Давав ім’я літакам і малював картини — 111 років з дня народження Антонова

7 лютого 2017 року виповнюється 111 років від дня народження видатного авіаконструктора Олега Костянтиновича Антонова. Легендою авіапрому він став завдяки тому, що під його орудою було створено 22 типи літаків і 52 типи планерів — а ще було засновано оригінальну школу конструювання літальних апаратів сучасності.

Про наукові та технологічні осягнення Антонова написано книжки, статті, публікації у пресі — але мало згадують про те, що у житті цього конструктора та інженера творчість посідала не менше місце, аніж технології. Живопис — те, що було його захопленням. Антонов — автор близько 40 картин, частину з цих полотен можна побачити лише на небагатьох репродукціях, надрукованих в книгах, присвячених цьому видатному українському конструкторові.

В день річниці О.К.Антонова в Народному музеї ДП «АНТОНОВ» відкриється унікальна виставка оригіналів його картин – 15 живописних полотен, створених в період з 1938-го по 1983-й. Деякі з них раніше не лише не демонструвалися, а й не репродукувалися.

Про своє захоплення Антонов казав:

«—Сам я полюбив малювання з дитинства. Почалося з того, що мені подарували коробку кольорових олівців. Пам’ятаю, перше, що я намалював, був красивий сонячний захід… Заняття малюванням, навіть деякою мірою живописом, невіддільне від моєї професії. В конструкторському бюро я працюю не інакше, як з олівцем в руці. Досвідчений конструктор може намалювати профіль крила одним рухом руки. Це професійний навик. Конструктор повинен мати вірне око та тверду руку. В цьому йому допомагає вміння малювати, що дається постійними вправами».

Одночасно з виставкою картин буде проводитися фотовиставка «Невідомий відомий Антонов» − миттєвості життя О.К.Антонова в ексклюзивних фотокадрах. Якщо цими днями будете у Києві — обов’язково завітайте. Якщо ж ваш цікавить тема авіації, можете також почитати інші наші матеріали про це:

Джерело: сторінка ДП «АНТОНОВ» у Facebook

Читайте также:

Фінансування тревел-стартапів у 2023 році: тренди та найбільші раунди

Пристрій для усвідомлених сновидінь дозволить працювати навіть уві сні

Людина з майбутнього або як технології майбутнього оточують нас вже зараз

Колишні інженери Google представили повністю автономний робот-пилосмок Matic