Українцям пропонують утворювати кооперативи для розвитку «зеленої» енергетики

Щоб знизити вартість електрики в країні та перейти на отримання тепла та електроенергії з альтернативних джерел, українцям пропонують утворювати товариства і спільними коштами переходити на вітрогенератори, сонячні батареї, колектори та системи виробництва енергії.

Якщо подивитись на результати досліджень НАН України, лише вітроенергетика здатна забезпечити до 25% потреб України в електриці. Робота одного вітрогенератора потужністю 1 МВт за 20 років експлуатації дозволить зекономити до 29 тис тонн вугілля або 14 тис тонн нафти. Головною перепоною на шляху до розвитку екологічно чистої енергетики в Україні є висока вартість обладнання та наявність лише незначної кількості ентузіастів, котрі обмежені у своїх ресурсах. те ж саме твердження актуальне і для розвитку сонячної енергетики.

За словами Романа Баб’ячка, який збудував сонячну міні-електростанцію і першим в Україні продав надлишок електроенергії за зеленим тарифом, нині у СЕС на 40 фотомодулів треба вкласти близько $13-14 тис. Розподілити ці кошти можна, якщо громада населеного пункту чи власники кількох сільських фермерських господарств об’єднають свої фінансові та організаційні можливості.

Нагадаємо, раніше український парламент дозволив українцям виробляти енергію із використанням сонця та вітру і продавати її в загальні мережі користування без отримання ліцензії.

Читайте также:

Про бото-фермы и фейковых инфлюенсеров

Большие данные и солнечная энергия – идеальная комбинация

Политическое расфрендживание

Привлекательное и обречённое будущее работы