В UNIT.City запустили третій бізнес-кампус та поділилися планами на майбутнє

В технопарку UNIT.City відкрили новий кампус загальною площею 16900 кв. м. Це вже шостий великий об’єкт першого інноваційного парку в Україні. Завдяки появі нового корпусу загальна площа бізнес-частини парку збільшилася вдвічі й наразі становить майже 30 тисяч кв. м.

В чому особливості нового кампусу?

Новий бізнес-об’єкт звели в стислі терміни – всього за рік. За словами Ігоря Ніконова, засновника компанії KAN Development, будівля не тільки має яскравий архітектурний вигляд, але ще й є просунутим технологічним проектом. З точки зору ергономіки та екології він відповідає стандарту «зеленого будівництва» американської системи LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). Інженерна інфраструктура такого кампусу спрямована на збереження енергії, водних ресурсів, зменшення викидів CO2 і поліпшення якості повітря всередині.

Макс Яковер, Максим Бахматов, Василь Хмельницький та Ігор Ніконов під час короткого прес-брифінгу на честь відкриття третього бізнес-кампусу

Василь Хмельницький, Ігор Ніконов, Макс Яковер та Максим Бахматов  під час прес-брифінгу на честь відкриття третього бізнес-кампусу

Всього нова споруда містить 6 поверхів, 5 з яких — це офісні приміщення. На першому поверсі обладнано новий мультифункціональний зал UNIT.Verse на 400 осіб для проведення великих заходів.

Чи є попит на нові площі?

Хоча кампус тільки відкрився, близько 80% його площі вже зайняті новими резидентами UNIT.City — підрозділом з цифрової трансформації компанії Метінвест Digital та Академією ДТЕК. Максим Бахматов, керуючий партнер UNIT.City, зауважує, що до відкриття нового і найбільшого кампуса технопарк приймав переважно невеликі організації — до 20 осіб. Тепер в UNIT.City заїжджають справді великі гравці – такі, як Академія ДТЕК і цифрова лабораторія Метінвест Digital.

«Корпорації починають діджиталізовуватися. Це світовий тренд. І UNIT.City – саме те місце, яке потрібно для таких компаній. Наші нові резиденти отримають доступ до талантів, технологій і можливість творити в інноваційному та креативному середовищі».

Нагадаємо, що у 2018 році в технопарк заїхали глобальні лідери індустрії — Snapchat та Syngenta. Керівництво технопарку сподівається, що ще кілька відомих транснаціональних компаній стануть резидентами UNIT.City уіноваційного 2019 році. Але поки рано прогнозувати, хто це буде, хоча процес перемовин продовжується постійно.

Хто фінансує будівництво?

Вартість нового кампусу склала 370 млн грн, всього ж у проект інноваційного містечка вкладено понад $50 млн інвестицій. До кінця 2019 року ця сума становитиме $100 млн.

Втім, цього зовсім недостатньо для реалізації усього проекту. Поки що будівництво фінансувалося коштом ресурсів Василя Хмельницького, засновника інвестиційної групи UFuture. Однак при зведенні нового кампусу співдевелоперами та співінвесторами стала компанія KAN Development.

Тому ведуться перемовини щодо залучення в проект $100 млн від міжнародного інвестора. За попередніми підрахунками, увесь проект коштуватиме не менше $500 млн.

Плани на майбутнє

У 2019 році заплановано відкрити ще два кампуси: влітку шестиповерховий будинок на 6 тисяч кв. м, а під кінець року — семиповерховий на 12 тисяч кв. м. Крім того, керівники проекту мають намір завершити проект майбутньої центральної площі міста — Event Plaza. Ця площа займе 5 тисяч кв. м і слугуватиме новим географічним і подієвим центром інноваційного парку. Об’єднавши його житлову і ділову частини, вона стане місцем проведення найбільш значущих заходів UNIT.City, включно з концертами, адже площа здатна приймати сценічне обладнання. Після добудови площі вже цього літа технопарк відкриють для всіх жителів Києва і гостей столиці.

«У 2018 році ми відкрили другий кампус з коворкінгом, розширилися з 35 до 90 компаній-резидентів. Ми втілили 20 великих проектів та провели понад 420 заходів. Нас відвідало понад 35 тисяч гостей. Кількість студентів UNIT Factory зросла з 500 до 900. Всі ці цифри, а також кількість заявок на резидентство, підтверджують, що наша початкова стратегія була слушною. У 2019 із введенням в експлуатацію третього кампуса для нас починається новий етап – масштабування», – заявив Макс Яковер, CEO UNIT.City.

Окрім бізнес-центрів, в UNIT.City мають звести житлові будинки для резидентів технопарку. Передбачається, що житлова  забудова займе близько 30% від загальної площі.

«В наших планах відкрити нову чергу будівель і центральну площу. Головна мета – вже у 2020 році зробити UNIT.City одним із найбільших інноваційних парків у Європі», – повідомив Василь Хмельницький.

Житлові будинки почнуть зводити вже у квітні, здача перших об’єктів заплановано у наступному році. Також в інноваційному містечку побудують школи, дитсадки, спортзали, спортивні майданчики, басейни — все, що потрібно для життя.

Нагадаємо, що UNIT.City – це перший інноваційний парк в Україні, місце, де створюється екосистема та інфраструктура для розвитку бізнесу у сфері високих технологій. Мета парку – стати центром інновацій та точкою входу в Україну для інвесторів, партнерів та нових технологій з усього світу. І, як показує світовий досвід, концентрація компаній, стартапів, окремих фахівців та дослідницьких лабораторій забезпечує умови для того, щоб бізнеси в межах парку зростали швидше, ніж поза ним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Google запускає в Україні кампанію «‎Google для бізнесу‎»

7 техногігантів із США зрівнялися з 5 країнами за часткою в індексі ACWI

Всередині імперії OnlyFans: секс, вплив і нова американська мрія