Переліт лежачи? Як Air New Zealand хоче зробити подорожі економ-класом більш комфортними

Авіакомпанія Air New Zealand представила прототип триярусного купе для сну в економ-класі щоб пасажири могли відпочити під час тривалих перельотів.


Авіакомпанія Air New Zealand планує обладнати економклас літаків повноцінними спальними місцями — з подушками, простирадлами, покривалами, підсвічуванням для сну і шторою.

Перевізник подав заявку на патент і торгову марку Economy Skynest на триповерхові спальні місця з парами ліжок на кожному рівні. Параметри одного спального місця — 200 см в довжину і 58 см в ширину.

У майбутньому компанія також може додати додаткові світильники для читання, USB-порти та вентиляцію. Над проєктом перевізник працював три роки, в дослідженнях брали участь понад 200 клієнтів.

Air New Zealand виконує одні з найбільш довготривалих рейсів у світі, розповів директор з маркетингу та роботі з клієнтами Майк Тод. У жовтні 2020 року авіакомпанія почне виконувати рейси з Окленда в Нью-Йорк, які триватимуть до 17 годин 40 хвилин.

Ліжко в Economy Skynest пасажир зможе забронювати додатково до покупки квитка на сидяче місце, розповіли в компанії. Скільки буде коштувати послуга, поки невідомо.

Рішення про використання спальних місць компанія прийме у 2021 році, коли отримає результати першого року виконання рейсів на напрямку Окленд — Нью-Йорк. В Air New Zealand вважають, що в майбутньому зможуть запропонувати технологію й іншим перевізникам.

Skynest нагадує місце для відпочинку екіпажу між змінами під час далеких рейсів. Авіакомпанія ще не визначилася, в якій частині літака розміщувати місця для сну. Якщо буде потрібно, приберуть кілька рядів з сидіннями, розповіли в Air New Zealand.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Businessinsider

Читайте также:

5 технологічних інновацій туристичної сфери на Близькому Сході, народжених внаслідок пандемії

Футуристичний літак нового покоління — Airbus Maveric

50 проєктів, які змінили наше життя назавжди. Частина 1

Чарівна магія WI-FI доступу на літаках