Українські студенти-фізики виграли міжнародний турнір у Варшаві

Студенти фізико-технічного факультету Харківського національного університету імені Каразіна перемогли на сьомому Міжнародному студентському турнірі фізиків, вигравши 8 відбіркових зустрічей з командами із інших країн.

Як повідомляє «Новое Время» з посиланням на Міносвіти і науки України, за результатами змагань команда нашої країни посіла першу сходинку, отримавши 49,1 балів. На другому місці опинилася студентська збірна Данії (48 балів), на третьому — студенти-фізики із Франції. Серед українських студентів-переможців — студенти кафедри ядерної та медичної фізики, теоретичної ядерної фізики та вищої математики.

Турнір відбувся з 7 по 10 квітня 2015 року на базі Варшавського університету, і зібрав 11 університетських команд — переможців національних відбіркових турів. Конкуренцію українцям складали Франція, Данія, РФ, Сингапур, Великобританія, Швеція, Польща, Швейцарія, Китай та Іран.

Днями завершились національні всеукраїнські студентські змагання із радіотехніки, а також нещодавно стало відомо про вихід одразу кількох молодих українців до фінальної частини міжнародного конкурсу від Intel.

Читайте также:

Тонкий еластичний і міцний, як сталь: чи може графен нарешті змінити наш світ?

У Гарварді створили «розумну» рідинувластивості якої можна програмувати

12 багатообіцяючих стартапів, які шукають методи боротьби з раком

Вчені винайшли «робота», який може змінювати форму: бути рідким і твердим