5 емоцій, які викликає популярний контент

Зустрічаючись з новою інформацією, перед тим як нею ділитися ми зазвичай думаємо, чи цікаво це іншим людям? Дослідження Каліфорнійського університету в Лос-Лос-Анджелесі стверджує що, по замовчуванню ми готові поділитися побаченим контентом, але все ще робимо це далеко не завжди.

Тім Стейплс (Tim Staples), автор книги «Прориватися через шум: Як привернути загальну увагу в мережі» та головний директор креативного агентства Shareability, вважає, що люди схильні репостити записи, які викликають як мінімум одну із наступних п’яти емоцій.

Хвилювання

Якщо вдуматися, то співробітництво Red Bull з представниками екстремальних видів спорту – це найкращий маркетинговий хід. Аби пов’язати бренд з діями, що викликають хвилювання, вони організували та проспонсорували безліч достойних акцій, в тому числі й стрибок з парашутом з космосу.

Хвилювання – це емоція, заснована на повазі та спостереженні того, чого ви ніколи не бачили раніше. Багато YouTube-блогерів вдавалися до цієї емоції, кидаючи виклики та намагаючись переплюнути один одного у різних випробуваннях. Але це може мати й неприємні наслідки, що підтверджує скандальне відео Логана Пола (Logan Paul) з японського «лісу самовбивць» Аокігахара, що було зняте у 2017 році (Пол та його команда хотіли створити ролик про цей ліс та в процесі знімання знайшли труп. Вони не перервали знімання, супроводжуючи відео жартами, а потім опублікували цей відеоролик, який викликав хвилю засудження серед глядачів. Пізніше Пол видалив відео та розмістив пост з вибаченнями).

Зацікавленість

Зацікавленість тісно пов’язано з такою еволюційною характеристикою людини, як неотенія. Вона полягає в наступному: люди все життя зберігають гнучкість поведінки, притаманну лише молодим звірям. По суті, ми схожі на дітей більше, ніж інші види, та постійно змінюємося, пізнаючи нове, а не тільки спираємося на наслідкові звички.

Саме тому ми хочемо вчитися до старості, а без цього процесу ми відчуваємо внутрішню спустошеність та безглуздість життя. У підсумку, коли ми знаходимо контент, котрий відповідає на наші питання та дає нам нові знання, ми їм ділимося. Це допомагає не лише показати оточенню щось цікаве, але й відчути себе розумнішим.

Співпереживання

Гарі Вайнерчук (Gary Vaynerchuk) говорить, що одним з ключів до успіху в бізнесі являється співпереживання.

«Співпереживання — це суперсила. Я завжди думаю «що саме у них всередині, як саме це вплине на них», це робить мене хорошим співрозмовником, продавцем, братом, лідером, тощо…Але передусім все це робить мене хорошою людиною».

Як B2B, так і B2C-контент, викликаючи співпереживання, пов’язаний з глибоким та повним розумінням клієнта, а також інших складностей, з якими він стикався. Бренди можуть розв’язувати серйозні проблеми тими способами, які збігаються з їх цінностями.

Показувати доброту та співчуття – це завжди кращий варіант. Наразі дуже багато контенту направлено на те, аби радіти своєму чинному положенню в суспільстві, але іноді буває корисним поставити себе на чуже місце.

Радість

Незалежно від того, наскільки погана погода чи наскільки серйозні неприємності на роботі, щирий сміх точно може покращити ваш день.

І якщо сміх викликає будь-яка публікація в соцмережах, то ми точно захочемо поділиться нею з друзями. Доводить це наступний факт: контент, який генерує найбільше трафіку, — це меми та смішні відео.

Подумайте про своїх улюблені бренди та артистів. Швидше за все, в якийсь момент вони змушували вас посміхнутися. Робити все можливе, щоб змусити аудиторію повеселитися, — це відмінний спосіб запам’ятатися в позитивному контексті.

Неочікуваність

Хоча все ще перелічені вище емоції дійсно важливі при створенні контенту, спочатку потрібно було привернути увагу аудиторії. Аби це зробити, можна показати неочікуваний момент ще до початку відеоролика.

До прикладу, в одній з найуспішніших маркетингових кампаній Shareability працювала разом із суперзіркою WWE Джоном Синою (John Cena). У перші ж декілька секунд відео глядач запитує себе, чому Сина проривається скрізь стіну.

Така структура ролику дозволяє одразу показати фінал, а в залишений час пояснити, чому все так відбулося. Це змушує людей додивлятися відео до кінця.

Неочікуваність – це засіб підвищення ефективності. Додайте до нього інші емоції з цього списку, та ви побачите, наскільки популярним може стати ваш контент.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Medium

Читайте также:

Всередині імперії OnlyFans: секс, вплив і нова американська мрія

Хто такі V-тубери та чому V-тубінг — це тренд

Кінець всесвіту Google або чому пошуковики втрачають популярність

Ефективне керування творчою командою: ключові аспекти для успіху у контент-індустрії