Що являє собою Threads — нова соцмережа Цукерберга, яку називають «вбивцею Twitter»

5 липня Meta представила Threads — довгоочікуваного конкурента платформі Twitter, що належить Ілону Маску. Розповідаємо, що собою являє новий додаток і чим він відрізняється від Twitter.

Threads — програма для спілкування, де можна розміщувати текстові публікації та прикріплювати до них посилання, фотографії та відео. Як і в Twitter, публікаціям можна ставити вподобайки та коментувати, а також ділитися ними з іншими користувачами.

Особливості застосунку:

  • Довжина повідомлення обмежена 500 символами.
  • Для реєстрації потрібен обліковий запис у Instagram: юзернейм на обох платформах буде однаковим, верифікація також збережеться.
  • Можна імпортувати список тих, на кого користувач підписаний Instagram.
  • Обліковий запис можна зробити приватним або публічним.
  • На відміну від Twitter поки не підтримує прямий обмін повідомленнями.

У Instagram повідомили, що додадуть нові функції, якщо користувачі про це попросять.

Threads, який називають «вбивцею Twitter», має серйозну загрозу для платформи Маска. З того часу, як у жовтні минулого року мільярдер придбав Twitter за $44 млрд, платформа переживає одну кризу за іншою, втрачає користувачів і великих рекламодавців, а також балансує на межі банкрутства.

Цукерберг назвав Threads «здоровішою заміною» Twitter. «Мета полягає в тому, щоб він залишився доброзичливим у міру зростання. Я думаю, що це можливо і зрештою стане ключем для його успіху, — написав він. — Це одна з причин, через яку Twitter не досяг такого успіху, як я очікував, і ми хочемо зробити це по-іншому».

Цукерберг повідомив, що за сім годин після запуску в Threads зареєструвалися 10 млн людей.

Зараз програма доступна більш ніж у 100 країнах для iOS та Android.

У майбутньому Meta планує зробити Threads сумісним з ActivityPub, відкритим протоколом соціальних мереж, створеним Консорціумом Всесвітньої павутини. Це означає, що в майбутньому користувачі зможуть переносити підписки та контент із Threads до інших програм, побудованих на протоколі ActivityPub, у тому числі Mastodon та WordPress.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: TheNewYorkTimes

Читайте также:

Як і навіщо Facebook обігріває житлові будинки

$1 000 підтримки для кожного підприємця від Meta

Make-A-Video: система штучного інтелекту, яка створює відео з тексту

Чи потрібні ноги аватарам в Метавсесвіті? Пояснення від розробників Meta