Ватикан розробив електронні чотки eRosary

Ватикан випустив електронні чотки eRosary, які підключаються до мобільного додатку Click to Pray, для залучення молоді до католицької віри.

Електронні чотки складаються з десяти чорних агатових і гематитових намистин, а також «розумного» хреста, в якому зберігаються дані. Щоб активувати мобільний додаток, досить провести хрестом поблизу екрану смартфона.

Додаток містить персоналізований релігійний контент, тексти та аудіозаписи молитов для навчання. У Click to Pray можна відстежувати свій прогрес по кожній молитві.

Чотки мають й функції фітнес-браслета. У додатку можна відстежувати стан здоров’я: кількість спалених калорій, зроблених кроків, пройдених кілометрів і інші параметри.

Додаток Click to Pray є на iOS і Android. Електронні чотки коштують $110. Браслет розробила компанія Acer, яка раніше вже створювала «розумні» буддистські чотки, призначені для підрахунку кількості мантр під час молитви.

Однак незабаром хакери знайшли уразливість в гаджеті, яка дозволяла хакерам увійти в обліковий запис користувача, знаючи тільки прив’язану до нього електронну пошту. Про це повідомляє CNET з посиланням на фахівця з кібербезпеки Батіста Робера.

Уразливість виникла через особливості обробки облікових даних в додатку Click to Pray, з яким синхронізуються чотки.

При реєстрації в Click to Pray потрібно вказати пошту, однак придумувати пароль додаток не вимагає. Замість нього система посилає людині одноразовий код при кожному новому вході.

Як з’ясував Робер, додаток запитував його у сервера, а він висилав його в незашифрованому вигляді, тому будь-яка людина з доступом до мережі могла заволодіти кодом. Щоб виявити цю уразливість, Роберу знадобилося 15 хвилин.

Для перевірки журналіст CNET зареєструвався в додатку, а Робер зміг потрапити в його обліковий запис. Він отримав доступ до особистих даних власника аккаунта і зміг видалити його обліковий запис.

Кожен раз, коли Робер отримував доступ до чужої сторінки, додаток викидав господаря аккаунта з системи, повідомляючи, що той зайшов в неї з іншого пристрою.

У Ватикані не стали коментувати ситуацію, але вже усунули уразливість.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Engadget

Читайте также:

Спікерфон який може заглушувати галасливі зони та настирливих людей

Гаджети для захисту будинку від злодіїв, потопів і пожеж

Все про фітнес-браслети та розумні годинники: як з’явилися, як працюють та чи потрібні вони взагалі

Чи зроблять нас фітнес-трекери здоровішими?