Людмила Небожак, Cluise — про українського мобільного стиліста

Поки ми чекаємо, що машини почнуть вирішувати за нас все, і побоюємося, чи не займуть роботи наше робоче місце, вже існують механізми вирішення буденних питань за допомогою спеціальних програм. Сьогодні ми розповідаємо про український мобільний додаток Cluise, що має на меті допомогти користувачу упорядкувати власну шафу та купувати лише дійсно потрібний одяг. Головні особливості та переваги мобільного стиліста нам розповіла співзасновниця проекту Людмила Небожак:

Для чого потрібен Cluise

—За статистикою, жінки витрачають близько року свого життя на вирішення питання, що вдягнути. Середня американська родина витрачає на одяг $1 700 на рік, і за той же період часу викидає майже 30 кг одягу. Cluise«розумний» органайзер гардеробу, цифровий стиліст та шопінг-асистент у вашому смартфоні, що допомагає обирати стильні образи на кожен день та купувати тільки ті речі, які справді пасуватимуть до вашого стилю. Ми прагнули створити продукт, який допоможе людям економити час, зусилля і гроші при створенні стильного гардеробу.

Shop2

Про механізм рекомендацій покупок

—Унікальна система розпізнавання речей дозволяє Cluise визначити тип, колір та фасон речей, які ви фотографуєте. Всі вони додаються до вашого цифрового гардеробу, з них Cluise формує образи на кожен день з урахуванням ваших уподобань та погоди. Коли Cluise добре «вивчає» ваш стиль на основі наявного гардеробу, образів, а також «лайків» та інших дій у додатку, він починає рекомендувати речі, які найбільш пасуватимуть вам.

TryOnShop2

Про роботу з технологією machine learning

Машинне навчання — це підрозділ штучного інтелекту, математична дисципліна, що використовує розділи математичної статистики, чисельних методів оптимізації, теорії ймовірностей, дискретного аналізу, та вилучає знання з даних. Це набір методів, що дозволяє Cluise вивчати поведінку користувачів та використовувати цю інформацію для створення персональних рекомендацій.

Роль професійних стилістів

—В роботі над Cluise ми консультувалися зі стилістами, але провідну роль для створення образів додатку відіграють саме індивідуальні вподобання кожного користувача, а не загальні поради експертів.

TryOnShop

Про окремий тренд «IT for fashion»

—Справді, останнім часом з’являється дедалі більше технологічних проектів, пов’язаних із модою — від інтерактивних примірочних до кросівок з вбудованим e-ink дисплеєм.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ ПРО ЦЕ:

Про роботу з пропозиціями користувачів

—В Cluise зараз налічується близько 300 тис активних користувачів. Звісно, ми уважно читаємо всі відгуки і прислухаємося до думки наших користувачів, а швидкість втілення запропонованих змін у життя залежить від їхньої складності.

unspecified

Про вакансії в Cluise

—Зараз ми шукаємо менеджера з підтримки користувачів. Це має бути відповідальна та ініціативна людина, з бездоганною англійською, любов’ю до технологій та прагненням змінювати світ моди 🙂

myclothes

УКРАЇНСЬКІ ПРОЕКТИ ЗІ СВІТУ МОДИ:

Про плани на майбутнє

— Ми щойно запустили «розумний магазин» і активно працюємо над залученням брендів до співпраці. На черзі — багато покращень і доповнень до функціональності додатку. Ми маємо амбіційну мету — змінити те, як люди обирають одяг і створюють свої образи на кожен день.

Читайте также:

Прозорий ноутбук, смартфон-браслет та машина Xiaomi: що показали на виставці MWC 2024?

Як стартапи намагаються знешкодити цукор

3D-друк, рослинна шкіра та біорозкладні кросівки: у пошуках екологічної альтернативи взуття

Британський стартап обіцяє відновити льодовики Арктики