7 цікавих додатків, які ви не помітили у 2018

Минулий рік, може, і був сумбурним у багатьох відношеннях, але врожай додатків дійсно приголомшує. Щоб допомогти вам знайти приховані дорогоцінні камені, які ви пропустили протягом 2018, пропонуємо перелік цікавих та корисних опцій.

InstLife

Цей дивний додаток з симуляції життя було створено розробником інді-гри InstCoffee. Інтерфейс програми – це «голе залізо», як ранні HTML-сайти в, але в цьому також полягає її чарівність. У InstLife ви живете випадково згенерованими життями, приймаючи життєво важливі рішення, такі як поїздка в коледж, одруження, діти, вмирання. Це чудово.

Наприклад, ви можете грати за норвезьку жінку-кар’єристку, розчаровану тим, що вона не може мати дітей зі своїм другим чоловіком, а їхня заявка на усиновлення відхилена. У спробі перемогти це, ви довго гуляєте, захоплюєтесь новими хобі. Потім, впродовж року, працюєте у в’язниці, розлучуєтесь із чоловіком та переживаєте власну кризу. Отакий приклад.

InstLife дозволяє не лише «погратися», а й подивитися на своє життя під іншим кутом, потренуватися у прийнятті самостійних та важливих рішень та відчути себе режисером життя. Якщо ви хочете спробувати свої сили в житті різних людей, можете завантажити безкоштовний додаток в магазині Google Play для Android. InstCoffee – версія iOS поки що не вийшла.

Snapseed

Можливо, у вашому телефоні за замовчуванням вбудовані деякі інструменти для редагування фотографій, але якщо ви дійсно бажаєте отримати найкращі результати, спробуйте скористатися Snapseed.

Цей додаток вже не перший рік знаходиться на ринку фоторедакторів і за цей час встиг зібрати своїх прихильників. Можливо, ви вже мали з ним справу, але забули про нього або видалили через непотрібність. Тому у вас буде нагода познайомитися з ним вдруге і переконатися, що ця програма краща за конкурентів за багатьма критеріями, наприклад, у редагуванні зображень у форматі RAW на телефоні. Зображення RAW нестиснене, тому воно містить набагато більше даних, ніж JPEG, і його не можна стиснути до прийнятного розміру файлу, а також не можна поширити. Проте, це дозволить вам вільніше коректувати зображення. Це означає, що ви можете відновити деталі (наприклад, контури хмар) і налаштувати параметри, такі як контраст і насиченість, не вводячи в картинки потворні артефакти.

Snapseed також поставляється з великою кількістю інструментів на будь-який смак, від автоматичного випрямлення знімків, налаштування кривих, до застосування ефектів подібних до HDR, додавання тонального контрасту, віньєтування, і навіть розширення кадру.
Якщо опції Snapseed здаються вам чимось корисним та цікавим, спробуйте завантажити цей додаток. Варто згадати, що він абсолютно безкоштовний для Android і iOS.

Temp Mail

У сучасному цифровому світі дані – це гроші. Кожного разу, коли компанія отримує ваше ім’я та адресу електронної пошти, вони виграють. Коли ви використовуєте свою адресу електронної пошти, ви жертвуєте частиною своєї особистості – але заради чого? Щоб заощадити кілька клацань на клавіатурі. Ціна не відповідає вартості.

Багатьох користувачів дратує те, що сайт вимагає реєстрації для отримання доступу до його вмісту. Але ж сайт не повинен нічого про вас знати. Фізичні газети, які ми (можливо, лише деякі старожили), час від часу перегортаємо, не запитують нас, хто ми такі, так чому ж сайт повинен це знати?

Але не бійтеся, тому що є можливість обійти цю стіну настирливих реєстрацій, і вона називається Temp Mail. Якщо ви хочете переглядати веб-сайт, який потребує підтвердженої адреси електронної пошти для доступу, можете використовувати TempMail для створення тимчасової адреси електронної пошти, як це передбачено назвою. TempMail створить для вас випадковий e-mail, а також теку Вхідні для цієї адреси, що дозволить зареєструватися на цих огидних сайтах. Звичайно, якщо контент сподобається, можна використовувати свою справжню адресу електронної пошти. Це відмінний спосіб збереження певної анонімності та основної електронної пошти від фішерів, аферистів та покупців даних.

Streak

Найбільш невдячна складова роботи журналіста – чекати на відповіді, особливо коли хтось навмисно ухиляється від питань. Але завдяки Streak, відмінному трекеру електронної пошти Gmail, можна відстежити, чи прочитали ваші електронні листи. Звичайно, це не позбавить от необхідності чекати на відповіді, але позбавить від нервувань щодо вчасно обробленої відповіді. Трекери електронної пошти можна використовувати майже для всього.

Компонент відстеження практично невидимий для одержувача. Також варто зазначити, що певні розширення (наприклад, блокувальники реклами) можуть заважати його функціональності. Отже, це не завжди 100% точність. Тим не менш, Streak з легкістю перетворився в розширення.

LastPass

Кожен технологічно-підкований друг, напевно, рекомендував вам використовувати менеджер паролів. Ви ігноруєте їхні поради та переконуєте себе у тому, що ніхто в світі не зможе вас зламати, продовжуючи використовувати той самий пароль, який служив вам останні декілька років. Ви говорите собі, що це безпечно, тому що у вас є велика літера, цифра і символ, а менеджери паролів для ботаніків.

Але оскільки витік паролів трапляється все частіше, а хакери стають більш умілими, шанси на компрометацію збільшуються. На перший погляд, налаштування менеджеру паролів LastPass може здатися складним та довгим, але повірте, це того варте!

LastPass має найкращий безкоштовний план серед усіх менеджерів паролів. Необхідність у преміум плані просто відпадає, оскільки безкоштовний план включає увесь необхідний функціонал. Він має безкоштовне розширення, безкоштовний додаток, і після того, як ви витратите годину на оновлення всіх важливих паролів, навіть не згадаєте про наявність цього менеджеру.

В робочому та приватному житті виникають різні ситуації, і часом забутий пароль може принести багато незручностей не лише вам особисто, а й колегам та близьким. Наприклад, компанія проводить внутрішній фішинговий аудит. Усі працівники отримують email з правдоподібною цільовою сторінкою, щоб перевірити, чи вони вводитимуть будь-які реєстраційні дані. Але якщо ви випадково забули свій пароль, нічого не вийде.

Тому, навіть останнім скептикам слід змінити свою точку зору та потурбуватися про надійну та комфортну безпеку свого онлайн-життя.

Files by Google (org. Google Files Go)

Минулого року, на заході, який відбувся в Індії, компанія Google запустила свою програму Files Go для Android Go. Але цей додаток є дуже корисним і для інших користувачів Android. Основна мета програми – допомогти очистити пам’ять телефону.

Він має спеціальний розділ, який виявляє дубльовані файли, невикористані програми, потенційно непотрібні фотографії та великі завантажені файли. Ви можете вибрати один або всі елементи в запропонованих розділах і звільнити місце на телефоні. Це дуже корисно, якщо в телефоні продовжує накопичуватися сміття з груп WhatsApp або інших чат-додатків.

Оскільки Google зробила цей додаток з думкою про телефони з низькою вартістю, останній має функцію обміну файлами в автономному режимі. Він підключається до телефону іншого користувача, створюючи точку доступу та може передавати файли зі швидкістю до 490 Мбіт/с, використовуючи Wi-Fi Direct.

Додаток також має всі переваги традиційного файлового провідника, включаючи потужний пошук файлів.

Elefant

Цей додаток стане у пригоді усім, хто працює із текстами та ідеями. Іноді нам подобається (або навіть вражає) якесь окреме слово або фраза, чи абзац. Якщо ми усвідомлюємо, що повернемося до нього згодом, то намагаємося якимось чином його «позначити». Тому якщо вам нестерпно жаль свої книжки з пошарпаними куточками, а кількість блокнотів вже стала непристойною, зверніть увагу на Elefant.

Цей додаток має дуже простий інтерфейс, де можна зберігати цитати за такими категоріями, такими як «найкращі практики», «робота» або «мотивація». Надалі вони демонструються у вигляді оповіщень протягом дня. Ви можете обрати частоту, але не час, коли саме вони з’являються, і це трохи дратує.

Звісно, деякі цитати «завжди з нами», але, коли ви працюєте над текстом, статтею або іншим матеріалом, часом необхідно влучно вставити «саме ту» цитату, і в цьому допоможе Elefant.

ВАРТО ЧИТАТИ:

Джерело: TNW

Читайте также:

Epic Games назвала топ-20 ігор 2023 року

Як використання штучного інтелекту впливає на нашу продуктивність?

Як відеоігри допомагають знайти роботу

Криза геймдева в Японії та вихід китайських інвесторів на ці терени