У віддалених районах Закарпаття будуть використовувати сонячні електростанції

Перші приклади монтажу автономних сонячних електростанцій на Закарпатті вже з’явилися в тих районах, де немає можливості провести лінії електропередач.

Фермери почали монтувати власні черги сонячних батарей та систем акумулювання енергії. Олег Станицький, який встановив сонячну електростанцію на 10 кВт, вже має досвід у такій роботі – цього року у одному фермерському господарстві змонтована електростанція на 40 кВт для забезпечення внутрішніх потреб фермерів. Організація Кластеру ЕтаВДЕ Львівщини також проводить установку теплонасосів та сонячних систем для нагріву води і проводить інші роботи, пов’язані із освоєнням альтернативних джерел енергії в регіоні.

Система, нещодавно встановлена представниками організації, складається з 40 панелей по 250 Вт, які об’єднані в 4 групи по 10 панелей. Керування панелями проходить при постійній напрузі 240 В.

Нагадаємо, раніше в Києві представили перший енергоефективний будинок із автономними системами опалення, нагріву води та забезпечення електроенергією за допомогою сонячних батарей.

Читайте также:

Большие данные и солнечная энергия – идеальная комбинация

Политическое расфрендживание

Фешн с умом: украинские маркетплейсы с концептом reuse

Автомобілі на сонячній енергії: реальні та практичні