Найкращі iOS-застосунки та ігри 2022 року за версією Apple

6 червня Apple оголосила лауреатів традиційної щорічної премії Design Awards, що присуджується купертинським гігантом розробникам iOS-додатків та ігор за видатний дизайн, інновації, винахідливість та технічні досягнення. Цього року на Apple Design Awards шість номінацій: «інклюзивність», «захоплення та розваги», «інтерактивна взаємодія», «соціальний вплив», «візуальний ряд та графіка» та «інновації». У кожній номінації по два переможці — гра та застосунок. Їх вибрали серед 36 фіналістів.

Інклюзивність

Procreate від Savage Interactive (Австралія) — графічний редактор для iPad, у якому є спеціальні функції для людей з обмеженими можливостями.

Wylde Flowers від Studio Drydock (Австралія) — ексклюзив Apple Arcade. Це фентезійний симулятор життя та фермерства, який вирізняється, серед іншого, репрезентацією персонажів ЛГБТКІА+.

Захоплення та розваги

(Not Boring) Habits від Andy Works LLC (США) — застосунок для відстеження завдань та звичок, який вигідно вирізняється з-поміж інших своїм оригінальним оформленням, гейміфікацією та можливістю отримувати нагороди за досягнення тих чи інших цілей.

Overboard! від inkle (Велика Британія) — нелінійна головоломка-детектив, яка пропонує гравцеві перенестися у 1935 рік на круїзне судно SS Hook, яке пливе з Лондона в Нью-Йорк, та перевтілитися у Вероніку Вілленсі, яка вбиває свого чоловіка та скидає його тіло з борту лайнера.

Інтерактивна взаємодія

Slopes від Breakpoint Studio (США) — корисний застосунок для поціновувачів зимових видів спорту, яка надає користувачам інтуїтивно зрозумілий щоденник катання на лижах і сноуборді, використовуючи GPS на iPhone або Apple Watch, щоб відстежувати відстань і швидкість. Окрему увагу розробники приділили соціальній складовій.

A Musical Story від Glee-Cheese Studio (Франція) — мінімалістична музична гра у стилі 70-х. Геймплейно вона є пригодницькою візуальною новелою з ритм-елементами. В центрі сюжету — юнак Габріел, який намагається впоратися із ситуацією за допомогою своїх музичних спогадів.

Соціальний вплив

Rebel Girls від Rebel Girls Inc. (США) — додаток-збірник історій найвпливовіших жінок світу, серед яких Рут Бейдер Гінзбург, Сімона Байлс та Фріда Кало. Теми охоплюють кар’єру, культури та десятиліття, а голоси та супровідні ілюстрації для тексту створені жінками та небінарними художниками з усього світу.

Gibbon: Beyond the Trees від Broken Rules (Австрія) — це ще один ексклюзив Apple Arcade. Аркадний платформер про життя сімейства гібонів в джунглях від авторів Old Man’s Journey, що порушує непросту тему впливу діяльності людини на довкілля.

Інновації

Odio від Volst (Нідерланди) — застосунок для створення ембієнт-музики з об’ємним звучанням Spatial Audio та відстежуванням положення голови.

MARVEL Future Revolution від Netmarble Corp. (Південна Корея) — пригодницька Action RPG з відкритим світом та героями Marvel від Netmarble Games.

Візуальний ряд та графіка

Halide Mark II від Lux Optics (США) — застосунок для камери iPhone зі зручним інтерфейсом та функціями як для новачків, так і професіоналів.

LEGO Star Wars: Castaways від Gameloft (Канада) — RPG з відкритим світом та підтримкою мультиплеєра за всесвітом «Зоряних війн».

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Apple

Читайте также:

Що таке Apple Vision Pro – кому потрібний цей гаджет і чи варто його купувати

7 техногігантів із США зрівнялися з 5 країнами за часткою в індексі ACWI

Apple назвала номінантів на звання найкращих додатків App Store Awards 2023

Прем’єра iPhone 15 та інших новинок Apple. Усі подробиці з презентації