CEE 2019 продемонструвала «хіти» споживацької електроники. Є серед них й українські розробки

В Києві відбулася CEE 2019 – наймасштабніша в Україні виставка електроніки, електротехніки, рішень та продукції для дому та підприємств, товарів для дітей та іграшок. У цьому році виставка СЕЕ проходила у дві фази – 6-7 квітня та 12-14 квітня – і об’єднала понад 200 світових лідерів споріднених індустрій, різних галузей і бізнес-напрямків.

Серед консьюмерської електроніки; техніки для дому та інших товарів ми спробували знайти товари чисто українських виробників. На жаль, їх число було доволі невелике, зате продукти, що вони випускали, відрізнялися високою якістю та технологічністю.

Іміджеві комп’ютери ARTLINE

Звіти аналітиків свідчать — персональний комп’ютер у своєму класичному форм-факторі майже пішов з ринку, його місце зайняли ноутбуки, моноблоки, неттопи та нішеві геймерські ПК. Українська компанія ARTLINE повністю вловила цей тренд, тому серед її продуктів навряд чи знайдеш сумний чорний паралелепіпед.

Комп’ютери ARTLINE схожі на дорогі спорткари, які можуть стати елементом дизайну цілої кімнати. До того ж їхня висока ціна обумовлена не тільки потужними та найдорожчими комплектуючими, але й справді оригінальним дизайном, який фахівці компанії розробляють самостійно.

Завдяки оригінальній конструкції, комп’ютери ARTLINE можуть стати елементом дизайну цілої кімнати

Наприклад, модель ARTLINE Core зовсім не схоже на звичний персональний комп’ютер: тут багато тонованого скла, багато світла і зовсім мало проводів, яких практично не видно.

Для охолодження Intel Core i9-7900X та графічних «монстрів» GeForce GTX 1080 Ti використовується ексклюзивна система рідинного охолодження замкненого типу від бренду EKWB, що відводить надлишкове тепло від всіх комплектуючих, І завершує картину комплект вентиляторів з підсвічуванням, що переливаються кольорами веселки.

Неттопи ARTLINE Business є дуже потужними пристроями в своїй категорії

Неттопи ARTLINE Business є дуже потужними пристроями у своїй категорії

Цікаві також неттопи ARTLINE Business B12 з компактним форм-фактором – це невелика «цеглинка» з співвідношенням сторін 120х120х50 мм (ШхДхВ). Однак, цей апарат є доволі швидким, крім того, багато високошвидкісних USB-портів для підключення забезпечать максимально зручне інтегрування даної системи в офісне або виробниче середовище. До речі, модель ARTLINE Business B12v10 може з успіхом справлятися з роллю телевізійної приставки в конференц-залах, виставкових центрах, великих торгових точках і невеликих магазинах.

Моноблок Gaming M98v05 схожий на сучасний телевізор діагоналлю 32 “дюйма, за екраном якого розташовані потужні обчислювальні компоненти

Не обійшли увагою інженери ARTLINE і моноблоки. Модель Gaming M98v05 схожа на сучасний телевізор діагоналлю 32 “дюйма з роздільною здатністю QHD і якісною MVA-матрицею. За екраном розташовані потужні обчислювальні компоненти. Така моноблочна структура дозволяє по максимуму розкрити оригінальність і переваги даного форм-фактора.

Міцне обладнання від KSL

Якщо вам скажуть, що всі аксесуари для дисплеїв, проекторів та телевізорів виробляються тільки в Китаї – не вірте. Виробник та постачальник №1 на вітчизняному ринку кронштейнів – це київська компанія KSL, що має власне обладнання повного циклу та інженерно-конструкторський департамент. KSL виробляє кронштейни, кріплення та стійки для LCD/LED, плазмових телевізорів, а також професійних панелей і проекторів. На виставці CEE 2019 компанія вперше продемонструвала стельові кріплення для дисплеїв і проекторів, а також кронштейни для побутової техніки.

Продукція KSL виготовляється на заводі, що розташований в Києві

Розумні книжки від Smart Koala

Київський стартап Smart Koala розробив цікавий гаджет для інтерактивного навчання. Це комплекс, який складається з Розумної ручки та Розумної книжки. Смарт-ручка являє собою навчальний гаджет, що миттєво зчитує та озвучує будь-яку інформацію. Книги, головоломки, наліпки, брошури та навіть іграшки «оживають» за допомогою такої ручки. Принцип дії доволі простий – в сторінки книжки вдруковані пасивні RFID-позначки ближньої ідентифікації, а в самій ручці розташований RFID-сканер. Для того, щоб ручка почала працювати з новими книгами, попередньо їх необхідно завантажити туди з офіційного сайту.

Смарт-ручка дозволяє миттєво зчитувати та озвучувати будь-яку інформацію з книжки

Смарт-ручка дозволяє миттєво зчитувати та озвучувати будь-яку інформацію з книжки

Достатньо торкнутися Розумною ручкою одного з прапорців на сторінці й навести на зображення чи текст – інформація на сторінках книги миттєво буде озвучена голосом. До речі, усі книги від Smart Koala озвучені виключно носіями мови. Поки що стартап пропонує книжки лише на 3 мовах: англійська, українська та російська. Втім, розроблена фахівцями Smart Koala технологія дозволяє випускати подібні інтерактивні книжки будь-якими мовами.

Довершеність Ajax Systems

Дехто з експертів вважає: Ajax Systems у сфері охоронних систем – приблизно як Apple в індустрії смартфонів. Це найбільш титулована бездротова система безпеки в Європі. Продукти компанії продаються ​​в більш ніж 75 країнах світу, близько 70% доходу надходить від експортних продажів. Компанія була заснована у 2011 році й сьогодні є виробником професійних систем безпеки зі 100-відсотковим українським виробництвом. Нещодавно, 29 березня, Ajax отримала черговий раунд інвестицій в розмірі $10 млн з нового фонду Horizon Capital EEGF III.

В компанії працює понад 500 осіб, майже 20% з яких зосереджені на R&D. Бездротова система безпеки Ajax Systems є однією з найбільш високотехнологічних у світі. Продуктова лінійка Ajax Systems включає понад 20 пристроїв для захисту приміщень і прилеглих територій, пожежної безпеки, захисту від витоку води, а також рішення для дистанційного керування технікою.

Ajax Systems – це не тільки технологічність, але й довершений дизайн

Ajax Systems – це не тільки технологічність, але й довершений дизайн

Системи безпеки Ajax використовує декілька каналів для зв’язку зі світом. Для передачі тривожного сигналу користувачеві й охоронній компанії система безпеки використовувати різні канали зв’язку: GSM, Ethernet, Wi-Fi.

Рішення Ajax Systems для розумного будинку

Крім того, система безпеки має хмарний сервер, який дає змогу контролювати всі аспекти роботи обладнання, навіть перебуваючи за тисячу кілометрів від об’єкта, — через інтернет. Також сервер забезпечує передання інформативних пуш-повідомлень про службові події та тривоги.

Дані, що передаються між датчиками й централлю, зашифровані та захищені від підміни, що не дозволить зловмисникам отримати повний контроль над системою безпеки.

Компанія ERC, організатор виставки CEE, представила гаджети під власним брендом 2Е (читається, як TwoE)

На стенде Panasonic каждый желающий мог сдать использованные обычные батарейки и получить в награду пачку новых аккумуляторов

На стенде Panasonic каждый желающий мог сдать использованные обычные батарейки и получить в награду пачку новых аккумуляторов

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Читайте также:

Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?

Новий мобільний пристрій на базі штучного інтелекту, який обіцяє нам революцію

15 гаджетів, які було б приємно отримати в подарунок на Новий рік

10 інструментів, які допоможуть знайти та видалити найбільші файли на диску