Зареєстроване тисячне ім’я в доменній зоні kyiv.ua

У публічному домені столиці kyiv.ua кількість доменних імен перевищила тисячу. Зазначається, що тисячним стало доменне ім’я stroysam.kyiv.ua. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість імен в домені збільшилася майже у два рази. Реєстрація імен у домені kyiv.ua була відкрита в лютому 2015 року. Домен працює спільно з більш старим публічним доменом Києва kiev.ua. Реєструючи нове ім’я в будь-якому з цих доменів, реєстрант отримає бронювання аналогічного імені в іншому домені (більш докладно про особливості роботи доменів у регламенті).

У kiev.ua в на сьогодні налічується 38,6 тис. доменних імен, їх чисельність за рік зменшилася майже на 4%. Сумарна кількість імен у двох столичних доменах за рік зменшилася на 3%, проте останні два місяці має тенденцію до невеликого зростання. Це зростання в першу чергу викликане активністю реєстрантів в домені kyiv.ua.

У 1992 році в домені .UA були створені публічні регіональні домени для усіх областей України. Так, наприклад, rovno.ua для Рівненської області, kiev.ua – для Києва та області та інші. Пізніше уряд затвердив правила написання українських географічних назв, в яких уточнив написання регіонів країни на латиниці. Після цього були делеговані відповідні публічні домени, засновані на офіційній транслітерації: kyiv.ua, rivne.ua і т.д. Серед регіональних доменів з україномовною транслітерацією великою популярністю користується також домен Харківської області kharkiv.ua, в якому на цей момент налічується 528 реєстрацій, що на 14% більше аналогічного показника 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Читайте также:

Що важливо знати про домени та їх реєстрацію щоб зробити бізнес успішнішим

Як підписка стала невід’ємною частиною нашого життя

Як працює DDos-атака та як від неї захиститися? Погляд зсередини

Доменний ринок перед новими викликами