25 кращих тем для нового блогу

Ведення блогу – чудовий спосіб поділитися своїми інтересами та ідеями, отримуючи при цьому прибуток. Але почати ведення блогу не так просто, як здається. Адже варто обрати одну тему та дотримуватися її. Іноді дотримуватися цього правила дуже складно. У нашій статті ми зібрали кращі ідеї для блогу – 25 найкращих тем, котрі допоможуть вам на початку!

Як створити блог

Перед тим, як обрати тему, ви повинні знати як створити блог. По-перше, вам потрібно обрати платформу – програмне забезпечення, котре ви будете використовувати для створення власного блогу. Сьогодні ви можете знайти декілька варіантів, а саме: Weebly, Squarespace та WordPress.

Зверніть увагу, що декотрі платформи незалежні, а інші – ні. Самостійні платформи зберігають ваш блог та його базу даних на своєму сервері. Інші вимагають, аби у вас був хостинг. Аби забезпечити ефективність вашого блогу, ви повинні використовувати надійний хостинг.

Обравши хостинг, вам потрібно встановити на ньому свою платформу для блогу. Багато провайдерів послуг хостингу пропонує прості інструменти установки для популярних платформ, до прикладу, WordPress.

Після цього вам потрібно отримати доменне (адресу) для вашого блогу. Не забудьте знайти унікальне ім’я, котре має відношення до вашої теми. Спробуйте знайти альтернативи, якщо ваш основний вибір недоступний.

Нарешті, вам потрібно встановити тему та декотрі доповнення. Тема формує зовнішній вигляд вашого блогу, а доповнення відповідають за функції. Платформи для блогів звичайно мають великий вибір безкоштовних тем та доповнень.

Ідеї для вашого блогу

Ви не впевнені про що писати у вашому блозі? Ось вам найцікавіші теми для блогу. Ми поговоримо про те, чому люди ними цікавляться та що нового можна написати на одну й ту ж тему!

1. Огляди

Люди хочуть знайти об’єктивний погляд на товар чи послугу, передусім, ніж заплатити гроші. Через цю причину онлайн-огляди завжди мають великий попит, особливо огляди речей, котрі наразі є дуже популярними.

Якщо ви можете писати якісні огляди, ваш блог швидко стане популярним! Крім того, якщо ви пишете вже достатньо довго, зберігаючи при цьому високий рівень контенту, читачі будуть вас вважати експертом у своїй ніші.

Однак, ви повинні дотримуватися однієї теми. Якщо вас цікавлять різні галузі, краще зробити окремі сайти про кожен із них.

В оглядах не слід говорити лише про один бренд чи компанію. В огляді вказуйте як плюси, так і мінуси кожного продукту, про який ви пишете, таким чином ви отримаєте більше довіри від вашої аудиторії.

2. Статті-мануали

Якщо у вас є багато знань у певній сфері, написання практичних статей – це чудова ідея для блогу.

Сьогодні більшість людей шукають рішення в режимі онлайн. То чому ж не ділитися своїми знаннями та навичками в інтернеті? Один зі способів зробити це – написати статтю з практичними рекомендаціями. Врешті решт, перше, що люди роблять, коли їм щось потрібно – це просять про допомогу!

В залежності від вашого контенту, ви можете орієнтуватися на читачів, що шукають швидке розв’язання проблеми чи на експертів, які прагнуть покращити свій проєкт. Можливості безмежні!

3. Керівництво для новачків

Керівництва для новачків схожі на статті з інструкціями. Але, як видно з назви, вони більше орієнтовані на читачів, котрі ніколи раніше не вивчали вашої теми. Якщо ви хочете допомогти людям чомусь навчитися, керівництва для початківців – це чудова ідея для блогу.

4. Рецепти

Якщо ви любите готувати, відкриття кулінарного блогу може стати хорошим рішенням для вас. Знаходьте та описуйте оригінальні рецепти. Розширюйте свій кулінарний кругозір і своє коло читачів.

Обговорюйте рецепти інших, робіть огляди кухонної техніки, спробуйте незвичні інгредієнти та багато чого іншого в рамках ідеї для блогу.

5. Новини

Ведення блогу, який пише про національні новини, може бути надто складним для блогера початківця. Адже вам доведеться конкурувати з великими інформаційними агентствами.
Спробуйте писати про речі, котрі ближче до вас. Подивіться на останні події у вашому районі чи містах навколо нього. До прикладу, як прихильник вуличного мистецтва ви можете повідомляти про відповідні події, що відбуваються в місті.

Навіть якщо ви почнете з малого, дуже важливо знайти свій стиль. Варто орієнтуватися на свою цільову аудиторію, наприклад, знайти той мовний стиль, який сподобається вашим читачам та допоможе краще спілкуватися з ними.

6. Поради

Окрім написання оглядів та мануалів, існує ще один варіант допомоги іншим – поради. Допомагайте, даючи поради та створюйте контент навколо цього. Існує багато онлайн-колонок з порадами, які підіймають життєві питання, але ви можете говорити на різні теми.

Незалежно від ніші, ви можете вести консультаційний блог двома способами. Ви можете писати статті про проблеми, котрі виникають у ваших читачів, чи вести блог у форматі чату онлайн.

7. Подорожі

Якщо подорожі – це ваше хобі, ви можете поділитися своїм досвідом у блозі про подорожі. Онлайн-журнали про подорожі не тільки цікаві, але й корисні для тих, у кого схожі інтереси.

Існує безліч варіантів публікацій, котрі ви можете робити як блогер, що подорожує. Пишіть про кулінарні пригоди, робіть детальні огляди готелів, давайте поради по плануванню бюджету в межах цієї ідеї для блогу.

8. Фітнес

Все більше і більше людей прагнуть до здорового способу життя. Через цю причину вести фітнес-блог дуже перспективно!

Є багато тем, пов’язаних з фітнесом, про які ви можете писати. Все залежить від ваших знань. Тренування, поради по харчуванню та психічному здоров’ю – це лише декотрі з ідей для блогу про здоровий спосіб життя.

З блогом по фітнесу ви також можете рекламувати свої послуги!

9. Самооборона

Дуже важливо знати, як захистити себе в небезпечних ситуаціях. Але, це не завжди потребує навичок бойових мистецтв.

Сьогодні люди можуть вивчати методи самозахисту по блогах. Це тема, що швидко розвивається, ви можете робити з неї популярний блог.

Ось декотрі ідеї для блогу по самозахисту: поради з безпеки, захисні рухи, нелетальна зброя, тощо.

10. Зроби сам

Багато людей полюбляють прикрашати свій дім, при цьому не витрачаючи надто багато грошей. Тому блоги про те, як зробити щось власноруч мають тисячі прихильників.
Але у блозі DIY, або “зроби сам” зовсім не обов’язково писати про ремонт чи про інтер’єр. Косметика, аксесуари, повсякденні лайфхаки – ось декотрі ідеї для блогу такого типу.

11. Проходження відеоігор

Хто з вас не любить відеоігри? Ігрова індустрія величезна! Такими ж великим може стати і блог по відеоіграх.

Якщо ви хочете зробити ігровий блог, напишіть покрокову інструкцію по проходженню гри. Такі керівництва особливо корисні для складних ігор.

Інструкції по проходженню гри притягують читачів, особливо якщо вони будуть про популярні та хайпові ігри.

12. Садівництво

Садівництво – популярна тема, особливо для тих, хто живе за містом. Ви можете досягти успіху, відкривши блог про садівництво.

Є багато тем, про які можна поговорити у рамках цієї ідеї для блогу.

13. Фотографія

Цифрові технології роблять фотографію доступною для всіх. Отже, все більше людей прагнуть вдосконалюватись в цьому мистецтві.

Наявність блогу про фотографію являється великим плюсом. Його легко монетизувати. Ви можете зробити онлайн-курс по фотографії.

Блог про фотографування також може працювати як портфоліо. Декотрі ж фотографи діляться своїми роботами у вигляді щоденника.

14. Добірки цікавих сайтів

Іноді люди використовують інтернет, аби просто розслабитись. Для цього вони часто шукають незвичайні, але цікаві сайти. Але іноді такі сайти складно знайти.

Якщо ж ви шукаєте такі сайти просто для розваги, ви можете розповісти про них у своєму блозі. Навіть якщо це звучить дивно, блоги, де поширюють цікаві сайти, генерують багато трафіку.

15. Вивчення інструменту

Навчання онлайн — спосіб збільшити ваш прибуток вчителя гри на музичних інструментах. Зробіть це, створивши свій блог.

Аби залучити потенційних учнів, ви можете запропонувати безкоштовну демоверсію курсу. Покажіть свої музичні навички! Це може привести до того, що люди виявлять цікавість до ваших послуг.

16. Вивчення мови

Вивчення нової мови – це хороше заняття. Але для декотрих людей – це тяжке випробування. Блоги по вивченню мови створені з метою полегшити процес вивчення.

17. Веб-дизайн

Сьогодні існує безліч платформ для створення сайтів. Через це веб-дизайн – це одна з найкращих та найпопулярніших тем для блогу.

Блоги про веб-дизайн зазвичай служать навчальним посібником для розробників. Типи постів, котрі ви можете публікувати в блозі про веб-дизайн містять в собі огляди конструкторів сайтів, поради по розробці, нові технології, що заслуговують увагу. Це чудове рішення для блогу, якщо ви захоплюєтесь дизайном сайтів.

18. Дизайн інтер’єрів

Створення блогу для вашої фірми по дизайну інтер’єрів допоможе залучити більше клієнтів. Залучити потенційних клієнтів можна за допомогою корисних постів та публікацій.
Ви можете давати поради по оформленню, робити добірки кращих кольорових поєднань та огляди меблів в рамках цієї ідеї для блогу. Ще краще, якщо у вашому блозі ви будете показувати процес створення безлічі рішень для дизайну.

19. Спорт

Якщо вам подобається спорт, ведення спортивного блогу може бути дійсно цікавим. Можна використовувати блог як новинний майданчик. До прикладу, ви можете публікувати новини про футбольні матчі чи про місцеві марафони, що відбуваються неподалік.

З іншого боку, ви можете займатися оглядами спортивного обладнання чи місць проведення.

20. Тварини

Блог про тварин може бути цікавим та корисним для користувачів інтернету. До прикладу, блоги про домашніх тварин. Окрім демонстрації милого повсякденного життя тварин, блогери також діляться порадами про догляд за ними.

21. Самовдосконалення

Нема школи, котра навчила б вас життю, може саме тому багато людей так не вдоволені собою. Часто такі люди ховаються в блогах по самовдосконаленню.

Від організації своєї свідомості до пошуку ідеальної їжі для здоровішого тіла – є багато тем, котрі можна розкрити в рамках цієї ідеї для блогу.

22. Самозайнятість

Робота в компанії далеко не для всіх. Сьогодні все більше людей стають підприємцями та фрілансерами. Але стати фрілансером не так просто, як здається.

Блоги про самозайнятість можуть стати хорошим керівництвом для людей, котрі цікавляться цим стилем життя. Більшість з них розповідають про те, як налагоджувати зв’язки, чи як скласти продуктивний розклад.

23. Публічні виступи

Більшість людей бояться виступати перед людьми. На щастя, існує доволі багато блогів, котрі допомагають стати кращими ораторами.

24. Скромне життя

Життя повним життям, витрачаючи при цьому менше, стає дедалі популярнішим. Кількість блогів, котрі обговорюють такий спосіб життя також збільшується, що робить тему чудовою ідеєю для блогу.

25. Обмін історіями

Ви полюбляєте ділитися історіями? Це одна з найпопулярніших ідей для блогу. Вона підійде і вам, особливо якщо ви прагнете покращити свій текст.

Ви можете дозволити користувачам писати пости до вашого блогу. Таким чином, ви будете навчатися в інших.

Висновки

Окрім вищезгаданих, існують й інші ідеї для ведення блогу. Подумайте про те, в якій сфері ви розбираєтесь краще усіх! Люди будуть цікавитись вашим блогом, якщо ви впевнені в тому, про що пишете.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Читайте также:

Ефективне керування творчою командою: ключові аспекти для успіху у контент-індустрії

Сайт на WordPress «з нуля»: як створити, «підводні камені» та виправлення помилок. Частина 3

Сайт на WordPress «з нуля»: як створити, «підводні камені» та виправлення помилок. Частина 2

Сайт на WordPress «з нуля»: як створити, «підводні камені» та виправлення помилок. Частина 1