Vivo V17 – міцний середняк з дизайном а-ля «бубнова масть»

Китайська vivo є новачком на українському ринку, хоча сама компанія була заснована досить давно — ще у 2009 році. Материнською компанією для vivo, так само як і OPPO, є BBK Electronics, один з найбільших виробників побутової електроніки Китаю. Крім vivo, BBK Electronics також володіє торговою маркою OnePlus. Але якщо з останньою все зрозуміло — високотехнологічні просунуті смартфони преміум-сегменту, то з OPPO і vivo не все так очевидно. Обидві торгові марки пропонують гаджети приблизно однакової якості й набагато дешевші за вартістю, ніж OnePlus. Навіщо материнській компанії два виробники, які конкурують один з одним? Можливе пояснення могло бути в тому, що vivo та OPPO працюють на різних географічних ринках, та тільки обидва бренди в основному присутні в одних і тих же регіонах. Більш того, в деяких країнах, наприклад — в Україні, ці два бренди вийшли на ринок майже одночасно.

Vivo, як і OPPO, входить в топ-5 виробників мобільних гаджетів в Китаї. У третьому кварталі 2019 року компанія посіла друге місце на китайському ринку, продавши 17,5 млн штук смартфонів, а в сегменті 5G-смартфонів на глобальному ринку vivo займає третє місце з 10,7%.

Для українського покупця vivo поки що пропонує відносно невеликий модельний ряд смартфонів — близько 2 десятків, включаючи різні кольорові забарвлення однієї й тієї ж моделі. Пристрій vivo V17, який потрапив на тест до редакції — це представник середнього цінового сегмента, його вартість в Україні становить близько 7500 грн.

У комплект поставки входить смартфон, зарядний пристрій (5В / 2А, 9В / 2А), кабель USB-C, силіконовий чохол, гарнітура, ключ для вилучення сім-карти, гарантійний талон та інструкція. Захисна плівка вже наклеєна на екран, що приємно. А от OTG-кабелю в комплекті немає, хоча він був би корисним

У комплект постачання входить смартфон, зарядний пристрій (5В / 2А, 9В / 2А), кабель USB-C, силіконовий чохол, гарнітура, ключ для вилучення сім-карти, гарантійний талон та інструкція. Захисна плівка вже наклеєна на екран, що приємно. А от OTG-кабелю в комплекті немає, хоча він був би корисним

Дизайн

Фронтальна панель vivo V17, оформлена в стилі «крапля», мало в чому відрізняється від інших сучасних смартфонів, а от задня панель виглядає дуже оригінально завдяки компонуванню у  формі ромба блоку з 4 основних камер. Це точно виглядає привабливіше, ніж «конфорки» в Apple iPhone 11 або класичне рядне розміщення.

При створенні корпусу розробники обійшлися без металевої рами та скла на задній панелі — всі елементи виконані з глянсового пластика. Причому пластик досить мазкий, хоча, якщо відразу одягнути силіконовий чохол, це навряд чи кого буде дратувати.

Кнопка вмикання телефону виділяється кольоровим забарвленням, але тактильно вона така ж, як і спарений регулятор гучності

Кнопка вмикання телефону виділяється кольоровим забарвленням, але тактильно вона така ж, як і спарений регулятор гучності

Обидві апаратні клавіші — вмикання/вимикання та регулятор гучності — встановлені на правій бічній грані. Вони розрізняються за кольором, але тактильно — гладкі, розрізнити їх можна хіба що по довжині. У силіконовому чохлі ці відмінності в кольорах взагалі не видно. З лівого боку розташований лише комбінований лоток для 2 SIM-карт або однієї «сімки» і картки microSD. Втім, при розмірі флеш-накопичувача 128 ГБ навряд чи вам буде потрібна ще й microSD.

На верхньому торці розташовані додатковий мікрофон та аудіогніздо 3,5 мм

На верхній грані розташовані додатковий мікрофон та аудіогніздо 3,5 мм

На верхній грані присутні 3,5-міліметровий аудіовихід, що приємно здивувало, і отвір додаткового мікрофона, який застосовується для системи шумопоглинання під час розмови по телефоном або запису на диктофон.

На нижньому торці розташовані роз'єм USB Type-C, динамік і основний мікрофон

На нижній грані розташовані роз’єм USB Type-C, динамік і основний мікрофон

Знизу встановлені роз’єм USB Type-C, динамік і основний мікрофон. Гучномовець в vivo V17 тільки один, голосовий телефонний динамік у відтворенні музики участь не бере. Динамік звучить досить голосно, але його якість залишає бажати кращого: звук хрипкий і плаский, тому для відтворення музики практично не годиться, хіба що для перегляду фільмів (НЕ мюзиклів) і розмовного радіо. Тож не зрозуміло, чому на задній панелі vivo V17 гордо написано Camera and Music.

Модель Vivo v17 має слот для 2 SIM-карток або однієї «сімки» і картки microSD

Модель Vivo v17 має слот для 2 SIM-карток або однієї «сімки» і картки microSD

У навушниках звучання годиться і для прослуховування музики, тим більше, що доступні ручні налаштування за допомогою еквалайзера. З використанням бездротових навушників також все добре: Bluetooth-чіпсет Qualcomm гарантовано забезпечує підтримку найбільш просунутого стандарту передачі даних Apt-X. Присутній FM-радіоприймач, який працює тільки з навушниками.

Захистом від води й пилу смартфон похвалитися не може — ця характеристика все ще залишається перевагою тільки флагманських моделей.

Біометрична автентифікація

vivo V17 надає можливість зручного входу в систему через розпізнавання обличчя власника і зчитування відбитку пальця. Ідентифікація по обличчю працює швидко, але оскільки камера тут тільки одна, без додаткового модуля 3D-сканування, система не може забезпечити високу надійність.

Сканер відбитків пальців у V17 розташований під екраном, що виглядає дуже ефектно і незвично для смартфона середнього цінового сегмента. Датчик тут оптичний, а не ультразвуковий, тому, на відміну від останнього, забезпечує не дуже високу надійність розпізнавання. Крім того, треба повністю прикладати подушечку пальця, інакше система не розпізнає власника. Коли смартфон береш в руки, місце розташування сканера підсвічується на дисплеї. На відміну від датчика, що сканує, вбудованого в кнопку «Додому» або в рельєфну виїмку на задній панелі, який легко знайти наосліп, тут доведеться таки глянути на екран, що визначити місце розташування зчитувача.

Взагалі сканерам під дисплеєм притаманні два недоліки. По-перше, він зчитує відбиток повільніше, ніж ультразвуковий або стандартний контактний. Правда, виробник успішно компенсував цей недолік красивою анімацією розпізнавання на дисплеї. По-друге, сканер може погано працювати, якщо на екран наклеєна захисна плівка. Однак у випадку з vivo V17 плівка була наклеєна ще на заводі, тому ніяких проблем з роботою помічено не було.

Дисплей

Vivo V17 оснащений дисплеєм діагоналлю 6,38 дюйма і роздільною здатністю 2340 × 1080 (зі співвідношенням сторін 19,5: 9). Щільність точок становить 404 ppi. У цьому дисплеї використовується матриця типу Super AMOLED — активна матриця на органічних світлодіодах. На відміну від звичайної AMOLED, тут сенсорний шар приклеєний до самого екрану, що дозволяє позбутися від прошарку повітря в проміжку між ними. Матриці категорії AMOLED забезпечують високу контрастність, невеликий час відгуку і можливість розміщувати різні датчики (наприклад, сканер відбитку пальців) безпосередньо під екраном за рахунок відсутності підсвічування. Крім того, AMOLED-екрани дозволяють використовувати таку цікаву функцію як «Always On», це означає, що інформація на дисплей буде виводитися навіть в режимі заблокованого екрана. Наприклад, в моделі V17 можна вивести на екран час, дату, і рівень заряду батареї.

Новинка оснащена автоматичним регулюванням яскравості по датчику освітленості. Крім того, в налаштуваннях дисплея vivo V17 можна регулювати колірну температуру, роблячи зображення тепліше або холодніше. Є також режим читання, який дозволяє повністю прибрати блакитний колір зі спектра.

Крім того, у vivo V17 є функція «Захист від миготіння за низької яскравості», яка дозволяє різко знизити пульсацію екрана, хоча при цьому збільшується зашумленість екрану.

Процесор і продуктивність

Vivo v17 – це середняк на смартфонному ринку, тому навряд чи кого має здивувати, що пристрій працює на чипсеті середнього рівня Qualcomm Snapdragon 665. Цей восьмиядерний однокристальний SoC, що випускається по техпроцесу 11 нм, складається з більш швидкого 4-ядерного кластера  Kryo 260 Gold @ 2,0 ГГц та енергоефективного кластера Kryo 260 Silver @ 1,8 ГГц. За графіку відповідає GPU Adreno 610. Такого обчислювального блоку буде цілком достатньо для будь-яких офісних завдань, а також для браузера, додатків месенджерів, перегляду відео і для переважної більшості ігор.

Синтетичний тест AnTuTu оцінив продуктивність vivo V17 на рівні флагманів трирічної давнини

Синтетичний тест AnTuTu оцінив продуктивність vivo V17 на рівні флагманів три-чотирирічної давнини

Результати тестування продуктивності за допомогою утиліти  Geekbench 5

Результати тестування продуктивності за допомогою утиліти  Geekbench 5

А от обсяг оперативної та фіксованої пам’яті приємно дивує: 8 ГБ RAM і це досить багато для телефону середнього сегмента. Особливо якщо згадати, що, наприклад, в Apple iPhone 11 Pro – всього 4 ГБ оперативки. Правда ця пам’ять не дуже швидка, тож більше схоже, що в Vivo вирішили просто зробити таким чином маркетингову принаду. Розмір фіксованої (флеш-) пам’яті 128 ГБ (з яких вільно біля 110 Гб) – до того ж, версії з меншим обсягом просто немає – також приємно дивує. Обмін даними з флеш-пам’яттю відбувається по стандарту UFS 2.1, яка передбачає швидкість обміну по одній лінії інтерфейсу на рівні 600 Мбайт/с.

Результати тестування за допомогою утиліти GFXBenchmark. Як бачимо, V17 відстає навіть від флагманських моделей трирічної давнини

Результати тестування за допомогою утиліти GFXBenchmark. Як бачимо, V17 відстає навіть від флагманських моделей трирічної давнини

Результати тестування продуктивності за допомогою інструменту Sling Shot Extreme. Як бачимо, по швидкості vivo V17 дуже схожий на інші смартфони середнього цінового сегменту: OPPO A9 2020 та Xiaomi A3

Результати тестування продуктивності за допомогою інструменту Sling Shot Extreme. Таким чином, по швидкості vivo V17 дуже схожий на інші смартфони середнього цінового сегмента: OPPO A9 2020 та Xiaomi A3

Застосування OTG

Як вже згадувалося, пристрій має гібридний слот для встановлення карти microSD, але, крім того, він дозволяє підключати зовнішні пристрої до порту USB Type-C в режимі USB OTG. Для під’єднання до OTG необхідно спочатку активувати відповідну функцію в налаштуваннях. Далі треба просто під’єднати до телефону кабель OTG, а вже до нього – або флешку, або інший телефон. Доступ до файлів на флешці надається автоматично, а от щоб прочитати файли на іншому смартфоні, треба надати відповідний дозвіл в меню. До речі, другий смартфон, підключений через OTG, буде автоматично заряджатися від vivo V17, незалежно від наданого дозволу. Швидкість зарядження – як від звичайного power-банка.

Перед тим, як підключати періферійне обладнання через OTG-порт, необхідно активувати відповідну функцію в налаштуваннях. Скриншот справа показує, що через OTG-кабель успішно під'єднано флеш-накопичувач на 16 ГБ

Перед тим, як підключати периферійне обладнання через OTG-порт, необхідно активувати відповідну функцію в налаштуваннях. Скриншот праворуч показує, що через OTG-кабель успішно під’єднано флеш-накопичувач на 16 ГБ

При використанні іншого смартфону в якості флешки треба надати на ньому відповідний дозвіл

При використанні іншого смартфону як флешки треба надати на ньому відповідний дозвіл

Програмне забезпечення

Китайські вендори, хоч і виробляють більшу частину смартфонів на світовому ринку, все ж вимушені триматися платформи Android від Google. Звичайно, що така ситуація їх не дуже задовольняє, тому вони шукають шляхи поступового зменшення залежності від інтернет-гіганта. Тим більше, що торік через санкції з боку США у китайської компанії Huawei виникли серйозні проблеми з використанням додатків Google.

Окрім шторки сповіщень та найбільш популярних налаштувань vivo також пропонує вспливаюче вікно Меню користувача, що зв'являється на екрані після активації функції Easy touch. В режимі очикування вікно згортається до непомітного півкола біля краю екрану

Окрім шторки сповіщень та найбільш популярних налаштувань vivo також пропонує спливаюче вікно Меню користувача, що з’являється на екрані після активації параметру Easy touch. В режимі очікування вікно згортається до малопомітного півкола біля краю екрану

В результаті китайські виробники запускають свої власні фірмові оболонки поверх Android, свої маркети мобільних додатків та власні веб-браузери. vivo постачає смартфони з фірмовою програмною оболонкою Funtouch 9.2., яка вельми змінює зовнішній вигляд Android 9. Наприклад, «шторка»  найбільш популярних налаштувань (Wi-Fi, GPS, Bluetooth та інші) тут висувається знизу, як в iOS, а «шторка» сповіщень – згори, традиційно для Android. В перші години користування це дещо незручно, але потім швидко звикаєш. Тим більше, що для великого екрана більш зручне розташування «шторки» саме знизу, а не вгорі. Сподіваюся, інші виробники це також розуміють і змінять її розміщення.

Вікно швидкого доступу до найбільш популярних інструментів в vivo V17 відкривається свайпом знизу вгору, а не згори -вниз, як завжди

Вікно швидкого доступу до найбільш популярних інструментів у vivo V17 відкривається свайпом знизу вгору, а не згори-вниз, як завжди

Комунікації

Чипсет Qualcomm Snapdragon 665 з вбудованим модемом X12 LTE Modem підтримує роботу в мережах LTE Cat.6 (300/150 Мбіт/с). Всі поширені в Україні діапазони частот LTE підтримуються.

Модуль Wi-Fi працює в діапазонах 2,4 і 5 ГГц та в режимі 802.11ac. Є Bluetooth версії 5.0, також присутній модуль NFC. Сам смартфон підтримує роботу з двома SIM-картами в режимі Dual Standby. Тобто, в режимі очікування доступні обидві «сімки», а під час розмови по одній з них друга виявляється недоступною. Швидкісний мобільний інтернет може працювати через будь-яку з SIM-карт, це легко вказати в налаштуваннях. Як і раніше, є можливість гарячої заміни як SIM, так і карти пам’яті.

Час автономної роботи

У Vivo v17 вбудована потужна батарея 4500 мА·год, завдяки чому апарат демонструє дійсно відмінні показники автономності. Звичайно, через такий акумулятор смартфон вийшов трохи масивним, зате легко витримує дві доби в режимі помірно навантаження. Що стосується перегляду відео з підключенням через Wi-Fi, то смартфон здатний працювати до 16 годин, що є дуже хорошим показником. Тривалому часу роботи від батареї сприяє не особливо потужний процесор і дисплей AMOLED, який є більш економічним в порівнянні з IPS.

Адаптер живлення забезпечує до 18 Вт потужності при зарядженні

Адаптер живлення забезпечує до 18 Вт потужності при зарядженні

Пристрій комплектується блоком живлення для швидкої зарядки, який видає до 18 Вт потужності. Повністю смартфон заряджається за 2 години.

Камери

Гордість vivo V17 — блок з 4 камер, скомпонованих у вигляді ромба на тильній панелі. У ролі основної виступає камера з 48-мегапіксельною матрицею, об’єктивом з еквівалентною фокусною відстанню 26 міліметрів, діафрагмою ƒ/1,8 та фазовим автофокусом. При зніманні камера об’єднує чотири пікселі в один великий піксель того ж кольору за технологією Quad Bayer. Таким чином, на виході за замовчуванням все одно виходять знімки з роздільною здатністю 12 МП. Для знімання з параметрами 48 МП потрібно активувати відповідний пункт в меню. Однак сенсу в цьому особливого немає, оскільки якість знімання вище не стає, а ось розмір файлу значно збільшується.

Основна камера розташована внизу, вгорі — ширококутний об'єктив, праворуч — супермакро, а по центру — камера вимірювання глибини різкості

Основна камера розташована внизу, вгорі — ширококутний об’єктив, праворуч — супермакро, а по центру — камера вимірювання глибини різкості

Оптичний зум тут відсутній, оскільки немає окремої камери з телеоб’єктивом, проте в інтерфейсі програми камери є кнопка з перемиканням на двократне наближення. Зрозуміло, зум тут використовується цифровий, однак внаслідок надлишкового числа пікселів якість при дворазовому наближенні не падає. Максимально шляхом цифрового збільшення об’єкт можна наблизити до 10×.

Оригінали всіх фотографій можна переглянути за посиланням.

Знімок, зроблений при денному освітленні на основну камеру з зумом 1х

Знімок, зроблений при денному освітленні на основну камеру з зумом 1х

Знімок, зроблений при денному освітленні на основну камеру з двократним наближенням

Той самий об’єкт, зроблений при денному освітленні на основну камеру з двократним наближенням

Той самий об'єкт, зроблений на ширококутну камеру. Добре видно, що камера охоплює набагато більше об'єктів

Та сама локація, фото зроблене на ширококутну камеру. Добре видно, що камера охоплює набагато більше об’єктів

Знімки площі без кольорового фільтру (нагорі) та з застосуванням фільтру (внизу)

Знімки площі без кольорового фільтра (вгорі) та з застосуванням фільтру (внизу)

Ширококутна камера оснащена матрицею всього 8 МП та об’єктивом з апертурою f/2,2 й еквівалентною фокусною відстанню 13 мм. Автофокусу тут немає, камера завжди налаштована на нескінченність, але завдяки великій глибині різкості можна отримувати чіткі знімки практично на будь-якій відстані. Якість знімання на ширококутну камеру залишає бажати кращого, до того ж, по краях кадру різкість помітно падає. Єдина перевага, що можна вмістити більше об’єктів у кадр.

Знімок вночі без активації нічного режиму (нагорі) та з застосуванням нічного режиму (внизу). Добре помітно, що нічний режим забезпечує більш якісну деталізацію

Знімок вночі без активації нічного режиму (вгорі) та з застосуванням нічного режиму (внизу). Добре помітно, що нічний режим забезпечує якіснішу деталізацію

Нічний знімок, зроблений режимі 48 МП. Нижче представлений кроп 700х525 точок з 48-мегапіксельного знімку

Нічний знімок, зроблений у режимі 48 МП. Нижче представлений кроп 700х525 точок з 48-мегапіксельного знімка

Зразки фотознімків в приміщенні (вгорі і внизу)

Зразки фотознімків в приміщенні (вгорі й внизу)

Для макрозйомки розробники передбачили окрему камеру, правда, з дуже скромними параметрами: роздільна здатність сенсору становить всього 2 мегапікселі (1600 × 1200 пікселів), діафрагма ƒ/2,4. Автофокусу тут немає, тому при зніманні доводиться «ловити» фокус вручну: підносити камеру ближче або далі від об’єкта, поки його зображення не стане чітким. Звичайно, що якість знімання при таких параметрах досить посередня.

Зразок знімку на камеру макро. В цілому макромодул забезпечує непогану якість, але ж максимальная деталізація складає усього 2 МП

Зразок знімку на камеру макро. В цілому макромодуль забезпечує непогану якість, але ж максимальна деталізація складає усього 2 МП

Зразок панорамного знімку

Зразок панорамного знімка

Четверта тильна камера має характеристики 2 МП та ƒ/2,4, однак вона використовується тільки в ролі датчика глибини. Під блоком камер розташований єдиний і досить яскравий спалах.

Зразок фото з розмитим фоном (вгорі) та різкими деталями на задньому плані (внизу)

Зразок фото з розмитим фоном (вгорі) та різкими деталями на задньому плані (внизу)

Камера робить непогані портрети в режимі боке, зі штучним розмиттям фону. Більш того, мобільний додаток вже після знімання дозволяє змінити різкість об’єкта на передньому плані, або на задньому плані

Режим боке в vivo V17 доволі просунутий, оскільки вже після зйомки тут можна змінити різкість об’єкта на передньому або на задньому плані. Раніше такі можливості надавали тільки флагманські моделі смартфонів

Режим боке в vivo V17 доволі просунутий, оскільки вже після знімання тут можна змінити різкість об’єкта на передньому або на задньому плані. Раніше такі можливості надавали тільки флагманські моделі смартфонів

На даному знімку об'єкт на передньому плані розмитий, а задній фон — навпаки різкий. Також можна за допомогою жовтого повзунка легко зробити різким і задній, і передній плани

На даному знімку об’єкт на передньому плані розмитий, а задній фон — навпаки різкий. Також можна за допомогою жовтого повзунка легко зробити різким і задній, і передній плани

vivo V17 дозволяє знімати відео на основну та широкофокусну камеру. Можливості фільмування тут не дуже великі: камера знімає з максимальною роздільною здатністю 1080р при частоті 30 або 60 кадрів за секунду. Оптичної чи електронної стабілізації немає.  Якість фільмування доволі посередня, особливо вночі. Додатково є режими цейтраферного та уповільненого фільмування, швидкість в яких, на жаль, не регулюється.

Штучний інтелект камери рекомендує користувачу увімкнути нічний режим

Штучний інтелект камери рекомендує користувачу увімкнути нічний режим

Фірмовий додаток дозволяє залучити штучний інтелект, який порекомендує фотографу встановити оптимальні, з точки зору автоматики, параметри.

Цейтраферне фільмування. Швидкість процесів на відео прискорена в 15 разів.

Режим фільмування “Сповільнені рухи”. Швидкість дій на відео сповільнена у 8 разів.

Зразок відео з миттєвою зміною зуму. Швидкість кадрів складає 60 за секунду.

Слід додати, що камера смартфону оснащена такою цікавою функцією як Live-фото (живе фото). Аналогічно iPhone Live Photos, це короткі 3-секундні відеоролики. Щоб зробити живе фото, треба включити режим Live в налаштуваннях камери. Щоб відтворити готове Live-фото, перейдіть в Альбоми, знайдіть зображення Live, яке ви тільки що зробили. Натисніть на нього й утримуйте, щоб відтворити 3-секундне живе зображення.

Селфі-камера vivo V17 має роздільну здатність 32 Мп та діафрагму об’єктиву f/2,0. Є підтримка режиму HDR та можливість миттєвого накладання кольорового фільтра. Тут немає окремого світлодіодного спалаху, замість цього використовується підсвічування екрану, що до того ж забезпечує якісні знімки. Є також портретний та нічний режими.

Селфі-камера в vivo V17 дозволяє робити вельми якісні знміки

Селфі-камера в vivo V17 дозволяє робити вельми якісні знімки

Взагалі, дивно, що в vivo V17 всього одна фронтальна камера, оскільки саме функціям селфі-знімків розробники приділили багато уваги. Наприклад, тут є дуже розгалужений режим б’ютифікації. Можна не тільки змінювати колір обличчя чи розгладжувати зморшки, але й обрати позу для тіла людини, чи навіть для групи людей. Загалом, якщо ви любити робити селфі, то vivo V17 вам точно сподобається.

Резюме

За більшістю характеристик vivo V17 відповідає середньому сегменту, проте по деяких параметрах цей телефон заходить на «територію» преміум-сегменту. Наприклад, до плюсів смартфона однозначно можна віднести великий якісний AMOLED-дисплей, оригінальний привабливий дизайн, відмінну автономність, хороший набір камер, підекранний сканер відбитків пальців, а також наявність NFC. Чипсет, хоч і вельми помірний по продуктивності, але все ж — Qualcomm, а це несе з собою безліч інших пов’язаних переваг. Варто відзначити також функцію OTG, 8 ГБ оперативної й 128 ГБ флеш-пам’яті, що значно зменшує залежність від зовнішньої карти MicroSD.

Разом з тим, є і недоліки. Основна камера Vivo V17, попри 4 об’єктиви, далека від сучасних флагманів, особливо в плані фільмування відео. Макрокамера і ширококутна камера забезпечують доволі слабке зображення. А звук вбудованого динаміка годиться хіба що для прослуховування аудіокниг або розмовного радіо, але точно не для музики.

І все ж V17 — дуже цікавий смартфон, оскільки дозволяє нам зрозуміти, які подальші функції флагманських пристроїв будуть доступні в середньому сегменті. Якщо раніше AMOLED, OTG, реверсивне зарядження, NFC та багатокамерні модулі буди тільки у флагманських апаратах, то зараз вони присутні й в дешевших гаджетах. Вочевидь, що далі середняки отримують захист від вологи, функцію бездротового зарядження і, звичайно ж, швидші процесори.

Специфікація

Мобільні мережі GSM / HSPA / LTE
SIM-картка Hybrid Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by)
Розмір, вага 159.3 x 75.2 x 8.7 мм, 186,7 г
Дисплей Super AMOLED, 6.38’’, 16M кольорів, 1080 x 2340 пікселів, 19.5:9 ratio (~404 ppi), (~83,4% співвідношення екран-корпус)
ОС Android 9.0 (Pie); Funtouch 9.2
Чипсет Qualcomm SDM665 Snapdragon 665 (11 nm)
Процесор Octa-core (4×2.0 GHz Kryo 260 Gold & 4×1.8 GHz Kryo 260 Silver)
GPU Adreno 610
Внутрішня пам’ять RAM: 8GB
SSD: 128GB
стандарт UFS 2.1 (Universal Flash Storage)
Слот для карток пам’яті microSDXC (uses shared SIM slot)
Основна камера 48 MP, f/1.8, (wide), 1/2.0″, 0.8µm, PDAF
8 MP, f/2.2, 13mm (ultrawide), 1/4.0″, 1.12µm
2 MP, f/2.4, 1/5.0″, 1.75µm (dedicated macro camera)
2 MP, f/2.4, 1/5.0″, 1.75µm, depth sensorLED flash, HDR, panoramaВідео: 1080p@30fps
SELFIE камера 32 MP, f/2.0, 26mm (wide), 1/2.8″, 0.8µm, HDR

Відео: 1080p@30fps

Аудіо Гніздо 3,5 мм
WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot
Bluetooth 5.0, A2DP, LE
GPS Так, A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS
NFC Так
Radio FM radio
USB 2.0, реверсивний конектор Type-C 1.0, USB On-The-Go
Датчики Відбиток пальців (оптичний, вмонтований в дисплей), акселерометр, гіросенсор, датчик наближення, компас)
Батарея Незмінна Li-Po 4500 mAh
Зарядження Швидке зарядження 18 Вт
Кольори Хмарно-блакитний, Блакитний туман

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Читайте также:

У Китаї старі гаджети можна перетворити на витвори мистецтва

Потужність штучного інтелекту Google стане доступна в новій серії Samsung Galaxy S24

Історія BBK Electronics: як бренди Oppo, Vivo, Realme та OnePlus завоювали світ смартфонів

Криза геймдева в Японії та вихід китайських інвесторів на ці терени