Розпочав роботу «Детектор медіа» від команди ГО «Телекритика»

Восьмого лютого розпочало роботу інтернет-видання «Детектор медіа» — новий проект команди ГО «Телекритика» на чолі з Наталією Лигачовою. Слоган «Детектора медіа» — «Watch dog українських ЗМІ». Працівники редакції обіцяють аналізувати та конструктивно критикувати роботу вітчизняних ЗМІ з метою підвищення якості їхнього продукту, а також сприяння медіаграмотності широких кіл громадян.

Серед перших матеріалів — ексклюзивне інтерв’ю з Андрієм Куликовим про плани розвитку «Громадського радіо», репортаж із зустрічі голів найбільших телегруп та продакшенів з політиками-ініціаторами законодавчих ініціатив про обмеження російського контенту на телебаченні, матеріал з оцінкою законотворчого процесу в медіасфері у 2015 році з прогнозом на 2016-ий та багато іншого.

Snimok-9_33721915621045

Загалом, нове видання інформуватиме читачів про найважливіші події в українському і світовому інформаційному просторі та на медіаринку в контексті політичних та соціальних процесів. Впровадження медіареформ, створення суспільного мовлення, викриття фактів корупції у медіасфері, моніторинг діяльності державних та регулятивних органів у галузі, протидія перетворенню ЗМІ у засоби пропаганди – пріоритетні теми «ДМ».

Редакція «Детектора медіа» — досвідчені журналісти, які протягом багатьох років спеціалізуються на медійній тематиці: Галина Петренко, Мар’яна Закусило, Світлана Остапа, Гала Скляревська та інші вихідці з інтернет-видання «Телекритика». «Детектор медіа» також продовжить співпрацю з відомими авторами «старої “Телекритики”» — Андрієм Кокотюхою, Отаром Довженком, Сергієм Черненком, Петром Бурковським, Сергієм Лефтером та іншими.

Про те, як змінюються соціальні медіа та які тренди чекають на них найближчим часом – в нашому спеціальному матеріалі.

Джерело: «Детектора медіа»

Читайте также:

Почему не следует подписываться на медиа-инфлюенсеров

Facebook: история 15-летней дружбы

С лёгкой руки социальных медиа: новые типы отношений

Журналистика не умирает — она возвращается к своим корням