частіше використовують у виробництві deadstock. Цим терміном позначаються товари інших брендів, які переоцінили свої потреби й замість того, щоб відправляти їх на перероблення, вони передають їх на перешивання, щоб підтримати стійкість виробництва.

Інсайт. Екологічна криза спонукала багатьох людей переглянути свої покупки та ресурси, які були використані під час створення продукту, особливо щодо одягу.

Ми отримуємо все більше даних про те, наскільки шкідливим є виробництво у fashion-індустрії — від забруднення вод фарбою для одягу до величезної витрати води для вирощування бавовни. Тому споживачі відмовляються від швидкої моди на користь продуктів, які використовують ресурси, що вже знаходяться в обігу. Ці свідомі споживачі вимагають більшої відповідальності від брендів та підтримуватимуть ті з них, які відповідають цьому екологічному духу.

  • Джинсові куртки із товарних залишків. Нова куртка від Long Haul пошита з деніму з кантом.
  • Лінійки спідньої білизни. Бренд Pantee виготовляє бюстгальтери та спідню білизну зі старих сорочок.
  • Лімітовані колекції одягу. В рамках ініціативи зі сталого розвитку Acne Studios випустила вже другу колекцію із товарних залишків.
  • Капсульні колекції із перешитих товарних залишків. Бренд clothsurgeon представив екологічну колекцію _PROJECT EARTH.

Макіяж для масок

Споживачі, які носять маски, потребують особливих продуктів для макіяжу.

Косметичні бренди випускають засоби для макіяжу, які краще підходять для носіння під масками. Це може бути все — від особливо стійких до легших формул, які спонукають людей наносити косметику, не відчуваючи, що її занадто багато.

Інсайт. Пандемія змінила життя споживачів на різних рівнях. Ми більше знаходимося в приміщенні, що позначається на наших повсякденних звичках та покупках. Бренди, які здатні задовольнити обмежений спосіб життя споживачів, стали привабливішими, ніж ті, що залишилися колишніми.

  • Тоновані бальзами для шкіри. Tinted Moisturizer Skin Balm від Stila — це багатозадачний зволожувальний крем.
  • Кольорові блиски 5-1-1. Pillow Lips Solid Serum від IT Cosmetics – це рішення, яке витримає маску.
  • СС-креми з повним покриттям від e.l.f. Camo CC від Cosmetics – продукт, який коригує колір обличчя та містить SPF.
  • Стійкі засоби для макіяжу. Нові продукти CoverGirl підходять для носіння під маскою.

Доставлення косметики

Косметичні бренди приділяють пріоритетну увагу швидким та легким постачанням.

Тренд. Бренди косметики вступають у партнерство зі службами доставки або запускають власні сервіси, щоб задовольнити клієнтів та швидко та ефективно доставляти онлайн-замовлення. Ці послуги включають все — від доставлення в той же день до поєднання декоративної косметики з десертами.

Інсайт.  Цього року частка eCommerce як ніколи висока. У споживачів не було іншого вибору, крім як робити більшу частину своїх покупок онлайн в умовах закриття магазинів та обмежень через пандемію. Бренди задовольняють цей попит за допомогою нових послуг та функцій, що полегшують покупцям онлайн-покупки.

  • Доставлення декоративної косметики у парі з десертами. Benefit Cosmetics постачає коробки з тістечками та консилерами у Великій Британії.
  • Партнерська доставка декоративної косметики за 30 хвилин. Coty у співпраці з GoPuff забезпечує швидку доставку косметики.
  • Партнерські відносини зі службами доставки. The Body Shop та Uber Eats поєднують зусилля, щоб бути більш доступними.
  • Доставка косметики у день замовлення. Instacart та Sephora запускають доставку того ж дня у Північній Америці.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: TrendReports

Читайте также:

Виростити котедж: як виглядатимуть приватні будинки з живих дерев

Що чекає штучний інтелект у 2024 році: 4 головні тренди від MIT

7 технологій, за якими варто стежити у 2024 році по версії Nature

3D-друк, рослинна шкіра та біорозкладні кросівки: у пошуках екологічної альтернативи взуття