Тренди розвитку мобільних додатків на 2020 рік

До 2021 року обсяг світового ринку мобільних додатків може досягти $131 млрд, а кількість їх завантажень — 352,9 млрд. На думку експертів, в наступному році при розробці програм слід орієнтуватися на наступні п’ять трендів.

5G

Багато з нетерпінням чекають широкого поширення зв’язку 5G, яка дозволить задовольняти щодня зростаючі потреби користувачів. За приблизними підрахунками, 5G буде працювати в сто разів швидше 4G. Крім того, новий стандарт посприяє поліпшенню захисту даних, а також розвитку доповненої реальності та 3D-ігор.

Beacon-технологія

Beacon-технологія (англ. Beacon – маяк) дозволяє компаніям відправляти повідомлення людям, на смартфони яких встановлено їх додаток. Наприклад, як тільки покупець наблизиться до певного магазину, гаджет відразу повідомить йому про це.

Як це працює? Навколо торгової точки розміщують маяки, які можуть підключатися до смартфонів через Bluetooth і посилати на них сигнал, що відкриває потрібну програму. При його запуску і з’являється повідомлення для клієнта.

Beacon-технологію використовують клініки, готелі й інший бізнес — в цілому вона підходить представникам практично всіх галузей.

Штучний інтелект

За приблизними оцінками, до 2025 року обсяг світового ринку штучного інтелекту досягне $190 млрд. Ця технологія також активно використовується в мобільних додатках: вона дозволяє запускати сервіси, які можуть надавати такі послуги, як розрахунок відстані, облік даних, аналіз поведінки споживачів і так далі.

Штучний інтелект відомий як технологія, здатна замінити людей машинами. Зокрема, Duplex, програма Google, вміє самостійно дзвонити. Можна сміливо сказати, що в останні кілька років штучний інтелект зробив революцію в розробці мобільних додатків.

Миттєвий запуск

Додатки з миттєвим запуском (Instant Apps) не вимагають завантаження. Цю назву їм дав Google, вперше запропонувавши таке рішення у 2016 році.

Можливість отримати доступ до сервісу без завантаження приваблює багатьох користувачів. Такі додатки менше за розміром і зручніше, ніж їх звичайні версії. Крім цього, вони пропонують функціональні можливості сайтів без використання пам’яті пристрою.

Прискорені мобільні веб-сторінки

Щоб збільшити швидкість завантаження мобільних версій веб-сторінок, Google разом з Twitter створила технологію AMP (Accelerated Mobile Pages). Вона допомагає розробникам додатків знизити показник відмов і підвищити продуктивність.

Прискорені мобільні сторінки також здатні утримувати користувачів і покращувати їх досвід. Google вже оголосив про офіційну інтеграцію AMP у свій мобільний пошук.

Разом з цим він повідомив про запуск функції, яка буде виділяти сайти, зручні для перегляду зі смартфона. Саме тому у 2020 році буде важливо розробляти програми з урахуванням технології AMP.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Medium

Читайте также:

Що чекає штучний інтелект у 2024 році: 4 головні тренди від MIT

7 технологій, за якими варто стежити у 2024 році по версії Nature

Головні тренди 2024 року від Trend Hunter: технології

Gartner представила 10 трендів у сфері технологій у 2024 році