Virgin Galactic і Under Armour показали екіпіровку для космічних туристів

Компанія Virgin Galactic Річарда Бренсона представила екіпіровку для своїх космічних туристів. Колекція створена спільно з брендом Under Armour.

Екіпірування включає базовий шар для тіла, скафандр, взуття, основний костюм і куртку астронавта. При роботі партнери консультувалися з астронавтами, пілотами, дизайнерами, медичними та іншими фахівцями.

Матеріали для екіпіровки підібрані з урахуванням умов, в яких виявляться астронавти, і пройшли лабораторні випробування, відзначили в компанії. Наприклад, тканина здатна підвищити кровотік під час польоту, а також регулювати температуру і вологість.

Базовий шар для тіла

Основний костюм для жінок

Взуття

Кожен костюм підшиють під конкретного пасажира, на них будуть іменні бейджі та нашивки з національними прапорами. У скафандрі є кишені для особистих речей і інтегрована система зв’язку з кнопкою push-to-talk, а в костюмі є прозора кишеня над серцем — для фотографій близьких.

На презентації екіпіровки в Нью-Йорку команда Virgin Galactic продемонструвала зручність костюмів, влаштувавши танцювальне шоу в аеротрубі.

Virgin Galactic планує перший туристичний рейс в космос на 2020 рік, квиток на нього коштує від $250 тисяч. Як пише CNBC, число зареєстрованих на космічні рейси вже перевищила 600 осіб. Річард Бренсон планує теж відправитися в перший комерційний рейс.

Корабель Virgin Galactic розрахований на шість пасажирів і двох пілотів. Для запуску його будуть скидати з реактивного літака, після чого він буде підійматися в космос зі швидкістю, яка в три рази перевищує швидкість звуку.

Приблизний час польоту — півтори години, з них десять хвилин туристи проведуть в невагомості, але не покинуть корабель. Після цього корабель повернеться на землю.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Virgin Galactic

Читайте также:

Незвичайний ракурс: що відбувається всередині ракети у космосі

Які компанії планують вирушити на Місяць у 2024 році

Три галузі технологій, за якими варто стежити у 2024 році

Мільярди ресурсів у космосі, але як і хто може їх здобути?