Особливості Reddit. Як знайти себе серед мільйона спільнот?

Якщо ви багато часу проводите в інтернеті, ви скоріш за все чули про такий сервіс, як Reddit. Сайт позиціює себе як «першу шпальту інтернету». І це не пустий звук. Reddit – це шостий по популярності сайт в США та 18-й по світу.

Що таке Reddit? Загалом, це величезна колекція форумів, де люди можуть ділитися новинами або контентом та коментувати пости інших. Ми зібрали основні тези про цей сервіс.

Жаргон та дизайн Reddit

Reddit поділений більше ніж на мільйон спільнот, відомих як «сабреддіти», кожен з них присвячений окремій темі. Назва сабреддіта починається з /r/. Наприклад, /r/nba – сабреддіт, де люди говорять про Національну баскетбольну асоціацію (NBA), а /r/boardgames – сабреддіт для людей, які захоплюються настільними іграми. Існують і дивні спільноти – наприклад, /r/birdswitharms, де люди поширюють фото пташок…з руками.

Якщо ви вперше зайшли на Reddit, вас, певне, збентежить те, що ви побачите, тому потрібне коротке пояснення. Домашня сторінка показує вам різноманітні пости, що знаходяться в тренді на сайті. Вони зібрані з різних сабреддітів. Ви можете відсортувати по популярності, новизні й тому подібне, натискаючи на відповідну кнопку у лівому верхньому кутку.

Зверху існує пошукове поле, яке ви можете використовувати для пошуку постів та сабреддітів.

Кожен користувач сайту може створити сабреддіт на будь-яку тему, головне – аби він дотримувався правил Reddit. Сабреддітами керують модератори – волонтери, які можуть змінювати інтерфейс спільноти, диктувати, який контент можна постити та навіть видаляти пости та банити користувачів. Reddit у цілому керується адміністраторами – співробітниками компанії, які мають широкі права на сайті, включаючи можливість видаляти модераторів, відбирати у них права та навіть видаляти спільноту на сервісі.

Поруч з постом можна побачити стрілки, які вказують вниз чи догори, а також число напроти. Користувачі клікають на стрілки, аби поставити лайк або дізлайк, а саме число говорить про кількість цих реакцій. Користувачі Reddit можуть також оцінювати коментарі інших. До кожного акаунту прив’язана так звана «карма» — за кожен лайк свого коментаря або ж посту ви отримуєте ще один плюсик у свій рейтинг або ж, як його тут називають, карму. Карма допоможе підвищити вашу авторитетність на сайті.

На сервісі Reddit існує своя мова. Реддітори полюбляють висловлюватися абревіатурами, типу: OP, TIL, IAmA і AMA. До прикладу, «OP» можна розшифрувати як “original poster” – людина, яка почала обговорення. TIL — це «Today I learned» (англ. – сьогодні я дізнався), і це одна з найпопулярніших абревіатур на сайті. «IAmA» чи «AMA» – це найпопулярніша функція Reddit: «Ask Me Anything» (англ. – запитай мене про що завгодно). В «AMA» відомі люди відповідають на питання реддіторів. Такі обговорення насправді виходять найкурйознішими, цікавими та захопливими.

Користувачі можуть нагороджувати інших користувачів за хороші пости. Нагороду можна купити за Reddit Coins, а їх, у свою чергу, люди купляють за реальні гроші, аби підтримувати спільноту.

Ще один спосіб підтримати спільноту – це купити Reddit Premium, програму членства на сайті Reddit. За $6 на місяць користувачі Premium отримують доступ до функцій, яких не має у звичайного користувача сайту. Також вони можуть тестувати нові фішки, які ще не були опубліковані на загал. Крім того, їм не показують рекламу, та у них є доступ до суперсекретного сабреддіту /r/lounge, де світлий розум спільноти обмінюється дотепними жартами. Для жартів на сайті не обов’язково купляти Premium, але це хороший спосіб підтримати компанію та інвестувати у спільноту.

Пам’ятайте: Reddit – це спільнота людей, які зустрічаються в інтернеті, обмінюються різними речами та спілкуються один з одним. Ось і все.

Реєстрація

Якщо вам здається, що Reddit – ваше місце, тоді зайдіть на сторінку реєстрації, придумайте свій нікнейм, пароль та вкажіть електронну пошту. Reddit не обмежує вас в кількості акаунтів – ви можете придумати декілька нікнеймів та заходити на профілі, залежно від настрою.

Після реєстрації Reddit завжди підкаже вам, як шукати популярні спільноти, котрі вам можуть сподобатись. Якщо ви вже знаєте, на які саме сабреддіти ви хочете підписатися, введіть назву в пошукове поле зверху і ви одразу ж знайдете те, що шукаєте.

Підписавшись на цікаві сабреддіти, ви побачите на вашій домашній сторінці пости звідти. Навігаційна панель покаже вам список усіх ваших підписок й вам буде простіше орієнтуватися на сайті. Ви також можете згрупувати схожі сабреддіти в мультіреддіти – наприклад, поєднати /r/nba, /r/nbadiscussion та сабреддіти, що присвячені командам, в мультіреддіт «Баскетбол».

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Digitaltrends

Читайте также:

Як донат погіршує ігри, руйнує життя людей і що з цим робити

Що являє собою Threads — нова соцмережа Цукерберга, яку називають «вбивцею Twitter»

4 тренди у розробці мобільних додатків у 2023 році

Найпопулярніші публікації 2022 року від Reddit