Ілон Маск представив прототип антропоморфного робота Optimus

На презентації Tesla 2022 AI Day Ілон Маск презентував прототип антропоморфного робота Optimus. Прототип вміє ходити та махати руками без підтримки.

Tesla представила два прототипи людиноподібних роботів Optimus. Спочатку компанія показала андроїда без зовнішніх панелей, який самостійно вийшов на сцену, помахав присутнім і навіть трохи потанцював. Ілон Маск зазначив, що це вперше, коли робот пересувався без додаткової підтримки.

У Tesla показали можливості робота в маленькому відео. У ньому Optimus переносить коробку та поливає квіти, орієнтуючись у просторі з використанням численних сенсорів. Маск заявив, що у роботі встановлені такі ж датчики, що й у системі автопілотування Tesla.

У компанії розповіли, що перші Optimus вже працюють на підприємстві Tesla, виконуючи певну рутинну роботу. Але наголосили, що поки що це відбувається під наглядом інженерів.

Ілон Маск заявив, що мета Tesla – створити доступного робота, який коштуватиме менше, ніж автомобіль. Він також наголосив, що у майбутньому компанія хоче випускати Optimus мільйонами одиниць, а не обмежуватися невеликою серією. За оцінками Маска, вартість робота складе менш як $20 тисяч, що у кілька разів менше від сучасних аналогів.

На презентації Tesla також презентувала другий прототип Optimus для серійного виробництва. Усі його компоненти приховані зовнішніми пластинами, проте робот не міг пересуватися сам — його винесли на сцену.

За словами Маска, попри це компанія все одно вирішила показати його, щоб люди побачили підсумковий варіант Optimus. Він також зазначив, що проблеми з пересуванням робота немає — інженери просто не вистачило часу на те, щоб завершити цю модель до презентації.

Перша модель Optimus здатна працювати добу без підзарядки. Одна з її ключових особливостей — рухливі пальці, які дозволяють брати невеликі предмети. Крім того, Optimus здатний «навчатися», аналізуючи дії людей і повторюючи їх.

Tesla хоче створити корисного робота, який справді став би помічником для людей, підкреслив Маск. Він вважає, що Optimus має величезний потенціал, і в майбутньому робот зможе допомогти розв’язати проблему бідності та нестачі робочої сили.

Запис події нижче

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: CNBC

Читайте также:

«Їжте майбутнє, платіть обличчям»: антиутопічна подорож до гамбургерної зі штучним інтелектом

Новий Atlas від Boston Dynamics

Як робот-хірург Yomi допомагає встановлювати зубні імпланти

Робот, який може навести порядок у кімнаті без сторонньої допомоги