«Танцюй так, ніби захистив дисертацію» — як виглядає конкурс Dance Your PhD

Журнал Science підбив підсумки міжнародного конкурсу «Станцюй свою дисертацію». 31 команда з різних країн світу змагалась в Dance Your PhD 2015 за головний приз: $1 тис і поїздку до Стенфордського університету в Пало-Альто (США). За 8 років існування конкурсу – це перший випадок, коли головний приз взяв соціальний учений. Флоренс Метц з Бернського університету перемогла з танцювальною виставою на тему: «Чи можуть політичні мережі пояснити формулювання політик?».

Метц використовувала різні танцювальні жанри, включаючи хіп-хоп, сальсу і навіть акро-йогу щоб пояснити, як різні соціальні мережі впливають на формування політики у сфері захисту водних ресурсів:

В категорії «Фізика» нагороду отримав Мерітт Мур з Оксфордського університету, який станцював свою дисертацію про заплутані фотони:

У номінації «Біологія» перемогу здобула Пірл Лі з Сіднейського університету – вона застосувала свої навички класичного балету щоб зобразити зміни тропоеластину – прекурсора білків-еластинів.

Приз глядацьких симпатій та нагороду в галузі «Хімія» отримав номер слухачки Мюнхенського університету Джиайси Десаї, яка пародіювала класичні Боллівудські фільми щоб показати, як лейкоцити створюють пастки для хвороботворних бактерій.

Творчі навички наукових діячів все частіше знаходять можливості для прояву себе. Раніше ми розповідали про те, що українські вчені отримали можливість долучитись до європейського міжнародного конкурсу наукової фотографії. Можливо, науковцям в Україні також варто затанцювати, щоб популяризувати науку? Про роботу вчених над поширенням правдивої інформації про наукові досягнення читайте в інтерв’ю з фізиком Антоном Сененком.

Джерело: ZN.UA

Читайте также:

Скрытые затраты автоматического мышления

Почему богатые люди – такие злые?

Нам нужна новая наука прогресса

Роботы занимаются наукой – и это отлично