Самі незвичайні AR додатки для смартфона

Додатки з доповненою реальністю – вже не новина. Згадаймо ті ж віртуальні лінійки й всілякі онлайн примірочні, які дозволяють уявити, як ви будете виглядати з новою зачіскою, в іншому одязі, взутті й навіть з татуюванням. Але є і не зовсім звичайні та навіть кумедні програми — про них і розповімо.

Necessary Explosion

Іноді музика викликає незвичайні асоціації та дивні образи в уяві. Розробники цього додатка вирішили візуалізувати альбом на вінілі SOS нідерландських музикантів Necessary Explosion.

Під кожен з треків додаток малює в доповненій реальності психоделічні образи-асоціації — вони анімовані та рухаються по-різному в залежності від того, звідки ви на них дивіться.

IOS

Just a Line

Експериментальний додаток від Google на найпопулярнішу в AR тему — малювання. Але тільки тут ви малюєте в повітрі, а лінії виходять об’ємними.

Можна прямо перед собою щось намалювати, а потім «здалеку» помилуватися власною творчістю, обійти малюнок і розглянути його з усіх боків і місцями підправити кінцевий результат.

Android | IOS

Mind Map AR

Карти зоряного неба в AR — це вже банально. А як щодо тривимірної ментальної карти? Наш мозок весь час будує зв’язки між думками та ідеями, і Mind Map AR допомагає нам розібратися у всьому цьому і навіть згенерувати нові ідеї.

Додаток дозволяє в буквальному сенсі побродити навколо своїх думок і розглянути їх з усіх боків – кажуть, це допомагає народженню геніальних ідей.

Android

Mondly AR

Спеціальна версія додатка Mondly для вивчення іноземних мов. Якщо просто так вчити мови вам занадто нудно, то можна спробувати зробити це в доповненій реальності, тим більше програма пропонує 33 мови на вибір.

Знаходьте поверхню, де розміститься віртуальний викладач і проведе вам індивідуальний урок. Можливо, так буде, як мінімум, веселіше.

Android | IOS

Froggipedia

Додаток може здатися вкрай дивним, але якщо замислитися — це хороший варіант для тих, хто починає свій шлях в медицині. Тут ви будете вивчати весь цикл життя жаб, а ще дуже мальовничо їх препарувати — з цією метою можна використовувати не тільки палець, але й Apple Pencil.

А ще можна подивитися, що у жаби всередині, не розрізаючи її навіть віртуально — додаток дозволяє зробити її прозорою.

IOS

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Що таке Apple Vision Pro – кому потрібний цей гаджет і чи варто його купувати

Apple назвала номінантів на звання найкращих додатків App Store Awards 2023

Від Sensorama до Vision Pro: коротка історія VR та AR

Все найцікавіше, що показала Apple на WWDC 2023